Alle indlæg og emner.

Hudorme… Hait em’!

En sød følger fra instagram spurgte her til aften, hvad mit bedste råd mod hudorme er. 


Jeg måtte svare, at mit råd og det jeg gør, er to lidt forskellige ting… 

Fordi det jeg af og til gør er, at jeg pakker pegefingrene ind i papir og så trykker jeg simpelthen modne hudorme ud (lækkert emne – I know) på primært næse og hage. Jeg har især store porer på næsen, så der bliver der altså trykket igennem og altid efter badet, hvor huden ligesom har fået varme og åbner op for porerne 😉 
Derudover bruger jeg også nosestrips fra “Purederm“, som er meget effektive og som jeg klart kan anbefale. (De kan købes i Matas til 44.95,- for 6 stk) 
Men ja, at trykke hudorme ud, er ikke noget alle hudkloge anbefaler, da det kan give ar, men det er altså det jeg gør…

Det råd jeg så vil give, og det jeg plejer at gøre efterfølgende er, at jeg eksfolierer huden enten med en frugtsyremaske (“Oskia Renaissance mask“) eller en scrub (“Oskia Microexfoliating balm” eller “Trines Wardrobe face scrub“) 
Det fjerner de døde hudceller, som er med til at tilstoppe porerne. Man skal huske ikke at vold-skrubbe huden, men finde en scrub med små, fine korn og skrubbe blidt i cirkulære bevægelser. 

Hudorme ER døde hudceller, rester af make-up, skidt, fedt og creme, der hober sig op i hudens porer.
Derfor er det absolut bedste man kan gøre, at rense sin hud to gange dagligt. 
Mildt og let om morgenen med vand og en frotterende vaskeklud/en svamp eller en tonic / face mist på en vatrondel, og mere i dybden om aftenen med en lækker rens.
Jeg bruger “Oskia Renaissance cleansing gel“, “Korres salicylic and sage” eller Ole Henriksens “Red african cleansing foam“. Og jeg gør det næsten altid i badet – Det er lettere, synes jeg 🙂 Der findes et utal af gode rense på markedet, så find en du synes godt om, og som du mener passer til din hudtype. 
Derefter sørger jeg for at fugte huden godt med en god serum og creme ovenpå, og jeg bruger også et frugtsyreserum et par gange i ugen. Jeg bruger “Akademiklinikens pure active serum“. 
Har man problemer med hudorme og uren hud generelt, er det en god ide at gå efter produkter med ingrediensen : salicylsyre. 
Salicylsyre opløser fedtet og eksfolierer huden. 
Murad” laver gode produkter, der indeholder salicylsyre – Pudderdåserne har lavet en t-zone peeling med salicylsyre OG niacinamid – Begge ingredienser er bevist effektive i forhold til hudorme, uren hud m.m.

Så for lige at opsummere: 

1) Rens!
2) Fugt!
3) Exfoliering nogle gange i ugen!
4) Gå efter salicylsyre i nogle af dine produkter! 

– Mette Milan 

PS: Hudorme er stadiet før man får en rigtig bums – I ved, de ømme, store. røde sat… Så få bugt på hudormene. Så undgår man ofte næste stadie. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *