Alle indlæg og emner. · Tests.

Jeg børster tænder med kul.

Det er faktisk top-plat på en eller anden måde, at aktivt kul er blevet så populært. Men der må jo være en grund til det, og nu er jeg hoppet med på hypen, for at finde ud af, om det kul nu har den effekt på tænderne, som mange siger.

Det kul, jeg har fået tilsendt er fra mærket : Yamay, og er kul fremstillet af 100 % ren og naturlig kokosnøddeskal.

Fremstillingen foregår således, at de naturlige kokosnøddeskaller bliver forkullet i en ovn. Otte timer efter kan det bruges.

Jeg har altid fået at vide, at forkullet mad kan give kræft, så allerede der er jeg lidt skeptisk. Også selv om det er en kokosnød de forkuller.

Min teori:

Min teori går ud på, at der er nogle farvepartikler i det kul, der går ind og gør tandkødet mørkere i timerne efter børstning, og derfor ser tænderne mere hvide ud. Jeg ved godt, at kullet børstes væk, men jeg tror på, at nogle af de bitte små partikler bliver ved med at sidde lidt i tandkødet/læberne, i hvert fald nogle timer, og når sort mixes med rødt, bliver det mørkerødt, og alt op mod mørkerødt (især hvide nuancer) bliver endnu lysere.

Tandlægers teori:

Overtandlæge, Ulla Pallesen, fra Odontologisk institut på Københavns Universitet, kan kul ikke afblege tænder eller gøre dem hvidere. Hun er ikke bekendt med, at nogen forklaring på, hvorfor og hvordan kul skulle give hvidere tænder (Link til artikel her) En overtandlæge må jo vide, hvad hun taler om tænker jeg – Eller… Siger de, at kul ikke virker, for at fremme deres egen sag ifht. blegning af tænderne i deres klinikker?

Kulsælgernes teori:

Kullet polerer tændernes overflade, og gør tænderne hvidere. Derudover skulle det også kunne hjælpe mod dårlig ånde m.m. De kalder det for “innovativ tandblegning”.

Meget mere kan jeg ikke finde fra de, der sælger kullet til at børste bisserne i. Og så er sort jo altid.. populært, ikk? 🙂

_________________________________________________________

Jeg synes det er svært at finde rundt i. Virker det her eller ej? Mine tænder synes hvidere de første par timer, og så er det back to normal. Jeg har børstet i en lille uge nu, og jeg ser ikke den vilde forskel endnu. Overhovedet. Børster lige små 14 dage endnu, og så kommer min endelige dom herinde.

 

-Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *