Alle indlæg og emner. · Alt andet end beauty. · Tips og tricks

Når det bliver mørkt udenfor…

… bliver nogen også ofte mørke indeni.

Jeg er én af dem, der ikke er kæmpe fan af, at det er mørkt, når man står op og mørkt, når man kommer hjem. Dagene er så mørke. Korte. Kolde. Man når ikke rigtig noget. Alt er så mørkt. Det er deprimerende. Jeg er ikke kun ramt af “mørke”, når det er mørkt udenfor – Jeg kan være “mørk” i alle årstider, men oktober til januar er uden tvivl ekstra hård ved mig.

Jeg sover meget – Jeg spiser meget (usundt) Jeg tænker meget, men jeg har også lært meget, der gør, at efterårsmørket bliver en smule lysere for mig.

Mine råd til dig, der har det ligesom mig, når efteråret rammer (eller generelt) :

  • Lys og stearinlys dagen lang, hvis man kan. Jeg sørger for at ‘hygge’ mig så meget jeg kan, når det bliver efterår/vinter. Lys er en vigtig del af den hygge. Selv på mit arbejdsbord, er der lys om vinteren.
  • Læg planer (uden at stresse) – Se frem til noget. Det hjælper mig. Jeg tænker lige nu på, hvordan jeg vil pynte op til julen f.eks – Det lyder basalt, men det gør mine tanker glade. Julede. Så det lægger jeg lidt planer for.
  • Tag en lur – Tøm hjernen og giv dig selv lov til det, hvis du kan. Hvis ikke du har den mulighed, så tag 5 minutter for dig selv på badeværelset eller hvor du nu har muligheden – Luk så øjnene og tag dybe vejrtrækninger, mens du tømmer hjernen. Det gør så godt!
  • Nus om dig selv og din hud – Om aftenen, når ungerne er puttet, er du sikkert træt, men prøv at gå på badeværelset, tænd et dejligt duftlys, sæt lidt afslappende musik på mobilen og smør en maske i ansigtet. Nyd det og se, hvordan huden kommer til at stråle. Da jeg var syg og laaangt nede med depression og angst, hjalp hudrutinerne mig igennem MANGE tanker. Og det behøver kun tage 10 minutter.
  • Vitaminpiller – Seriøst. Mine forældre sagde altid, da jeg var barn :”Husk nu dine vitaminpiller, Mette!” Jeg rullede med øjnene, gemte dem tit i hånden og smed dem ud – Jeg hadede smagen og fornemmelsen af vitaminpiller. I dag husker jeg deres ord og nikker! Vitaminpiller gør SÅ meget for min hjerne, tænder, hud, krop og mit immunforsvar. Jeg spiser Longovital og har gjort det i maaange år. De kan købes her, hvis man vil prøve dem. Jeg spiser den røde variant. Jeg har prøvet de andre varianter også, men den røde fungerer bedst for mig. Tre ugers tid med Longovital, og man kan mærke en forskel ??
  • Tænk positivt – Det kan være så forbandet svært, men faktum er, at det hjælper. Jeg har et lille hæfte med mig overalt. Deri skriver jeg tre ting ned dagligt, der har gjort mig glad og positiv. Det kan være små ting som : god kaffe til morgen.
  • Snak om det – Lad være med at skjule din “mørke” side konstant. Det kan gøre det hele endnu mørkere. Hvad sker der ved, at du åbner lidt op for dine omgivelser, og fortæller, at efteråret indebærer smukke farver, men meget mørke for dig? Kan du dø af det? Nej, tværtimod. Jeg siger ikke, at man skal vrænge sin sjæl ud til alt og alle, overhovedet, men man må da gerne fortælle, at man kan have det lidt svært om vinteren. Du er ikke alene på det punkt!
  • Hold fri – Når du har fri, så hold fri, så meget, som muligt. Lad vasketøjet hænge til i morgen – Det sker der ikke noget ved – Har du brug for dig-tid, så tag tiden til det!
  • Glæd dig til noget hver dag. Det kan være : at se et afsnit af din yndlingsserie på netflix, eller at spise et stykke af din yndlingschokolade til kaffen hver aften. Det kan også være at læse en historie for ungerne, eller læse 10 sider i en god bog, før sengetid. Giv dig selv noget at se frem til. Noget at glæde dig til hver dag. Personligt, glæder jeg mig til kaffen hver morgen, til elevernes skønne glade ansigter hver dag og til at pakke ordrer hver aften.

Jeg håber I kunne bruge nogle af rådene – Jeg har, som sagt, “lidt”(10 års) erfaring med emnet. Vi kommer alle stærkere ud på den anden side, ved at tænke på “mørket”, som den lille bitte udfordring, der skal være i vores liv for, at vi kan lære os selv bedre at kende. Vi skal have kontrasterne i vores liv – Ellers ville det også være for kedeligt, ikke ?

-Mette Milan

Indlægget indeholder affiliate links.

2 thoughts on “Når det bliver mørkt udenfor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *