Alle indlæg og emner. · Hudplejeprodukter · Tips og tricks · Uren hud.

Hudorme HADER salicylsyrer

Og derfor er jeg storforbruger af diverse produkter med netop den ingrediens.

Salicylsyrer, også kaldet BHA, er bevist meget effektiv, når vi taler om reducering af hudorme og urenheder generelt. Salicyl er fedtopløseligt, hvilket betyder, at salicyl er i stand til at trænge ned igennem hudormene og opløse propperne/hudormene i porerne. Derudover har salicyl en antibakteriel virkning, der er super effektiv ift. dæmpe akne/urenheder i at formere på huden. I gamle dage brugte man pilebark til disse udfordringer på huden – Salicyl udvindes deraf. Salix betyder “pil”.

Salicylsyrer har en positiv effekt på mange hudtilstande. Olieret, uren hud med tilstoppede porer, men også sart hud og rosacearamt hud kan have en gavnlig effekt af salicyl, i og med, at det virker antiinflammatorisk, bakteriehæmmende og eksfolierende udenpå og indeni porerne på den mildeste måde.

Jeg får mange mails omkring, hvordan man kan reducere hudorme, blackheads og hudorme. Her er den rutine + produkter jeg anbefaler:

 1. Rens i dybden hver aften. Er man meget ramt af urenheder, hudorme og har kombineret hud generelt, kan jeg anbefale at investere i en rensebørste. Den hudtype, der har mest gavn af en rensebørste, er de kombinerede hudtyper. Brug en rens med enzymer i, som denne her. Den fungerer SÅ godt til uren hud, da den lige hjælper til med at opløse de kære porer.
 2. Brug et produkt med salicylsyrer i dagligt. Jeg kan anbefale acneserum fra Ecooking eller acneserum fra RAZspa. RAZ producerer sine lækre produkter med de “gammeldags” ingredienser, som pilebark, der indeholder naturlig salicyl. De er begge effektive, hvis de anvendes dagligt.
 3. Maske 2-3 gange om ugen. Masker med salicyl og frugtsyrer, er meget effektivt. Altså både BHA og AHA. Det er et super godt mix til (næsten) alle hudtyper. Ecooking peelmaske er ret vild og indeholder mælkesyrer og frugtsyrer. Codages indeholder et mix af både salicylsyrer og frugtsyrer. Den er helt fantastisk og kan købes lige her.
 4. Creme med salicylsyrer – Jeg kender og bruger Codages Fluide de Jour, som både er ualmindelig let i konsistensen og indeholder både salicylsyrer og frugtsyrer. Og bambuspudder, der er med til at mattere. Den exfolierer, mens den beskytter og giver lidt fugt grundet abrikosolien.
 5. Sidst, men ikke mindst, findes der skin tonics med salicylsyrer i. Heriblandt Codage pre-treatment toning, der giver huden en mild peel, før man smører serum m.m. på. Derved optages det efterfølgende produkt bedre i huden. So totally clean fra Formula 10.0.6 indeholder både salicyl og frugtsyrer, men også alkohol, så den er lidt krads, og kan udtørre huden, hvis ikke man husker fugten, men den er god til at opløse hudorme og dæmpe udbrud, der er på vej.

Lidt tips til at holde hudormene nede – Og hudorme HADER salicyl 😉

Og husk: rutinen holder ikke medmindre man gør det til en rutine, og gør det daglig. Det er ikke nok at gøre det to dage og så er det det.

 

-Mette Milan

8 thoughts on “Hudorme HADER salicylsyrer

 1. Hej
  Det var dog et skønt indlæg og det inspirerede mig til at prøve noget nyt. Jeg har i et stykke tid døjet med en meget rød næse med urenheder. Har prøvet mange ting uden ret stor effekt. Jeg fandt ud af at aloe vera planter også indeholder salicylsyre, så jeg har knækket et blad af min plante og smurt lidt af vædsken på snuden hver aften. OG DET VIRKER!!! Farvel til Rudolf og goddat til en normal næse ☺?
  Tak for inspirerende råd..

 2. Hej Mette, skønt indlæg der måske kan hjælpe mig godt på vej til en mere balanceret hud!
  Meeeen, de links dér, de virker ikke længere ? Jeg kan selvfølgelig finde de fleste ting på navn på din shop, men desværre ikke den rens i punkt 1, da du ikke skriver navnet på den.
  Kan du oplyse mig hvilken rens du mener?

  Kh Ann-Sophie

 3. Hej Mette…
  Jeg gar læst din blok… Er stadig lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre med min datter hun er 11år og døjer en del med store hudorme, som udvikler sig til bumser, men da hhun er så ung er jeg ikke intra i at bruge for mange kemikalier… Hvad ville du gøre/bruge?

  Vh Ina Filsø

  1. Der er kemikalier i alt. Selv vand.
   Men en ung hud, skal man naturligvis være påpasselig med.
   Sørg for, at der bliver renset mildt hver dag, en god fugtcreme og en smule salicylsyrer. F.eks lernbergers antiblemish serum. Er det slemt, ville jeg ikke tøve med, at tage hende med til lægen.
   Kh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *