Alle indlæg og emner. · Hudplejeprodukter · Uren hud.

Hvad virker og hvad virker ikke.

Jeg kan kun tale ud fra egen erfaring, omkring hvad der virker og ikke virker. Altså for vores hud. 
Og hvad der virker og ikke virker, er egentligt et vidt begreb. 
Men jeg ved, hvad der er godt. For min hud. Og hvad der ikke er godt.

Hvad virker:
Produkter med hyaluronsyrer. Hyaluron binder fugten til huden/i huden. Det betyder, at vores hud ikke udtørrer, at den bliver fyldt ud hele tiden og den holdes kørende – Elastisk set. Vi skal se fugt lidt ligesom at tanke benzin på en bil. Det er dybt nødvendig. Og uden fugt, fungerer huden simpelthen ikke. Igen nævner jeg kno-testen, som Ole Henriksen fortæller om : Er der en smule modstand, når man kører knoerne nedover huden, er den godt fugtet – Glider knoerne ubesværet ned over huden, mangler den fugt. 
Eksfolierende produkter – De kemiske slags – Dem med syrer af den ene eller anden slags. 
Selv labber min hud frugtsyre og salicylsyrer i sig – Jeg bruger meget Skyn Icelands nordic peel pads, som indeholder begge dele – De eksfolierer overfladen af huden, sørger for at fjerne døde hudceller, opløser skidt og snavs i porerne, reducerer urenheder/hudorme, skaber glød til huden, som ikke længere er dækket til af grå, døde hudceller. Herved stimuleres væksten af nye, sunde hudceller. De reducerer også rødme. 
Jeg bruger også Oskias Renaissance mask, som har samme skønne effekt.
Rens – Jamen, er rens ikke det samme, som eksfoliering? – Jo, og nej. Altså, vi eksfolierer jo huden ved at bruge en rens dagligt – Enten på en vatrondel eller ved hjælp af en vaskeklud, men rense indeholder ikke det samme som en syrebaseret rens/maske, og den slags exfoliering kan man heller ikke bruge hver dag. Men rens kan man bruge dagligt. 
Blush – En blush virker ALTID på et træt ansigt. Jeg kan næsten undvære alt andet, end en blush (og en mascara) Sørg for at finde en nuance, der passer dig og din hudtone. Man kan også se for “frisk” ud 😉 


Hvad virker ikke: 
For lidt søvn – Det kan ses på min hud og omkring mine øjne med det samme, hvis jeg har sovet for lidt eller dårligt. Jeg prøver virkelig på at gå ordentlig tid i seng, og lægge mobilen fra mig. Det er svært, men det er vigtigt.
Renseservietter HVER aften. Renseservietter kan med nød bruges, hvis du er syg eller monster træt en aften, og bare næsten ikke kan løfte armene. Så er det okay den ene aften. Eller hvis du er på festival, og der ikke er adgang til ordentlige toiletfaciliteter. Ellers ikke! Renseservietter er ren nødløsning, som ikke virker på samme måde, som en ‘rigtig’ rens på huden. 
De absolut eneste renseservietter jeg er stødt på, som kan stå ved navnet “renseservietter” er “Glacial cleansing cloths” fra Skyn Iceland – Dem vil jeg ikke bruge hver dag, men de er så gode og fugtgørende, at jeg godt kunne finde på at snyde med dem en gang i ugen.
Desuden er renseservietter en dyr løsning i forhold til en god rens…
Jeg skyller iøvrigt oftest rensen af i badet – Jeg er af den overbevisning, at det ikke er super godt for huden at blive gnedet på flere gange om dagen. Så bruger man vaskeklud morgen, så vil jeg foretrække, at bruge hænderne i badet om aftenen. 
Lange varme bade – Det kan være så skønne i denne kolde tid, og jeg tager dem selv – Men konsekvensen er, at min hud på benene især, men generelt hele kroppen, bliver knastør og kræver smørelse flere gange om dagen. 

– Mette Milan 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *