Alle indlæg og emner.

Aurelia Botanical Cream deodorant.

Jeg er Sanex-pige og har været det i mange, mange år. Måske endda så længe jeg kan huske, at jeg har brugt deodorant. Sanex ‘derma protect’ holder al duft væk dagen lang – Den indeholder aluminiumssalte, som har været oppe i medierne og vende. Man mener nemlig, at aluminiumssalte udgør en risiko for centralnervesystemet. Det er også blevet beskyldt for at kunne være medvirkende til brystkræft. Sidstnævnte er der ingen beviser på eller sammenhænge i. Overhovedet. 

Miljøstyrelsen i Danmark advarer ikke mod aluminium i deodoranter, medmindre man lider af eksem, eller huden er beskadiget efter barbering m.m. 

Så om der er aluminium eller ej i min deo, vil jeg sådanset skide på. Bum. 

Alligevel har en lidt anderledes deodorant fanget mit øje på det seneste, og derfor købte jeg den hjem i sidste uge. Der er tale om : ‘Aurelia Botanical Cream deodorant‘, som er en smørbar deodorant med en dejlig, afstressende duft af lavendel, mynte, eucalyptus og teatree. Den indeholder sheasmør. Den er fri for det omdiskuterede aluminium, og er så naturlig, som noget kan blive. 

Jeg har været spændt på, om den også kunne holde svedlugt væk. Generelt lugter jeg ikke af sved-sved. Jeg kan blive lidt tung under armene sidst på dagen, men ikke svedlugt, som vi kender det. Det sker ikke, når jeg har Sanex på. Som jeg skriver : så holder den hele dagen. Jeg har forsøgt mig med og testet en del økologiske, aluminiumfrie deodoranter – Heriblandt ‘Rudolph Care’, men de holder simpelthen ikke duften væk. 

Aurelia dufter dejlig krydret, og holder rigtig flot de første to timer, hvor jeg ikke er aktiv. Men da jeg begynder at vaske tøj, støvsuge og tømme opvaskemaskine, fornemmer jeg en odeur under armene, der ikke normalt er der. Jeg smører anden omgang på, men denne gang camouflerer det ikke den duft der er kommet frem. Jeg går herefter i bad, og smører på fra ny. Igen dufter det rent og dejligt, lige ind til jeg skal lave aftensmad og er lidt i gang der… 

Jeg har gentaget rutinen her de følgende dage – Og alt i alt kan jeg konstatere, at den ikke kan holde svedlugten væk særlig lang tid ad gangen. Desværre. Jeg har oplevet en mild irritation under armene de første par dage, og jeg tænker, at det kan være pga. de lidt stærke ingredienser, som f.eks. tea tree, og at jeg lige har barberet mig. Det er som om det bliver ret tørt efter påførsel, altså cremekonsistensen bliver til en form for pudder, men det virker udtørrende og jeg har været nødt til at opføre lidt fugt fra seraer/all-in-one balms under armene for at skabe balance igen. 

Jeg har ikke armene over hovedet af ren lykke over denne deodorant – Men jeg synes stadig, at det har været sjovt at prøve den – Et helt anderledes produkt, end det jeg er vant til i en smuk emballage. 

Den koster 195,- hos Magasin, og der er til ca 6 måneder i krukken, da den er drøj i brug. 

Jeg vender tilbage til Sanex d.d – Men kan sagtens finde på at bruge denne fra Aurelia i ny og næ, bare for at nyde duften, som jeg virkelig synes er sprød. Måske kan produktet anvendes andre steder på kroppen også, såsom ved de flagrende inderlår eller under babserne, for at holde det hele tørt og velduftende ? 

-Mette Milan 

3 thoughts on “Aurelia Botanical Cream deodorant.

  1. Hmm…så går pengene i første omgang til hudpleje i stedet for denne 🙂 :).
    Nu du siger Sanex er der så en bestemt du anbefaler? Stod og kiggede på dem idag , Der var jo gu ved hvor mange at vælge imellem….og det er simpelthen så sjældent jeg finder en deo jeg kan bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *