Alle indlæg og emner.

Kan man komme af med knopperne på armene?

Siden jeg var barn, har jeg haft disse “skønne“, små, bitte knopper på mine arme. Det er arveligt kan jeg hilse at sige. Mange i min familie har det. Min mor havde det som barn, og som ung, men hun siger, at det forsvandt, da hun fik børn (That’s not going to happen to me anytime soon… ever!) 
Man kalder knopperne for: “Keratosis Pilaris”, andre kalder dem for “talgknopper” og jeg selv kalder dem for “pain in the ass!“.
Jeg er så træt af dem, og intet i hele verden, kan ødelægge et outfit uden ærmer, mere end røde, knoppede arme. 
Oftest gemmer jeg dem (armene!) af vejen i stedet, for efter 100 gange med børn, især, der spørger :”Hvaae deeet?” har man ligesom fået nok. Jeg gider ikke til at skulle forklare hver gang, spørgsmålet kommer og pegede fingre styrer mod mig, at det bare er “Keratosis Pilaris” og at der ikke sker noget ved, at de sidder ved siden af mig, for de smitter ikke, og smile samtidig, som om, at de sk… knopper i virkeligheden ikke rører mig. De rører mig og jeg hader dem!
Jeg har prøvet alt lige fra scubs, til peeling, fra aha-frygtsyrer til recept-medicin, fra recept-cremer til decideret solbadning (Da man var ung, og dum og troede solarier var “sunde”) osv osv osv. Intet af det, har til dags dato, fået knopperne til at forsvinde. 
Nogle af produkterne har holdt det lidt nede, men knopperne er der stadig, især, hvis man ikke holder det ved lige 24-7.

For noget tid siden fik jeg anbefalet “Algaesalt” (kan købes her) fra Designermudder. Dette produkt skulle kunne tage knopperne efter få gange, så jeg købte selvfølgelig produktet med det samme. Hvis det kunne rette op på mine forhadte arme, var jeg bare lykkelig.
Først og fremmest, er jeg ret vild med Designermudders koncept – Deres produkter er lavet af naturlige, økologiske ingredienser og er fri for kemi. Jeg tror på de rene varer. Og er i forvejen glad for produkterne derfra.
‘Algaesalt’ har en skøn farve og en dejlig duft af mild mint. Mhh… Kunne stå med næsen nede i scrubben dagen lang, hvis jeg fik lov. 
Jeg har peelet/skrubbet mine dumme arme med ‘Algaesalt’ 5 gange nu (Der er kun til ca. 5 gange i krukken – I hvert fald til mine arme – Desværre.) Jeg har skrubbet godt i cirkulære bevægelser, ladet produktet sidde på i små 15 minutter, som anbefalet, så produktet har kunne trænge godt ind. Tre af gangene har jeg anvendt ‘silkypeeling’ fra samme producent, inden jeg har brugt algaesalten, og smurt armene med en fed creme baseret på lækre ingredienser efterfølgende. Huden er dejlig glat lige efter behandlingerne, men desværre er effekten ikke langvarig og mine knopper er der altså endnu. Produkterne fra Designermudder kan klart holde dem lidt nede og jeg kan da se en lille forbedring på armene i form af mindre rødme og mindre knopper, men ikke nok til, at jeg føler, at jeg kan rende rundt i tubetop og bare arme her til sommer. 

Jeg tænker, at jeg ligesom mange andre, er forbandet med disse knopper. De eneste to produkter, som virkelig gav det hele en skalle for nogle år tilbage, var to lægeordinerede cremer : Isotrex” og “Locoid”. Desværre må disse to kun anvendes i ganske kort tid af gangen, da ‘Locoid’ indeholder binyrebarkhormon og ‘Isotrex’ må ikke anvendes i solen. 
Så, det er jo ligesom ikke helt let. Man kan anvende cremerne i den mørke vinterperiode, men hvad er pointen i det, når det er om sommeren, man gerne vil flashe fine, glatte og brune arme?

Jeg har lært med årerne, at ‘Keratosis Pilaris’ kan holdes nede, blandt andet ved hjælp af gode, sunde og rigtige produkter, som  fra ‘Designermudder’, der laver både den dejlige “Silkypeeling” med aha-frugtsyrer i, som jeg er meget glad for, og “Algaesalt”, som hjælper med at fjerne de døde hudceller, men i sidste ende, forsvinder selve knopperne ikke 100 %. 

– Mette Milan (Knoppede arme på 27’ende år) 

NYT: har fået anbefalet ‘HTH original body lotion’ med en blanding af mælkesyrer og carbamid, som skulle være fantastisk mod knopperne. En dunk så stor er netop bestilt hjem fra apotekeren.dk (38 kroner!!! Billigt) og så håber jeg på mirakler. En anden sød læser fortæller, at Matas fodkur skulle være fantastisk (selvom det ikke normalt lige er til armene) men ingrediens-listen på HTH cremen og Fodkuren skulle være tæt på identiske – Det er værd at prøve. Jeg skriver så snart jeg har testet HTH igennem 🙂 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *