Alle indlæg og emner. · Neglepleje.

By K neglelakker.

Jeg har, ærligt, aldrig tænkt meget over neglelak førhen. Altså, i forhold til, hvad de indeholder, eller i det hele taget brudt mig om neglelak på neglene. 
Men det sidste års tid er lysten til at bruge lakker vendt tilbage. Jeg sidder ikke og er vanvittig kunstnerisk, som mange andre dygtige lakentusiaster – Det er en lak på neglene and that’s it 🙂 

Da jeg fik tilsendt et par meget smukke By K lakker fra Targetprdk, var jeg ret nysgerrig, fordi By K, er ikke “bare” en almindelig lak. Der er tænkt over alt i denne lak. 
For det første er By K et dansk brand – Jeg elsker danske brands – og udover at være dansk og have de smukkeste farver, har de en fantastisk filosofi omkring deres neglelakker. 
Der er garanti for, at lakkerne er produceret under ordentlige forhold for både mennesker, dyr og miljø, og deres lakker er 5-free, hvilket betyder, at lakkerne ikke indholder : formaldehyd, som kan være allergi og kræftfremkaldende, camphor, som er miljøskadelige og kræftfremkaldende, toulene, finder man ofte i maling og brændstof (det siger sig selv, hvorfor man godt kan undvære det på sine negle) formaldehyd-resin, som kan fremkalde eksem, og parabener, som er meget omdiskuteret, men er et stof, der er blevet testet kræftfremkaldende hos dyr. 
Jeg er ikke “hysterisk” i forhold til tilsætningstoffer m.m, men jeg synes alligevel, at det er rart at vide, at man påfører en sund neglelak. Og man er blevet mere fornuftig og bedre informeret med alderen, synes jeg. De bruger bedre alternativer i deres neglelakker og det kan I læse meget mere om her. 

De to farver jeg har haft æren af at have på mine negle er:
“Blue Lagoon” nr 81 – Den er primært blålig, men når det rigtige lys falder på, har den nuancer af metallisk grøn og lilla i sig – Det er en rigtig eventyrlig havfrue-agtig lak, som dækker fint efter to lag. Jeg bruger tre lag, bare for at “over-do it” 🙂
Den anden lak hedder “Confidence” no 72, som er en smuk rødlig lak, også med andre nuancer indover. Lidt orange og pink-agtig tryllestøv. Den kræver tre lag. 
Køber man denne lak, støtter man dyrevelfærdsorganisationen “Anima”, som hjælper med at skabe bedre forhold for høns i landbruget. Alle pengene, for lakken, går til “Anima”. “Confidence” koster 75,- og kan købes her. “Blue Lagoon” er i tilbud til 30,- her.  

Holdbarheden på disse lakker er 3 dages tid, så slides der lidt yderst på spidserne. Påfører man en topcoat (Jeg bruger CND weekly top coat fra www.beautypower.dk) så holder lakken en lille uges tid. Det er ganske godt klaret. 
Lakken tørrer også hurtigt, og bedst af alt, så er lakken let af lægge på med de gode pensler. 

God lakker med en god filosofi. Jeg er fan.

– Mette Milan 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *