Alle indlæg og emner. · Hudplejeprodukter · Uren hud.

AHA, BHA – A-hva?!

AHA og BHA – Hvad er det?

Alpha Hydroxy Acid (AHA) og Beta Hydroxy Acid (BHA) er to begreber inden for skønhed, som I helt sikkert er stødt på før – Og dertil muligvis tænkt: ”A-hvad?!!

Jeg vil prøve at forklare jer, hvad de to begreber betyder, og ikke mindst, hvad de betyder for din hud.

Kort og godt: Produkter med AHA er genial til at fjerne døde hudceller på overfladen af huden med. Syren i produktet fungerer, som en ”opløser” på huden, der lettere end noget andet produkt, kan løsne de døde hudceller og fjerne dem. Man vil oftest opleve en blødere, mere glødende og flot hud efter AHA-behandling med AHA produkter. 
Nogle vil opleve lidt rødme, og lidt stikken i huden – Man bør være meget opmærksom på ens hud, og reaktion, når man anvender AHA produkter generelt. Det er skrappe sager. 

AHA er god til den tørre hudtype også. Det anbefales ikke at bruge AHA produkter dagligt, men 2-3 gange i ugen. Bruger man produkter indeholdende AHA i dagtimerne, er det yderst vigtigt at anvende godt med solcreme, da huden bliver mere sensitiv i forhold til solens stråler, derfor anbefaler mange også udelukkende at bruge AHA-produkter om aftenen/natten. 

AHA er også god til pigmentramt hud/solskadet hud, da AHA har en lysnings-effekt på huden, samt til forebyggelse af fine linjer/rynker. 

Produkter med BHA har en lidt kraftigere effekt på huden – Man taler om begrebet:  ”Salicylsyrer”, når man hører bogstaverne BHA. 
Olieret, uren hud med tilstoppede porer, tendens til urenheder, bumser og akne, kan have stor gavnlig effekt af BHA produkter. 
BHA er olieopløselig, og trænger derfor længere ned i huden, gennem olielaget, end AHA, som er vandopløselig og, som sagt, gavner overfladen af huden. 
BHA trænger direkte ned i porerne og renser igennem. BHA er god til selv den sarte hudtype, da den ikke synes at irritere huden, som AHA kan gøre. 
Har man uren hud, forstørrede porer, akne, og bumser, er produkter med BHA / Salicylsyrer, værd at kigge nærmere på. 

Eksempler på produkter med AHA:
  • Oskia Renaissance mask indeholder naturlige frugtsyrer, der eksfolierer hudens overflade og får huden til at stråle. Oskia har været en favorit hos mig i længe. Dette er en maske, som skal renses/vaskes af efter 10-15 minutter.
  • Exuaviance skulle være mestrer i at lave AHA-baserede produkter.
  • Pudderdåserne har skabt en serum ”AHA-serum”, som ikke skal skylles af, men bruges under din dagcreme. 
  • Akademiklinikken laver en skøn serum ”Pure active serum” med AHA, som også skal blive på huden. Den kombinerer jeg ofte med Bioeffect eller Codage. 
  • REN ”Resurfacing AHA Concentrate”, var jeg også rigtig glad for, da jeg havde den på hylden. 

Eksempler på produkter med BHA
  • Danish Skin care ”Smooth skin treatment”, som skal smøres på huden, som en serum og blive på. Man kan efterfølge med serum eller creme. 
  • Pudderdåsernes ”T-zone” peeling – Trods navnet, kan den faktisk anvendes i hele ansigtet og skal ikke skylles af.
  • Skyn Iceland ”Oxygen infusion night crème” indeholder birkebark, som indeholder naturlig salicylsyrer. 
  • MURAD laver en del produkter både med AHA og BHA.
  • Formula 10.0.6 laver en skin tonic “So totally clean” både med BHA og AHA i sig. 
– Mette Milan 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *