Alle indlæg og emner.

Hvad kan vi tillade os på de sociale medier?

Eller hvad kan vi tillade os generelt?

Jeg blev "ramt" i går af en kvinde, der mente, at hun havde ret til at kommentere på mine spisevaner og dermed også min vægt. Hun mente, at jeg havde et "problem".

Hun havde nemlig fulgt mig i flere år, også på snapchat, hvor jeg jo af og til lægger et billede af chokolade, kage, kaffe, pepsi max eller andet sødt, da jeg (indrømmet) æder det ofte. Måske endda hver dag. Og hvad så?

Det kan ikke være andres hovedpine eller mavepine, for den sags skyld, hvad jeg spiser og hvad jeg ikke spiser! Lever jeg sundt? Nej, det gør jeg sgu nok ikke i lange perioder. Har jeg det godt med mig selv? Ja, det har jeg langt om længe. Bør jeg cykle 20 km hver dag i stedet for at tage en lur midt på dagen, som jeg gør af og til? Klart, men det gider jeg sgu da ikke. Det her, det er mit liv. At jeg prioriterer en lur, eller prioriterer en Kinderiegel fremfor en proteinbar, det er da udelukkende MIG, og kun mig, der skal afgøre, om det er godt eller skidt. Jeg gider ikke sidde og slubre skyr i mig og proteinbar, eller kålrabi, for jeg kan ikke lide det. Så tager jeg mig hellere en risifrutti. Bum.

Mit liv – Mine regler!

Man kan sagtens argumentere for, at usund kost bare er, ja, usundt for kroppen. Det kan forårsage sukkersyge, kræft, hjerteproblemer osv. Det har jeg fuld respekt for at man vælger at leve efter. Jeg lever efter :"Jeg kan også træde ud på min trappe i dag, falde ned og brække nakken og så det bye bye". Jeg lever, som jeg vil. Så må jeg tage konsekvensen senere, hvis der viser sig at være nogen. Vil det være for sent til den tid, så er der en mening med det. Jeg har ét liv, og selvfølgelig passer jeg på mig selv. Især psykisk. Det synes jeg er vigtigt.

 

Så en syrlig, flabet besked som denne, der kommer ud af det blå :

Den kan jeg ikke andet end at lukke op og skide i 💩Personen bag sådan en "in your face" kommentar, som udviklede sig til flere kommentarer efterfølgende og sågar også mærkelige mails, efter at personen var blevet BLOKERET fra min instagramprofil, må have nogle alvorlige problemer med sit eget selvbillede. Trist 🙁 For HENDE!

Vi skal selv bestemme, hvordan vi lever – Vi skal ikke leve efter andres regler, præmisser, meninger og holdninger. Har man ikke noget godt at sige, skal man, rent ud sagt, holde sin kæft eller formulere sig ordentligt og pænt! Det skylder vi hinanden.

Personen skriver, at hendes fokus er selvudvikling – SORRY to say, men det er hun dumpet i BIG TIME, for jeg nægter at tro, at sådan en afstumpet, kold person (som jeg synes hun er i beskederne) kan udvikle sig selv på nogen som helst måde.

Som korrespondancen udvikler sig, bliver jeg mere og mere gal indeni. Provokeret. "Hvad fanden bilder hun sig ind?" Tænker jeg flere gange. Det er en fremmed kvinde, der mener hun kender mig, fordi hun passivt har siddet på sidelinjen og kigget med. Den samme kvinde skrev faktisk også til mig for et par år siden, hvorfor jeg var holdt op med at følge hende og hendes intetsigende profil. Det svarede jeg blot ærligt på, som jeg altid gør.

Det hele slutter med denne besked:

Eller det vil sige, en time efter modtager jeg en lang mail, som opsummerer det første jeg har skrevet i indlægget.

Selvom jeg er en "offentlig" person og deler ting, så giver det da så absolut ingen ret til at skrive således til mig. Jeg blogger og skriver om hudpleje – Ikke min krop eller andet. Jeg har IKKE bedt om råd, meninger og andet til mine spisevaner.

"Vi har vel begge lov til at være her" skriver hun. Nej, det synes jeg faktisk ikke HUN skal have lov til, når HUN skriver således til andre mennesker – Hvis hendes lave selvværd skal ødelægge andres selvværd, for at hun kan få det bedre med sig selv, synes jeg faktisk IKKE, at der er plads til hendes kolde, negative holdning til spisevaner hos andre (fremmede) mennesker.

Jeg er dog imponeret over personens evne til at holde hovedet "koldt" på og bevare en kølig tone på – Jeg bander selv i beskedern, fordi jeg er edder-provokeret, vred og ked af det. Og jeg er mig!

Jeg gik resten af dagen og kiggede på mit ansigt. Min krop. I mit køleskab.

Næste dag kørte det igen – Jeg kunne trække på smilebåndet, og virkelig mærke, at jeg lever, som JEG ønsker det. Vil jeg strammes op en dag, så gør jeg det. Vil jeg spise kinderriegel hver dag, så gør jeg det.

Lov mig, kære læser, at DU lever, som DU vil – om det er sundt eller usund, det er ligemeget, men lad de ovenstående beskeder være en "advarsel" – En advarsel om, at man ALDRIG skal blande sig i fremmede menneskers liv på den måde. Det er INGENS opgave.

-Mette Milan

PS:

Tak for de sindssygt mange hundrede dejlige beskeder på hele denne episode på Instagram – De varmede hver og en og vidner om, at vi er MANGE sunde, dejlige kvinder derude, der lever vores liv, som det passer os!

2 thoughts on “Hvad kan vi tillade os på de sociale medier?

  1. Som jeg siger, så er ytringsfrihed ikke det samme som retten til at ytre sig. Nogle gange skal folk simpelthen bare holde deres kæft (rent ud sagt).
    Noget af det værste i denne svada til dig er også, at hun simpelthen prøver at pakke sin sviner ind i bekymring og medfølelse. Det er så langt ude, at det skriger til himlen af, at hun er langt langt uden for pædagogisk rækkevidde. Jeg havde som svar sendt et billede til hende af kummen efter mit sidste toiletbesøg. En kinder lort er altid lidt mere lind end en tør glutenfri kål-lort ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *