Uren hud.

Serum til kombineret/uren hud.

Jeg har sagt det før : serum er den bedste investering for din hud. Det er den fordi :

 1. Ingredienslisten af gode sager er (som regel) lang og koncentreret.
 2. Molekylerne i en serum er meget mindre end i en creme, og derved trænger produktet meget længere ned i hudlagene, hvor den arbejder med udfordringerne.
 3. Effekten af en serum er ikke at overse, hvorimod en creme ikke kan give samme resultat på huden. En creme fordamper ret hurtigt fra overfladen. Det gør en serum ikke.

Der findes mange flere gode egenskaber, men jeg tænker, at disse tre giver nok grund til, hvorfor en serum er en god investering.

Der findes utallige serummer. Mod tør hud, sart hud, ældet hud, pigmenteret hud, urolig hud, rosacearamt hud og ikke mindst : uren/kombineret hud.

Sidstnævnte har jeg testet en del af, og der er tre serummer til denne hudtype, jeg selv har testet gennem årene, og kan anbefale.

 • Codage no 2 ‘anti-brilliance & imperfections’ – Denne serum har jeg brugt mange flasker op af de sidste to år. Codage kan noget, andre serummer ikke kan, og de er alle sammen (der findes mange seraer fra Codage) kodet til at kunne hjælpe huden bedst muligt. Codage no 2 er målrettet den urene, kombinerede, fedtede hud. Den sørger, for det første for, at mattere huden og regulere sebum og fedtet deri. Derudover lindrer den irriteret hud, dæmper rødme, reparerer og detoxer. Den sørger for at skabe balance i sagerne, og er god til at holde urenhederne og hudormene nede, eller mindske dem hurtigere, når de kommer på besøg. Den mindsker rødmen efter en urenhed betydeligt på få dage. Den virker antibakteriel på urenhederne, og speeder op for cellefornyelsen. 10 ml koster 225,- | 30 ml koster 520,- |De kan købes herOBS: serummen fugter ikke, og jeg anbefaler altid at kombinere den med andre fugtgivende seraer.
 • Ecooking acneserum – Ordet : akne kan måske skræmme de fleste væk, for man har måske ikke ligefrem akne, men blot lidt urenheder hist og pist. Denne serum er super til spotbehandlinger, eller på angrebne områder. Serummen indeholder en høj koncentration af salicylsyrer, der er meget effektiv, når vi taler urenheder og hudorme. Salicyl opløser og virker antibakteriel. Urenhederne mindskes betydeligt og hurtigt. Jeg er ikke vild med at bruge denne i hele ansigtet, da jeg oplever, at min hud bliver tør af det, men som spotbehandling, bruger jeg næsten ikke andet. 20 ml koster 369,- og kan købes her | OBS: Denne serum fugter ikke, og jeg anbefaler derfor at mixe med en fugtgivende serum også.
 • RAZspa acneserum – RAZspa imponerer og fascinerer mig. For det første er det dansk naturlighed, når det er bedst. Ingredienserne kan findes i den danske natur og produkterne er skabt deraf. Det er fedt. Og det er virksomt! Huden holdes pæn, mat og produktet nedsætter sebum i porerne, der er med til at danne de kære urenheder. Derudover hæmmer den inflammationen i huden. Jeg elsker duften af denne serum – Frisk mintagtig. Mhh.. Jeg bruger den i hele ansigtet. 30 ml koster 410,- og kan købes her | OBS: Jeg oplever, at serummen ikke fugter, og derfor kombinerer jeg med fugt.

Jeg bruger oftes denne slags seraer om aftenen under en god fugtgivende natcreme, hvor huden er ren, og får lov til at regenerere. Jeg bruger dem også dagligt i sommerperioden, hvor min hud trænger til at være mat.

-Mette Milan

5 thoughts on “Serum til kombineret/uren hud.

 1. Hej Mette.
  Jeg har efterhånden fulgt med på instagram i lang tid. Både din egen profil og Gettheglow og jeg har længe ville høre om du kan hjælpe mig lidt med min hud. Håber du har tid og lyst 🙂
  Min hud har fået en del ar, for når den ene bums lige er gået væk, så kom der en ny. Og det bliver altid til et rødt ar 🙁 Dem vil jeg gerne have væk. Har for nyligt købt en Derma roller, men jeg ved ikke hvad jeg skal bruge af creme/serum efter jeg har brugt den. Udover lidt bumser og ar er min næse virkelig, virkelig tør her i vintermånederne. Jeg bruger Embryolisse – Lait-créme concentré morgen og aften (den er så god) og foundation og pudder fra Idun. Det der irriterer mig mest er de røde ar. Den tørre næse plejer at blive god igen når vejret skifter. Har tænkt på codage nr. 2, men hvad med fugt?
  Hilsen Stefanie

  1. Hejsa Stefanie.
   En dermarulle er perfekt, når man skal arbejde med de gamle ar, der kommer efter sådan en urenhed. Bagefter sådan en omgang, er det super godt med gode fugtgivende produkter efterfølgende. Codage no 1 giver rigtig godt med fugt. Du kan bruge den alene på huden, eller dryppe et par dråber i din dagcreme for ekstra pleje og beskyttelse hver dag. Så en kombi af codage no 2, som også arbejder med at reducere ar m.m. og codage no 1, der giver intens fugt, vil være super. Og så lait creme henover.

   KH

   1. Tak for svar! 🙂 Så først codage nr. 1, derefter codage nr. 2 og så creme til sidst? Hvor længe skal der helst gå mellem hver serum og creme?
    Og skal jeg helst bruge det hver dag, både morgen og aften, selvom jeg ikke bruger dermarulle hver dag? Serum er totalt nyt for mig, så vil helst gøre det rigtigt nu 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *