Alle indlæg og emner. · Hudplejeprodukter · Tips og tricks

Alt hvad du skal vide om serum.

Okay – Indrømmet, jeg vidste da heller ikke præcist, hvad en serum var for 4-5 år siden. Jeg brugte creme (sådan en all-around bodylotion fra Plaisir) som jo ikke var det, jeg havde brug for til ansigtet. Det vidste jeg bare ikke.

Da jeg så første gang blev introduceret for ordet : “serum“, var jeg sådan lidt. “Ser-hvad?” Og så gik jeg i gang med at teste og læse, og teste og læse (Alt det jeg ved, er sgu selvlært. Man kan aldrig rigtigt stole på, hvad de siger i butikkerne, lærte jeg, sorry.)

Så, nu vil jeg fortælle dig alt det der er vigtigt at vide om serum. Betragt det lidt som læring om serum for absolut begyndere! 🙂

Hvad er en serum?

En serum er en væske, der indeholder en langt højere koncentration af aktive ingredienser end creme, og som der er designet til at kunne trænge dybere ned i hudlagene, grundet molekylerne i serummen, som er meget mindre end de, der f.eks. findes i vores almindelige creme. Det betyder også, at en serum arbejder mere effektivt i og på huden, da den netop ikke fordamper eller slides væk, på samme måde som creme.

Hvorfor er en serum vigtig for huden?

Forestil dig, at du er ude og gå en laaang tur på 7-8 timer (en almindelig arbejdsdag). Temperaturen er 8- grader. Kort sagt, det er pisse koldt. Når man går ude i så koldt vejr, har man, som regel, varmt tøj på (sjovt nok) og en god vinterjakke udenpå.

Forestil dig så nu, at du går en tur. Det er stadig pisse koldt. Men nu har I kun en overfrakke på. Benene er bare, fødderne er bare. Indenunder er du fuldstændig nøgen. Fungerer det optimalt for dig og din krop?

Sådan kan man faktisk kendetegne en serum: som tøjet under overtøjet. Overtøjet er din dagcreme eller natcreme. Tøjet indenunder er serummen. Og de to ting hører sammen. Til de af jer, der spiser nutella med smør på franskbrød, kan også sætte jer ind i, at undlader man smørret, så mangler der noget på det franskbrød altså. Og har man kun smør på, mangler der også noget. En serum og en creme hører sammen.

En serum er vigtig for huden, fordi den giver den ekstra beskyttelse og pleje huden har brug for + findes serummer i alle mulige varianter målrettet din huds udfordringer. Er din hud meget uren, skal du gå efter en serum, der forebygger urenheder, hudorme osv, men evt supplere op med en fugtgivende serum også. Jeg har aldrig kun brugt en serum medmindre jeg har været på bioeffect-kur. Jeg har altid mindst 2 serummer i brug ad gangen. Jeg bruger en meget fugtgivende om aftenen sammen med min natcreme, så de to bare kan ligge og regenerere på min hud natten igennem, og så smører jeg ofte en mod urenheder eller en til glød/fugt på om morgenen under min dagcreme. Nogle gange er det omvendt.

Er det vigtigt at investere i en serum så?

Hvis du har læst og forstået det ovenstående, giver svaret sig selv.

Vil du se din hud gløde, være gennemfugtet, reparere sig selv, løse de problemstillinger, din hud nu end må have, så ja. Er du i tvivl om, hvilken/hvilke serummer du skal bruge, så er du altid velkommen til at sende mig en mail på : mettemilanhjortlund@gmail.com – Jeg vejleder ud fra egne erfaringer og svarer, så hurtigt jeg nu kan. Lige pt får jeg 10-15 mails om dagen, så der kan være lidt ekstra svartid i perioder.

Hvorfor skal en serum være så dyr?

Jeg ser det jo som en investering, ligesom man vælger at investere i kosttilskud, vinterstøvler, blomster – Og en investering i huden, er ikke en dårlig en. Huden er kroppens største organ, som skal “holde sammen” på os til den dag vi dør. En serum er “dyr”, fordi den indeholder så mange højt koncentrerede ingredienser. En serum er også meget dyrere at fremstille end en creme. De fleste serummer (30 ml) er meget drøje i brug, og holder i 2-3 måneder. Nogle gange bruger smører jeg fugtgivende serum i hele ansigtet og serum mod urenheder kun i t-zonen. Så sparer man jo også lidt, når der er fokus på området, hvor problemstillingen er. Andre gange mister jeg lige ansigtet med en face mist, før jeg smører serum på – Det gør også, at der ikke skal samme mængde til.

Hvordan bruger man serum, sådan helt præcist?

 1. Man renser huden først – Og den skal renses godt. Huden skal være ren og klar til at optage de vigtige dråber.
 2. Så putter man 2-4 dråber i håndfladen (lad være med at køre serummen rundt i hænderne og varm det op – Det er der ingen grund til, for det gør du på huden) og smører på huden med fingerspidserne.
 3. Masser det godt ind, og vent alt mellem 3 minutter til en time med at påføre creme henover. Har jeg travlt, smører jeg creme på 2 minutter efter, og det sker der heller ikke noget ved 🙂

Jeg håber I fik en bedre forståelse for, hvad en serum egentligt er, og hvad den kan i forhold til en creme, der fordamper fra hudens overflade på kort tid. Det gør en serum, som sagt, ikke.

-Mette Milan

 

PS: Nej, man behøver ikke købe serum, creme osv. fra samme mærke, før det virker. Mix og match, som DU har lyst til og behov for.

a-vitamin_kapsler-p11359010_592912954183909_1793167426_necooking-e-vitamin-serum-20-ml-1

 

8 thoughts on “Alt hvad du skal vide om serum.

 1. Jeg har for en måned siden netop købt min første serum (har købt den fra Pudderdåserne, AHA) men jeg er sådan lidt i tvivl om, det skal sådan svie/prikke hver gang, eller om det er meningen, det skal aftage med tiden?? Jeg oplever mest reaktion (altså prikken/svie) når jeg har været i bad forinden, og bliver egentlig i tvivl, om det er fordi den trænger bedre ind, eller om jeg har været for hård ved min hud i badet, og reaktionen egentlig er negativ?

  1. Hejsa Emma. AHA syrer, som produktet indeholder (glykolsyre) har det med at prikke/svie lidt i starten, men det skulle meget gerne aftage efter nogle gange – Ellers er den en ide at bruge produktet hver anden eller tredje dag, for at vænne huden til det. Din hud må ikke reagere med konstant rødme, irritation, tørhed og ubehag. Ikke alle hudtyper er til AHA.
   Et produkt trænger altid bedre ind, når huden er blevet vasket forinden, eller har fået en gang scrub.
   Hvilken hudtype har du?

   KH

   1. Jeg startede op med kun at bruge produktet hver anden dag, og så gik så op til hver aften efter næsten 14 dage, mener jeg. Jeg oplever ikke, at min hud er generet efterfølgende, og den bliver heller ikke rød eller noget. Men det prikker/svier stadig lige når jeg smører den på her efter en måneds brug. Så jeg er egentlig lidt i tvivl de aftener, hvor jeg ikke har været i bad, men bare renset huden, og det måske ikke prikker/svier så meget, om det er fordi huden ikke er renset ordenligt? Det føles lidt som splid af produkt, hvis det ikke trænger ordentlig ind, synes jeg. Og er tilmed ret irriterende, hvis min hud ikke bliver ordentlig renset.
    Jeg har ret tør ud, og har af og til store udfordringer med at holde den fugtmættet.

    1. Hvis du ikke er glad for den/tilfreds med den, så smid den ud eller giv den væk, og invester i en anden slags. Livet er dor kort til at bruge produkter man ikke bryder sig om ?
     Men at den stikker, er normalt. Skriv evt til pudderdåserne – de er gode og søde til at svare ?

 2. Jeg har lige købt de 3 little Wonders fra Ole Heniksen, og nyder konsistens og duft. Jeg oplever dog også at min hud bliver lidt rød og prikkende lige efter påførelse af serum. Hvis det er normalt, er det fint for mig, men er lidt i tvivl om det er normalt?

  Jeg har også lidt urenheder som typisk kommer i perioder – Har du erfaring med Ole Henriksens serums eller er der en anden du kan anbefale?

  1. Hej Lene. Jeg har brugt Ole H meget og har været glad for hans produkter! Det er normalt at produkter kan svie/prikke lidt alt afhængig af hvilke produkter der er i, og huden kan blive rød, men den må ikke gøre ondt og blive irriteret. Ifht urenheder er salicyl en god ingrediens. Den findes i blandt andet ecookings acneserum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.