Hudplejeprodukter · Rens. · Tests. · Tips og tricks · Uren hud.

Kombineret hud?

Er du også så “heldig” at have kombineret hud, jamen så velkommen i klubben. Man anslår faktisk at ca. 60% af alle os kvinder, har netop denne hudtype. Den kendetegnes ved, at man har fedtet hud på nogle områder i ansigtet (oftest t-zonen) og tør hud andre steder (oftest kinder/kæbe). På samme tid, vel at mærke. Man har derudover en slat hudorme eller deciderede bumser i panden, på-og omkring næsen, samt på hagen

Mange begår den fejl, at de køber alt for hårde produkter med alkohol eller andre udtørrende ingredienser i, og så får huden ellers gas med det, ind til den er udpint, mere tør, uren og fedtet – Det er ikke den bedste fremgangs måde for din kombinerede hud. Kombineret hud bør behandles som “tør” hud med fugtgivende produkter. Jeg giver her MIT bud på den “rigtige” fremgangsmåde. Og dermed den fremgangsmåde jeg bruger på egen, kombinerede hud.

Mette Milans fremgangsmåde:

Jeg renser HVER aften med en rens, der er gelbaseret og vandopløselig. Ikke renseservietter. Ikke vatrondeller med micellar water på. Nej, med en rens.  Jeg bruger faktisk Oskias renaissance cleansing gel 90% af gangene. De sidste 10% af gangene er forskellige rense, jeg tester, men vender altid tilbage til Oskias, som jeg har brugt i over tre år nu. Den efterlader ikke huden fedtet – Den efterlader ikke huden tør, og netop den balancegang er super god for den kombinerede hudtype, som jo både ER fedtet og tør. Så gå efter renselotions/cremer, der ikke udtørrer, men heller ikke fedter huden ind i olie. Basiske sæber kan jeg finde på at bruge en gang om ugen, når det er rigtig slemt. Vi snakker ‘glaseret skinke’ slemt, men ellers anbefales basiske sæber ikke på kombineret hud, da den basiske sæbe skader de tørre områder, mere end den gavner de fedtede områder.

Jeg har i øvrigt stor gavn af min rensebørste fra Magnitone – Den gør en synlig og fantastisk forskel på min hud.

Derefter smører jeg en dejlig, let serum på – Det kan være alt lige fra Codage no 3 (som er min yndlings codage serum) til a-vitamin serum fra Ecooking. Men mest lette, skønne serummer med gode ingredienser, der ikke tynger eller fedter min hud unødvendigt til. Til sidst afslutter jeg med dagcreme eller natcreme OGSÅ i den lette ende. Pt bruger jeg Ecookings dagcreme + cc creme ovenpå. Det varierer meget, men fugtgivende cremer uden olie i.

2-3 gange i ugen forkæler jeg den med forskellige tillægsprodukter, som udrensende en lermaske i t-zonen, frugtsyremaske i hele ansigtet og en mekanisk peeling (et produkt med korn i sig) som løsner de dumme hudorme, fjerner døde hudceller, og regenererer huden igen.

Og så spiser jeg mineralspillen fra Oskia lige nu, som har en ENORM effekt på min talgproduktion. Jeg har ikke længere urenheder. (7-9-13)

Hvorfor har man kombineret hud?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når vi snakker om og behandler den kombinerede hudtype. Den biologiske forklaring er, at man danner mere talg i t-zonen fordi det er der, der er flest og størst talgkirtler. En anden faktor, der spiller ind, er : hormonelle forandringer (Rækker fingeren i vejret her) spisevanerne (Jamen, jeg elsker chokolade!), vejret, stress (rækker også fingeren op her) og de ydre påvirkninger som : rygning, alkohol, forurening m.m. I oplever sikkert også, at den kombinerede hud ændrer sig med årstiderne nærmest. Min gør. Om vinteren er jeg IKKE fedtet i t-zonen, men tør generelt, og bruger olie, for at få gang i fugtigheden igen.

Kombineret hud er ikke herre-fantastisk, men den er heller ikke herre-slem, for HEY, du er ikke alene 😉 Og når vi ved, at vi kan arbejde med netop den hudtype, selvom den forvirrer os fra tid til anden, jamen så er det hele jo godt.

De produkter jeg bruger mest ifht denne hudtype (til de af jer, der er interesseret) er :

 • Oskia renaissance cleansing gel, 299,- her.
 • Magnitone rensebørste 799,- her.
 • Ecooking dagcreme 269,- her.
 • Codage no 3 225,- her.
 • Oskia frugtsyremaske 499,- (Biologisk peel) her.
 • Oskia Microexfoliating balm (Mekanisk peel) 465,- her.
 • Pores be pure lermaske 99,- her.
 • Oskia pure MSM piller 295,- her.

Til sidst skal man huske, at hud tager tid – Læs mere om det her. Du kan gøre meget på 14 dage, men en radikal ændring kræver tid, rutine og ihærdighed, men det kan lykkes, kan jeg skrive under på ?

Mette Milan

image

 

 


4 thoughts on “Kombineret hud?

 1. Hej Mette,

  Hvad gør du med din øjenmakeup?
  Jeg bruger altid meget øjenmakeup, og kan denne Oskia cleansing gel også fjerne det?
  Lige nu bruger jeg mest Bioderma Sensibio, er den okay for tør hud? Og ellers bruger jeg Bobbi Browns olie, den er altså også virkelig god! 🙂

  I forhold til øjnene, hvordan vil du så gøre, når du bruger Oskia? Kan man lade den sidde på dem også i et stykke tid?

  På forhånd tak! 🙂

  1. Hejsa ? Jeg bruger bare Oskias ja, eller Beaute Pacifiques ONE step på øjnene. Jeg lukker øjnene i og gnider forsigtigt på øjenlåget/vipperne med rensen og så skyller jeg det væk ?

 2. Hej Mette.
  Du nævner tre tillægsprodukter; lermaske, frugtsyremaske og en mekaniske peeling, som du bruger 2-3 gange ugentligt. Bruger du alle tre produkter 2-3 gange ugentligt, eller veksler du mellem produkterne og bruger en per dag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *