Alle indlæg og emner. · Brevkassen

Fredags-mail: “Jeg lider af hyperhidrose” – Hjælp til produkter!

Jeg har fået en mail fra en sød kvinde, der lider af hyperhidrose, som betyder overdreven svedproduktion – Og det påvirker hende meget, da hun oplever det en del i ansigtet og hovedbunden. Hun føler aldrig, at hun kan have pæn make-up på og have en lækker hud.
Jeg har skrevet nogle fif til produkter, hun muligvis kan anvende med god effekt, men I er mere end velkomne til at give jeres råd og fif med her på bloggen, så hun kan få endnu mere hjælp.
___________________________________________________________________________

Hej Mette..
Nu har jeg læst dine indlæg på Instagram i nogen tid, og får lyst til at spørge dig om du måske kan rådgive mig med et problem jeg har.. 

Jeg lider af hyperhidrose = overdreven svedproduktion i især hovedbund og ansigt, dvs. at jeg blot ved en smule aktivitet eller bare får det lidt varmt, begynder at få små svedperler i panden, på overlæben, hagen og halsen.. 

Det er meget generende fysisk, og socialt meget hæmmende..  Jeg slipper aldrig helt af med det, men jeg håber at et akupunktur-forløb, startende imorgen ? kan dæmpe symptomerne lidt.. Jeg kan ikke rigtigt bruge makeup pånær vandfast på øjnene, men nogen gange kunne det være rart at føle sig rigtig smuk, og gå ud i verden med en jævn pæn hud og fuld makeup (har rødmosede kinder pga. hudens stress, og det bliver endnu mere at se, når jeg får det varmt)…. Nu kommer jeg så til mit spørgsmål.. 

Kender du til en creme og evt. foundation som er “holdbar” nok til at jeg vil kunne holde sveden borte..?/ Kan dæmpe svedkirtlernes behov for at “tænde”..? 

Gerne noget uden en masse kemi..? 

Og ellers kan du måske anbefale mig en god maske jeg kan bruge 1-2 x ugentligt, for at mindske svedens skader på huden..? 

Bruger Yves Rocher’s plantebaserede serie (rens og serum) i øjeblikket, og derudover kun økologisk, duftneutral kokosolie..

Håber du kan gi mig et par fif, eller kender nogen, som kender nogen, der kender nogle produkter. 
_______________________________________________________________________

Hejsa.


1000 tak for din mail!
Det lyder rigtig “voldsomt” det du beskriver og fordi udmærket godt, at du føler dig hæmmet og udfordret. 
Jeg har nogle fif, som jeg tænker du vil have glæde af ☺ De er i hvert fald værd at afprøve. 

1) Tørshampoo. 
Du fortæller, at din hovedbund ofte bliver svedig også, og med sved kommer mere fedt i hovedbunden og et behov for nærmest at vaske det konstant. Korrekt? Hvis det er, kan jeg anbefale dig at kigge efter tørshampoo. Jeg bruger selv Batiste, som jeg synes er fantastisk og også billig. Jeg danner en del fedt i hovedbunden pga sved og varme her i sommertiden, og her er tørshampoo min redning. Den opsuger fedtet i hovedbunden, og gør, at håret ser nyvasket og rent ud Og jeg kan dermed skippe en hårvask elle to. Den er en genial opfindelse, hvis du spørger mig. Måske kender du i forvejen tørshampoo, men nu nævner jeg den. 

2) Pudder. 
IDUN Minerals, som jeg er stor fan af, har lavet en pudder, der hedder “Tuva” – Den er transperant (altså farvefri) men er en stor redning for min fugtige, fedtede hud. Man dupper på i løbet af dagen, så mange gange man vil, og så matterer den huden og opsuger det unødvendige fedt/fugt i huden og gør derved huden mat. Den er, for mig og min glaserede skinkehud, uundværlig. Prisen er ca. 235,- og kan købes via nettet (webapoteket.dk) eller på forskellige apoteker rundt om i landet. 

3) Foundation.
Her får jeg lyst til at spørge, om du har prøvet en bb-cream i stedet? Den er mere, som en farvet dagcreme, som både plejer og udjævner hudens overflade, samt dækker let til middel. Jeg bruger mange forskellige selv i perioder. Hvis du godt kan lide produkter uden en masse kemi, er Embryolisses bb-cream måske noget for dig. Den indeholder ikke en masse unødvendigt udover en smule parfume. Den koster 299,- og kan købes via nettet på forskellige shops. Jeg sælger den også i min. 

4) Serum.
Du fortæller, at din hud er rødmosset – måske også en anelse irriteret, tænker jeg. Her kan jeg naturligvis anbefale dig at kigge på Codage, som du sikkert ved ud fra min instagramprofil, er mine favoritserummer. Den, der vil være ideel til dit problem og din hud, er : Codage no 7, som går ind og arbejder med rød hud, irriteret hud. Plejer, beroliger. Codage no 2, kunne også være aktuel i forhold til, at den matterer huden og opsuger fedt/olien i huden. Den reducerer også forekomsten af hudorme, hvis man døjer lidt med det. 

5) Masker.
En god fugtmaske til de røde kinder, og skader på huden vil ikke være af vejen 1-2 gange om ugen. De jeg selv kender er “Drink up” fra Origins, “Masque hydrante” fra Codage og “Hydra mask” fra Embryolisse. De er alle tre gode – Codage indholder flest aktive og varierede ingredienser. 

6) Make-up
Har du prøvet en primer på dine øjenlåg, når du lægger øjenskygge osv? Jeg bruger selv “Urban Decays” eyelid primer, og den får altså make-uppen til at holde en del bedre trods sved, fedt osv. 
Det er en lille bitte fin tube, som jeg selv har bestilt hjem fra Magasin + lookfantastic.com.

Kh fra Mette Milan 


One thought on “Fredags-mail: “Jeg lider af hyperhidrose” – Hjælp til produkter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *