Alle indlæg og emner.

Änglamark – billigere alternativ til hudpleje.

I sidste uge var jeg nede og handle i mit lokale supermarked og jeg blev lidt nysgerrig.

Hvad kan man egentligt købe af hudpleje i et almindeligt supermarked, hvad er prisen og hvad indeholder hudplejen så? 
Mærker som ; ‘Neutral‘, ‘Derma‘ og ‘Änglamark‘, var de mærker, der var det største udvalg af på hylderne og det var så en dagcreme og en natcreme, der røg i kurven, fra sidstnævnte mærke.
To styk for en flad hund… 1/4 del af, hvad jeg normalt giver for en dagcreme. Og hvis det så var godt, havde jeg da virkelig skudt papegøjen, tænkte jeg – så gik i gang med at teste samme dag. Brugte dagcremen, sjovt nok, hver morgen og natcremen inden sengetid og har gjort det i 7 dage nu. 
Det er sådan med mig og min hud, at det kan mærkes med det samme, hvis produktet, der bliver anvendt er “skidt”. Jeg slår ud, huden bliver tør, ja eller i den hel anden grøft; fedtet – Kort sagt reagerer min hud fuldstændig, som den vil, hvis ikke plejen af den, rammer plet. 
Dagcremen er uden parfume, og parabener – Den er miljøvenlig og svanemærket. Den er simpelthen uden alt skidtet, men… Den er også uden alt det gode. Jeg kigger på æsken flere gange og på selve cremen og dens indhold. Der er ingen vitaminer i, ingen mineraler, olie, anti-ageing, antioxidanter, intet! Det er i bund og grund bare en ‘fugtighedscreme’, hvilket også er nødvendig og lækkert, men det ærger mig lidt, da jeg begynder at teste cremen, at min hud ikke kommer i kontakt med vitaminer og andre nødvendige indgredienser, det næste stykke tid og ærlig talt, så er jeg også bekymret for, hvordan huden vil reagere. 

Når det så er sagt, er der nu gået 7 dage og min hud reagerer fint! Og det i sig selv er en tillidserklæring til produktet – Huden er dejlig fugtet, blød og tilfreds. Så selvom, at cremen mangler de ingredienser jeg er vant til fra Beauté Pacifique, altså vitaminer, antioxidanter osv, så plejer den altså min hud alligevel. Jeg er nu begyndt at anvende min serum fra BP igen, hver morgen og derefter smører jeg Änglamark dagcreme ovenpå. På den måde sikrer jeg også, at huden alligevel bliver tilført de nødvendige ting, som ikke findes i cremen. 
Jeg må jo nok sige og erkende, at i det lange løb, bliver cremen ikke en fast inventar hos mig. Og det lyder jo latterligt, når jeg jo netop siger, at cremen er ganske udmærket, men jeg mener, at huden har brug for mere end bare “fri-for kemi-og-parfumer-og-parabener” produkter – Huden er vi svøbt ind i i hele vores liv og derfor synes jeg f.eks at ‘antiage’ er vigtig. 
Mht cremens duft, og jeg har altså noget med duft af produkter, det nytter bare ikke noget, så kan jeg ikke fordrage duften af cremen – “Jamen, den er uden parfume, så den dufter jo ikke af noget!” JO den dufter af noget – Metal! “Metal??” Ja, metal. Så slog lige cremen op og det viser sig rent faktisk, at cremen indeholder noget kaldet : aluminium silicate. De skriver godt nok, at opskriften lige er blevet revideret af deres dagcremer og body-butter og aluminium silicate nu er undladt, men jeg må have fået en “gammel batch” for duften af metal er gennemtrængende i min creme. 
For kort at opsummere for dagcremen:
PLUS:fin creme, fugtende, fri for skidt, ganske okay til prisen. 
MINUS:indeholder ikke de gode ingredienser, duften af metal. 
Natcremen fra samme mærke, har jeg så anvendt hver aften inden sengetid. 
Den deler samme princip, som dagcremen : fri for parfume, parabener, svanemærket og miljøvenlig. Denne natcreme indeholder så (endelig) et vitamin : vitamin K, for at være helt præcis.
Vitamin K har mange gode egenskaber. Blandt andet er vitaminet med til at reducere karsprængninger under huden, (tendensen til rosacea) rødmen, misfarvning af huden og reducering af ardannelser. Det er jo nogle gode egenskaber, som jeg kan forholde mig til. Natcremen har ingen duft, som jeg synes dagcremen har og jeg er faktisk meget tilfreds med dette produkt. Jeg er begyndt at anvende mit REN produkt igen (resurfacing aha concentrate) og så natcremen ovenpå. Det har, som kombination, en skøn effekt og min hud er som sagt meget godt tilfreds. Natcremen kunne godt blive et fast produkt blandt mit sortiment. 
PLUS:God pris, god konsistens, indeholder vitamin k, helt neutral og uparfumeret duft.
MINUS:Er ikke ligeså fugtgivende på min hud, som dagcremen er. Ansigtet kan godt føles lidt “stift” efter, at cremen er tørret ind i huden. 
Så kort og godt: vil du have en god og billig serie, som fugter din hud, kan Änglamark sagtens anvendes og anbefales – Men ønsker du antiageing effekt, at tilføre huden flere vitaminer eller andet, så er det ikke et mærke, man bør anvende, for den kan ikke hjælpe dig med de ting. Natcremen kan tilføre huden lidt vitamin K og det er det. Man får, hvad man betaler for. 

Det var lige min vurdering af Änglamarks dag – og natcreme. 

God weekend! 

– Mette Milan One thought on “Änglamark – billigere alternativ til hudpleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *