Alle indlæg og emner.

Det er lidt sjovt….

Hvis I vidste, hvor mange mails jeg har fået fra folk, der skriver :
Hej Mette. Hvordan åbnede du din webshop? Kan vi få numrene til dine leverandører? Hvordan laver du reklame? Hvor kan jeg skaffe samme produkter og sælge? Hvad er priserne på dine produkter? Hvad tjener du på det?” Osv osv osv. 

Jeg får ligeså mange mails med : “Hej Mette. Jeg vil også blogge, så jeg kan få tilsendt gratis produkter – Hvordan vil du anbefale mig at starte?” 

Jeg bliver en smule (Læs: MEGET!!!) træt indeni – Hver gang. Og svarer sjældent på de mails med fare for at flippe fuldstændig ud. Og det klæder jo ingen vel.

Ja. Jeg får tilsendt produkter. De er oftest sponsorerede. Det er skønt. Det er flot. Jeg er taknemmelig!
Men søde venner… Jeg ARBEJDER også for det! Jeg undersøger produkterne, prøver dem på egen hud i lange perioder, skriver vidt og bredt om dem, danner en mening om dem, eksponerer på IG, facebook, blog og youtube, er ærlig, struktureret, og kristisk!
Mange bloggere tror simpelthen, at det er en selvfølge, at få fingrene i ting – De tager et fancy billede og lægger på instagram eller på bloggen – And that’s it. 
Work “done”. 
Ingen beskrivelse af produktet, ingen sjæl, ingen mening, men måske en gengivelse af de beskrivelser, man oftest får tilsendt med produkterne, hvis man er “heldig”. Det er sgu ikke i orden og useriøs blogging, efter min mening. 
Hertil skal der også siges, at der er MANGE skønne, dygtige, seriøse bloggere/skribenter, som jeg også selv følger, og nyder at læse med hos, Det er en sand fornøjelse og jeg langer ikke ud efter nogen her. Jeg siger det bare. Det JEG ser alt for tit. Og som gør mig voldsomt provokeret.
Det provokerer mig også, at profiler på instagram får tilbudt det ene og det andet, blot fordi de har flere tusinde følgere. 
Det kan være verdens kedeligste profil, mest ligegyldige profil – Men er der følgere, så kan man få i hoved og i røv. 
Når man kigger på deres liste over følgere (Ja, det kan jeg godt finde på, fordi jeg er foraget og nysgerrig), er det mærkelige kinesiske navne, eller “FOLLOW1000FOLLOWERS”, der står på listen. Producenterne BØR være mere kritiske, og kigge på, hvem de seriøse, dygtige og engagerede skribenter er her, før de bare sender produkter afsted. Alt andet er dybt useriøst. 
Jeg får henvendelser via gettheglow, fra unge piger, der gerne vil blogge om mine produkter – Her er tilfældet det samme. Oftest 10-12-årige, der har fået sig en masse mærkelige følgere, som gerne vil “sponsoreres”. 
Jeg skriver ofte : “Jeg tester mine produkter selv“, eller “Jeg er fløjtende ligeglad med hvor mange følgere du har – Det handler om seriøsitet og viden.” 
Jeg lyder skide sur ikke? 
Godt – Det er jeg også. 
Nej, jeg er ikke misundelig over ikke at have 10.000 kinesiske, koreanske følgere – Jeg ved nemlig, hvem mine følgere er – De vil have inspiration, ærlighed, test og anmeldelser og det får de – På dansk. Og et stort personligt TAK til jer alle! <3 
Men jeg er ked af, at det hele handler om følgere følgere følgere hele tiden. Jeg er ked af, at de dygtige skribenter ikke kan spottes og være med til at skabe ægte, ærlige tekster, som ægte, ærlige mennesker kan forholde sig til. 

Det er fedt, at man har lyst til at åbne en webshop og mange får en fin succes ud af det, MEN man skriver fandme ikke til andre og spørger, hvem deres leverandører er, hvilke mærker der sælger bedst, pris osv. 
Det svarer til, at jeg skriver til, hvem ved jeg, Andrea Rudolph fra Rudolph care, og siger :”Hey – Jeg vil lave mine egne produkter – Må jeg få opskriften på dine, tak!” 
Det er jo simpelthen så dumt, og kan man ikke selv se det, har man et seriøst problem. 
Det kræver iøvrigt mange ting at åbne et shop :

  1. En forstående bank ELLER en god opstartskapital.
  2. Struktur, kreativitet, og nosser!
  3. Kundemindedhed, styr på reklamer, de sociale medier, nyeste produkter, hvad de kan, afprøve dem, have styr på ingredienser, effekt osv.
  4. Økonomi – Ellers skal man bruge en revisor, som jeg – og det er en ekstra udgift.
  5. Emballage i stakkevis.
  6. Is i maven, når pengene ikke vælter ind og regningerne skal betales.
  7. Ro på, når en kunde ikke er tilfreds, eller tingene ikke når frem i tide med post dk.
  8. Plads i hjemmet, hvor man kan have sine produkter stående på lager.
  9. Pålidelighed og at man får sendt pakkerne af sted HURTIGST muligt. 
  10. Behøver jeg at nævne de 300 andre aspekter.
Giv dig endelig i kast med det – Men husk at ville det – Ellers kan du ligeså godt lade være.
Jeg arbejder som lærer 36 timer i ugen. Og så arbejder jeg 30-40 timer i ugen ved siden af i shoppen og med Make_everything_up på IG. MINDST! 

Jeg elsker det og jeg GIDER det. Selvfølgelig er der dage, hvor jeg tænker; “Det vil da være lettest bare at arbejde og få en fuld løn“, men vil jeg være et lykkeligere menneske af det? Nej. Det vil jeg ikke.

Jeg får ingen løn fra shoppen – Og har ikke tænkt mig at tage det foreløbigt.  Jeg investerer alle pengene i nye produkter, nye tiltag, så jeg kan hjælpe nye skønne mennesker på vej med deres hudrutiner og glødende hud.

 Ja… Et lille pip fra mig :-/ Kald mig bare misundelig, sur, og træls – Jeg kan tåle det 🙂


– Mette Milan


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *