Alle indlæg og emner. · Brevkassen

Fredags-mail: Teenagehud, som voksen.

Jeg får en del mails – Og det er simpelthen så skønt. Jeg prøver at svare alle så hurtigt og gennemtænkt jeg kan. De sidste par dage har jeg fået spørgsmål og dilemmaer i samme boldgade : uren hud! Som vi alle hader. Her er en mail, og mit svar derpå: 
___________________________________________________________________________

“Kære Mette
Jeg faldt over din blog igår og blev så glad da jeg læste at du selv har haft problemer med din hud.
Jeg er 36 år og døjer en del med problem hud og din beskrivelse af din egen situation passede perfekt på min situation.
Jeg har prøvet en del produkter (både dyre og billigere produkter) og har endnu ikke fundet et produkt som hjælper. Det er som du selv skriver – noget som får ens selvtillid helt i bund – og det synes jeg slet ikke er ok i min alder!
Jeg er virkelig træt af konstant at søge i beautyjunglen i håbet om at finde mirakel produktet som kan få min hud pæn igen.Der findes mange gode blogs/hjemmesider som anbefaler produkter til voksen akne hud men jeg føler ikke rigtig at anmelderne har de problemer med deres hud som jeg selv har og det var derfor fedt at læse at der rent faktisk var en som selv havde haft de problemer, men ikke længere har det – der er altså håb! :o) 
Jeg besluttede mig derfor for at skrive til dig for at høre hvilke produkter du vil anbefale til en hud som synes den skal være teenager stadigvæk……:o(
Jeg glæder mig til at høre fra dig :o)”
____________________________________________________________________________

Kære du.

1000 tak for din mail – Og jeg er bestemt glad for, at du fik dit håb tilbage. Det kan du også roligt holde fast i ☺

Det er vigtigt at slå fast, eller acceptere, nok nærmere, at der findes meget få (måske i virkeligheden ikke rigtig nogen) almindelige produkter, der decideret kan fjerne uren hud/akne helt. Men der findes i aller højeste grad produkter, der kan reducere og afhjælpe huden betydeligt. 

Dog findes der receptpligtige cremer, som fjerner urenhederne og aknetilstande – Jeg måtte på en “clindoxyl” kur for 2-3 år siden i 12 uger, som er en creme, man får gennem lægen og det hjalp i hvert fald meget med urenhederne, men det hjalp ikke på alle de ar, som jeg efterfølgende havde pådraget mig gennem mange års pilleri. Ups 😉 
Der er det så kun gode produkter, der kan hjælpe. 

Jeg så de vildeste resultater med BIOEFFECT 30-day treatment. Det er en dyr kur til 1850,-, men på mig reducerede det arene betydeligt. Ned til næsten intet.
I dag, tre år senere, har jeg efterfølgende testet en masse andre produkter, for at finde gode alternativer til samme problemstilling. Det er blandt andet derfor, at jeg har valgt at åbne en shop – For at kunne guide mennesker igennem junglen af produkter – Jeg har delt alt op i kategorier derinde, så mennesker med sart hud skal gå ind under fanen “sart hud” og mennesker med uren hud skal gå ind under “uren hud” osv. 

Jeg er nødt til at spørge: Har du været ved lægen med din hud? Kunne receptpligtig creme være et bud, ind til aknen er slået ned? 

Jeg døjer ikke med store, voldsomme udbrud længere – Men der kan komme én og op til en håndfuld “Børger” på besøg fra tid til anden. Især, hvis jeg ikke følger min rutine.

RENS: Noget af det vigtigste for min hud er, at jeg husker at rense den. Jeg renser aldrig voldsomt om morgenen – Der påfører jeg blot en micellar water på en vatrondel, og fjerner skidt og snavs fra nattens svederi. Nogle gange bruger jeg bare en vaskelud med koldt vand til at rense mildt med. Om aftenen husker jeg så altid at gå i dybden. Her bruger jeg en federe rens. Jeg bruger for det meste mine produkter fra Formula 10.0.6, som har en god effekt på den urene hud. “Best face foreward” står i badet sammen med 
Absolute dream clean“. 
Når jeg glemmer at rense, kan jeg se det næste dag! Jeg bruger også en scrub og en fugtmaske/frugtsyremaske et par gange i ugen. Fugtmasken og skrubben er fra Codage. De er så skønne til huden, og effektive. 

FUGT: Det er det næste – Urenheder m.m. kommer ofte af for lidt fugt. Jeg smører gerne et serum og creme på huden hver morgen og hver aften. Jeg brugte i lang tid Beauté Pacifiques “Super 3 booster” til aftenbrug. 
Den indeholder en stor mængde A-vitamin, som er bevist bedst mod uren hud. 
Dette produkt nedsætter fedtproduktionen i huden, bekæmper udbrud, reparerer samtidig ardannelser og er samtidig anti-ageing. 
Den var meget effektiv for mig den gang, men jeg bruger den ikke længere, da jeg ikke har behov for den pt. 
Den skal anvendes hver anden aften til at starte med, da den ER meget skrap, og derefter kan man begynde at bruge den hver aften. Den er lidt dyr, men på www.kamilleshop.dk, kan du spare en del. Jeg anbefaler klart en form for A-vitamin creme om aftenen. Og kun om aftenen.

Jeg bruger serummen : Codage no 2 nu, som er en intensiv behandling specielt formuleret til at pleje og skabe balance for normal/kombineret og fedtet hud med tendens til akne og urenheder og en god fugtcreme henover. Den reducerer mine hudorme, og sørger for at min hud heles meget hurtigere, når uheldet er ude og Børge bare braser ind 🙂

Om dagen bør du bruge en lettere dagcreme ovenpå et serum. Det kan være en dagcreme som: “Embryolisse lait-concentre“, der ikke tilstopper dine porrer, eller en creme med Niacinamid, B3 vitamin, eller salicylsyre. 
Pudderdåserne laver “T-zone-peeling“, som jeg har hørt gode resultater omkring, men ikke selv prøvet. Den er prisvenlig (195,-) Og indeholder både niacinamid og salicyl. Den er et forsøg værd. 
Den kan bruges 1-2 gange dagligt i hele ansigtet eller blot i t-zonen, og man smører en let dagcreme henover bagefter. 
Du kan læse mere om den her : http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/ 

Det er ikke i orden, at huden skal hive vores selvtillid ned – Kender det selv. Hver gang jeg snakkede med folk, da jeg var ramt, kom tanken altid :”Hvad kigger hun på? Mine bumser?!” og så gemmer man sig helt – Undgår nærmest at være for tæt på folk. Det er drænende og psykisk hårdt. Men tro mig – Der er håb! 

Jeg kan iøvrigt anbefale dig at kigge på IDUN Minerals make-up også. Det har altså også gjort meget for min hud i og med, at det er naturligt, naturlige ingredienser og ikke tilstopper porerne. Du kan søge på IDUN MINERALS på min blog og læse en masse derom. 

For lige at summere op på det jeg skriver:

1) Snak med lægen om det og nævn evt “Clindoxyl“. 
2) Rens mildt morgen, og i dybden aften. (Evt kig på scrub og fugtmaske på sigt også)
3) Få fat i en A-vitamincreme til aften/natbrug.
4) Få dig en lettere dagcreme til dag, og et serum, som du bruger morgen og aften.

Til sidst må jeg også lige sige, at “desværre” tager det lidt tid, før man ser den store forandring. Nogle kan se det efter en uge, andre efter to måneder – Vores hud er forskellig, reagerer og regenererer forskelligt. Men det jeg ved er, at jeg havde en hud, jeg ikke kunne dække til sidst, så slemt var det. 
En hud, der tog AL min selvtillid – Nu går jeg oftest uden make-up. Jeg har ikke længere brug for det store 🙂 Kun når Børge kommer på besøg, må concealeren lidt i brug, for egen forfængeligheds skyld. 

KH Mette Milan 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.