Hudplejeprodukter · Tips og tricks

Øjenpleje – Er det vigtigt?

Hvis du spurgte mig om ovenstående spørgsmål for 3 år siden, ville jeg svare : Næ! På det tidspunkt vidste jeg ikke bedre, og var ikke begyndt at teste en masse endnu. Jeg brugte sgu ikke øjencreme – Det var jo oftest dyrt, og unødvendigt. Jeg kunne da sagtens bruge creme henover fignerne. No problem… Det var også den gang, hvor jeg kunne finde på at gå i seng med fuld udstyret make-up på ….

Spørger man mig i dag, vil jeg sige : Ja, bestemt! Jeg har nemlig erfaret med tiden, at øjenområdet er tyndt. Som i virkelig tyndt. Huden der er sensitiv og skrøbelig. Jeg har oplevet at have mange af de trælse små hvide talgknopper omkring øjnene, som kommer blandt andet pga. manglende fugt. Det fattede jeg jo ikke en skid af, for jeg smurte mig da med min dagcreme. Det er ikke nok. Det fugter ikke nok. Vi skal have fat i en serum eller en koncentreret øjencreme, designet til øjenområdet. Ingredienserne i disse produkter er sammensat til at trænge ned, forstærke huden, uden at irritere og ødelægge yderligere. Derudover vil vi jo også gerne have et øjenområde, der ser lyst, friskt og opstrammet ud. Mange spørger : “Kan man få noget mod mørke rande?” Ja, en concealer og en øjenserum, der styrker hudens tykkelse under øjnene. Mørke rande kan man nemlig ikke bare sådan trylle væk. De er enten arvelige eller genstridige. Og en øjencreme kan ikke fjerne den mørke farve, men den kan hjælpe med den optimale pleje, gøre huden tykkere, så farven ikke ses helt så let under øjnene. Derudover gør søvn og væske også meget. Stress og søvnløse nætter er det værste mod øjenområdet.

Personligt, kan jeg bedst lide serum-øjenpleje. Det foretrækker jeg frem for creme-konsistens.

Hvad bruger jeg selv? Faktisk en del, men i særdeleshed to produkter :

  • Codage no 10 – En serum, der fjerlet og lækkert plejer, fugter og styrker øjenområdet. Den er antiageing og spækket med aktive ingredienser, så den strammer også synligt op. Den gør, at jeg ser frisk og veloplagt ud med det samme den er smurt på. Nogle gange stiller jeg den i køleskabet for at få den der ekstra kølende effekt 🙂
  • Oskia Eye Wonder – En serum med vitamin B3 (Niacinamide), E og P, MSM, Mælke Peptider, Swiss Apple Stamceller, Galactorabinan, Rosenvand, Hyaluronsyre, Zink Glycine. Den er fantastisk!Den lysner også, og gør hele øjenområdet mere frisk og flot at kigge på. Den styrker også huden, så de mørke rande / farven netop reduceres.

Begge serummer er mega drøje i brug – Min Codage no 10 holder i 10 måneders tid. Så er prisen (735,-) ikke voldsomt alligevel.

Vil man prøve øjenpleje på budget, laver både Plaisir og Weleda også fornuftige øjencremer med gode ingredienser.

Så summa summarum : øjenpleje er vigtigt, øjenpleje gør en forskel, øjenpleje er opfundet af en grund.

-Mette Milan

11359010_592912954183909_1793167426_n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *