Alle indlæg og emner. · Læbepleje

Tørre læber og tør hud.

Et meget aktuelt emne her i den kolde tid er tør hud og tørre læber.
Huden bliver påvirket udefra i denne tid. Både med fugt i vejret, kulde, “fake” varme fra radiatiorer, brændeovn og blæseren i bilen. Det er meget for både hud og læber at skulle kapere pt. 
Derfor er det vigtigt at tilføre både hud og læber den helt rigtige pleje.

Læber: Et simpelt tip til en god hjemmelavet scrub til læberne, som vil gøre dem bløde igen, er: En teskefuld honning og sukker i, så massen bliver grov. Scrub læberne (uden at yde vold mod dem!) og fjern resterne med lunkent vand. Påfør herefter en god læbepomade. Min favorit er “Reve de miel” fra Nuxe. Nogle dage dupper jeg en mild ansigtsolie på. Bare sådan på overfladen og dupper lige efterfølgende med en serviet. Det smager ikke fantastisk, men det er hjælpsomt og lindrende for læberne. Det samme er effekten fra honning. 
Smør læberne flere gange om dagen – Især inden sengetid.

Hud: Tør hud kommer til udtryk, som skællende hud, der sidder i flager hist og her på huden. Det er ofte på og omkring næsen og på kinderne, det er aktuelt. De to steder i ansigtet, der rammes hyppigst.
Her gælder det samme. En mild eksfoliering/scrub 1-2 gange i ugen, til at fjerne de tørre, døde hudceller med. 
Herefter smøres godt med fugt på. Olie eller en fugtgørende serum. To af mine favoritter til tør hud kan I læse om, og købe her og her.

Brug lidt tid på at massere huden godt ind i olien om aftenen. Nus om den. Det trænger den og du til en gang imellem også. 

– Mette Milan 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *