Alle indlæg og emner. · Hudplejeprodukter · Rens.

Micellar water er IKKE en rens.

“Hej Mette. Du skriver, at en Micellar water ikke er en rens. Kan du uddybe?”, var den mail, der tikkede ind i går. 

Det kan du bande på, at jeg kan 🙂 
En Micellar water ER ikke en rens. Det kan faktisk ikke siges mere enkelt. 
Jeg er selv meget glad for Micellar waters og skin tonics, som bruges næsten hver morgen, og/eller, når øjenmakeuppen skal fjernes før bad. Men aldrig har jeg anset væsken for at være en dybdegående rens til min hud. En rens, der renser huden i dybden. Porer og hele skidtet. 
Jeg anser Micellar waters for at være en effektiv overflade-rens. En rens til at fjerne make-uppen med. Til at fjerne overskydende skidt og snavs på overhuden med. Jeg ser det lidt ligesom en bilvask. Den vasker ‘bilen’ udenpå. Fjerner mudder osv. Men gør en bilvask rent inde i bilen? Nej. Der skal lidt ekstra til. Og sådan er det også med rens. 
De ingredienser, der er i en god cleanser, rensemousse, eller olierens, er noget mere avancerede, end de ingredienser/molekyler, en Micellar water indeholder. Rigtige renseprodukter, indeholder ingredienser, syrer, fedtsyrer osv, som en Micellar water aldrig kommer i nærheden af. Micellar waters indeholder ofte glycerin, som er skønt for huden – Det fugtgør og irriterer (somregel) ikke. Men så er det altså ikke vildere. 
En Micellar water er opfundet til make-up artister, der skal fjerne make-uppen hurtigt mellem fotograferinger m.m – Det er så blevet adopteret af os, fordi det virker simpelt og let – Og det er det også. 
Man putter lidt på en vatrondel, og så er det bare i gang. 
Mange siger :”Jeg bruger ikke en rigtig rens – Det er lettere bare at rense med en Micellar water…” 
WHAT?! Når jeg en sjælden gang bruger Micellar water om aftenen, før sengetid, som nødløsning, fordi jeg er TRÆT, så er det dælme ikke lettere end at vaske ansigtet med en rigtig rens. Tværtimod. Det kræver 4-5 vatrondeller, og samme bevægelser flere gange oveni hinanden for at sikre, at skidtet er “væk” på overfladen. Faktisk føler jeg aldrig, at min vatrondel bliver helt ren – Jeg føler i stedet, at jeg rykker skidtet rundt i ansigtet i stedet for :-/
En rigtig rens masserer jeg godt ind i huden, lader sidde et par minutter og så tøffer jeg ind under bruseren og så er huden bare ren! Det kan skisme da ikke blive lettere end det. Og en rigtig rens om aftenen, er at foretrække fremfor at stå og gnide i ansigtet med vatrondeller og glycerin-vand aften efter aften. 
En Micellar water er til om morgenen, hvor huden lige skal være ren og fugtet før du går i gang med din daglige rutine og til at fjerne make-uppen med. 
Og renseservietter folkens – Glem det! De hører hjemme, hvis der absolut ingen vand er i nærheden til at rense ansigtet med.
‘Renseservietter’ har et forkert navn. De skulle hedde : “Hvis-der-absolut-ikke-er-andet-at-gøre-servietter”. 
Men hey, det skal også siges: fungerer det for dig – Sådan virkelig – med en Micellar water dag og aften, så skal jeg ikke stoppe dig. 
Jeg giver dig bare nogle facts – Take it, or leave it :-* 
– Mette Milan 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *