Hudplejeprodukter · Tips og tricks

Derfor elsker jeg A-vitamin.

Jeg har elsket det, siden jeg fik huden i ‘super 3 boosteren’ fra Beauté Pacifique for en del år tilbage efterhånden. Min hud blev lynhurtig flot, mere jævn, færre urenheder og glat i strukturen. Siden da, har produkter med a-vitamin været mere end velkommen her hos mig.

Hvad kan A-vitamin – Sådan på dokumenteret vis?

A-vitamin gør en forskel i overhuden ved at reparere og vedligeholde. A-vitamin har en effektiv, bevist, effekt på : solskader på huden, akne, aknear, gamle ar, fine linjer, og i en vis grad på pigmentskjolder/pigmentfejl. Effekten af A-vitamin i fht. akne, har været dokumenteret siden slut 60’erne, og dens effekt på rynker, solskader m.m, har været dokumenteret siden 80’erne. A-vitaminsyrer (Selve a-vitaminsyre fås kun som receptpligtig medicin. A-vitamin fås i mange hudplejeprodukter) opløser propperne i hudens porer/huden generelt og fjerner det lag, der holder de kære propper fast til huden. En kombi af A-vitamin og AHA (frugtsyre) har en rigtig god effekt på akne.

De a-vitamin produkter vi kan købe i butikkerne, har ikke så voldsom høj en procent a-vitaminsyre i sig, som de produkter man kan købe på recept, hvilket jo siger sig selv, men man skal ikke tage fejl – Mange af a-vitamin produkterne ER meget, meget effektive. A-vitamin har en god indvirkning på dannelsen af nye hudceller i overhuden.

Hvilke produkter indeholder a-vitamin?

 • Super 3 boosteren fra Beauté Pacifique. Den kan blandt andet købes i matas. Den er dyr, men den er drøj og rigtig god.
 • A-vitamin kapsler fra Ecooking. 60 stk kapsler koster 329,- lige her. Kapslerne indeholder Cyclopentasiloxane, som er en silkoneingrediens, der hjælper produktet med at have den rette, lækre konsistens, men derudover også har fugtbevarende effekt på huden og virker som en barriere på ydre påvirkninger. Jeg bruger dem og jeg elsker dem!
 • A-vitamin (økologisk) serum fra RAZspa – En REN a-vitamin serum, der kan købes til 310,- lige her. Jeg går i gang med at teste denne serum snart.

Der findes mange andre produkter med a-vitamin/a-vitaminsyre i sig på markedet. Disse tre er blot de, jeg kender til.

Man anbefaler ikke gravide at bruge a-vitamin. Der er ingen dokumentation for, at man, som gravid, ikke må anvende små mængder af a-vitamin og at det skader fosteret, men alligevel fraråder man det i graviditeten/ammeperioden.

-Mette Milan

a-vitamin_kapsler-p

 

4 thoughts on “Derfor elsker jeg A-vitamin.

 1. Hej 🙂
  Jeg faldt lige over denne, da jeg søgte efter lidt anmeldelser af Raz Spa’s A-vitamin serum. Mon du fik denne testet?

  Bedste hilsener
  Charlotte

 2. Hej

  Tak for rigtig fin info!
  Jeg kan desværre intet sted se hvor stærk en A vitamin koncentrat der er i Super3 (Altså i procenter)
  Ved du evt det? I dag er der jo pudderdåsernes og de er inddelt i 2 og 5%…
  Det er rigtig brugbar viden de giver, ved at oplyse det på deres produkt.

  Venligst
  Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *