Hudplejeprodukter · Rens. · Uren hud.

Hud tager tid.

Der er rigtig mange skønne mennesker, der beder mig om at komme med et bud på, hvordan man hurtigt kan få en pæn hud. Hurtigt.

Det kan jeg ikke. Hurtigt. Desværre… Jeg kan fortælle jer det i forhold til normal hastighed, men ikke hurtigt.

Jeg er på “mit tredje år” – Min hud er blevet SÅ meget flottere – Jeg kan fortælle jer, som ikke har læst med her før, at jeg altså har været så hårdt ramt af urenheder i panden og på hagen, at jeg måtte bruge TIMER på at dække huden til dagligt – Flere gange om dagen i perioder. De poppede frem som mælkebøtter på en græseng i sommertiden. Pop pop pop. Og med dem, fulgte en helveds masse ar. Røde mærker überalles! Ja, for ikke at tale om maximal selvtillids-crash.

Men efter et par måneder på clindoxyl (receptpligtig creme mod urenheder/betændelse i huden) kunne jeg for alvor teste alverdens produkter og holde hudens tilstand ved lige med de produkter. Jeg bliver stadig ramt af en bums, måske endda fire, i ny og næ, men det er sgu bedre end 40!

Jeg har oparbejdet en fast rutine med forskellige produkter:

  1. Jeg renser ALTID i dybden, hver evig eneste aften. Jeg er på det sidste blevet ualmindelig glad for Magnitone rensebørste sammen med en rens. Jeg bruger altid enten en skumrens, mousse, olie, gel – En fed rens! Rensen er, tæt på, hellig for mig. En rens behøver ikke at være dyr. Jeg kan godt spare på rensen. Men jeg sparer aldrig på serum og creme. Hver morgen tørrer jeg min hud af med enten en vaskeklud og vand, eller en vatrondel med micellar water / skin tonic  på.
  2. Serum + creme – Altid. Jeg bruger aldrig creme alene, jeg bruger aldrig serum alene – De hænger sammen, som smør og nutella på hvidt brød 😉 Her mixer jeg fuldstændig, som min hud fortæller mig. Altså, jeg har perioder, hvor min hud er tør, jamen, så sørger jeg for godt med fugt med hyaluronsyrer, squalane, vitaminer osv. Er min hud fedtet, kører jeg på med matterende, syrebaserede produkter. Jeg skifter meget, og min hud trives med, at jeg mixer og matcher på denne måde. Det har jeg gjort i tre år, og det har vist sig at være det mest effektive for mig. Førhen købte jeg serier (som jeg fik anbefalet i de butikker jeg nu købte hos) LAD VÆRE med at hoppe med begge ben i den salgstale. Desuden havde serier oftest kun succes hos mig i 3-4 måneder. Så virkede det ikke på mig længere. Det var som om, at min hud, ligesom kørte træt i samme “leverpåstegsmad” dag ind og dag ud.
  3. Ekstra – Jeg forkæler altid huden ekstra med fugtmasker, frugtsyremasker, lermasker og scrubs. Jeg veksler meget forskelligt mellem disse også. I vintertiden bruger jeg ofte fugtmasker. I sommertiden fedtabsorberende lermasker og scrubs. Frugtsyren bruger jeg hele året rundt. Men den ekstra lille gestus for huden, er ligesom prikken over i’et. Den er værdsat. Den er vigtig.
  4. Jeg bruger tid på huden – Ikke hver dag, men f.eks hver lørdag eller søndag. Der har jeg make-up fri dag, hvor jeg nurser huden dagen igennem. Jeg ruller f.eks. med skin roller, efterfølger med fugt, smører masker på, presser de små hudorme ud ved næsen (papir på fingrene først!) studerer den i spejlet, undres, overvejer, smører mere på, tørrer det af, masserer huden med olie osv. Den ene dag i ugen er bare så godt givet ud. I hverdagen bruger jeg måske 5-10 minutter på rens og smørelse morgen og aften. That’s it. Det behøver ikke tage en masse tid, bare man får det gjort.

Huden tager tid – Nogen ser resultater hurtigere end andre, men gløden, reduceringen af hudorme, forstørrede porer, rynkereducering, ar og hvad vi ellers kan komme på, det tager tid. Man kan heller ikke tabe sig 10 kg på en uge. Huden kan heller ikke blive 10 år yngre på en uge. Men start et sted – Invester tiden i kroppens største organ. Vi skal være indhyllet i huden resten af livet – Pas på den 🙂

-Mette Milan

10962241_10153062606572908_245771958_n

One thought on “Hud tager tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *