Alle indlæg og emner.

Instagram… Du er farlig. På alle måder.

Der findes en app (udover selve INSTAGRAM) som hedder : “Følgere +” – En app, der er koblet på instagram. En app, der viser, hvor mange følgere man har, får, taber, hvem der blokerer dig, hvem der er spøgelsesfølgere, hemmelige beundrere osv osv. Den ER farlig. Så er det sagt. For ens selvværd og selvtillid. For ens humør og for det hele. 
Fordi selvfølgelig tænker man :”Hvad har jeg mon generet den person med? Var det min selfie? Det nye produkt?“, når man ser, at man “mister” sine følgere. 

Sådan tænkte jeg i hvert fald i lang tid. Nu er status efterhånden = Følg mig eller lad være
Couldn’t care less! Og sådan tror jeg alle skulle begynde at tænke, for hvad handler det egentligt om her? Dig selv eller en masse følgere?
Jeg er 100 x mere vild med instagram-stemningen, end facebookstemningen. 
Jeg mener : facebook er så aggressivt tit. Der bliver diskuteret, svinet til alle vegne – Ja, alt i alt enormt dårlig stemning for det meste og bruger kun facebook, for at følge med i mine kæres liv. 

Instagram er noget helt andet – så venligt, behjælpsomt, skønt. Jeg oplever glade, søde følgere, der spørger om relevante ting. Jeg oplever naturligvis også lidt “sære” mennesker, der skriver og gør sære ting. Bevares, det kan jeg også selv være, sær, men mennesker, der af en eller anden årsag ikke kan lide mig og min side, og derfor opfører sig… utrolig sært… Dem kan jeg godt finde på at blokere, fordi jeg bliver træt helt ind i knoglerne og det gider jeg ikke. At blive negativt påvirket af et fremmed menneske – Det er mit simpelthen liv for kort til. 
Men stadigvæk er det instagram jeg vælger til enhver tid. 

Jeg unfollower også af og til. Det har INTET at gøre med personen bag profilen (Som man har tendens til at føle og tro) Det har noget at gøre med, at vi bare ikke har de samme interesser. Og bliver der lagt et billede op, fjerde gang på en dag, af lille Grunk, der sidder på potte, eller leger med sit nye trætog, eller hestebilleder hele tiden – så gider jeg ikke lige mere – Simpelthen fordi det ikke er min interesse. Og ikke fordi jeg ikke kan lide personen! Det samme gælder jo for mig – Nogle bliver dødtræt af at se på hudpleje den ene dag efter den anden, og jeg forstår det altså godt – Har det ikke interesse for én, skal man ikke tvinges til at følge. No hard feelings altså. 

Sådan skal vi alle være bedre til at tænke: “Det er ikke mig, som person – Det er min profil. Mine interesser. Bum! Videre!” 

Jeg syntes faktisk, at det kan være skræmmende at se, hvordan mange, der er i direkte symbiose med deres profiler på de sociale medier. At man direkte projicere sig selv over i sin profil og i andres. Alle følelserne ligger dér. Jeg tror ikke, at det er sundt. 
Ofte ser jeg hashtags som: #jeglæggeretselfieopnu#numisterjegsikkertenmassefølgere – Har selv været med til at skrive det en gang imellem. STOP! Mister du en masse følgere, hvad så? Så skulle de nok ikke have været der i første omgang. Everything happens for a reason – Det er din profil. Dine interesser. Skid hul i, hvad andre tænker, føler og mener. 

Jeg er blevet bedre til at tænke sådan efterhånden – Er du?

Lige et lille kvæk fra mig her på en Sankt Hans tirsdag 😉

– Mette Milan 

SELFIE! 🙂 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *