Alle indlæg og emner.

Går din hud amok lige nu?

…. Så er det slet ikke så unormalt. Vi er nemlig trådt over i efteråret, og hvis der er noget der kan stresse og forvirre hud, så er det skift i vejret. (Og stress i din hverdag)

Jeg synes, at jeg vågner op til en ny irriterende bums hver dag for tiden, uanset hvad jeg gør. Så sad jeg og kiggede ud af vinduet en eftermiddag, og så et gult/orange blad dale ned fra træets, efterhånden, sparsomme krone og BINGO! Derfor går min hud amok pt. Hudens rutine skal, fra nu af, se lidt anderledes ud. Skiftet i vejret fra, som bliver køligere, mere fugtig, efterårsagtig, gør, at vi skal have gang i de lidt “federe” produkter. Med fed, mener jeg nedenstående :

  • Olie – Efterårets og vinterens helt for mig med kombineret hud. Om sommeren rører jeg ikke olie, da min hud er olieret nok i forvejen der. Men til efteråret/vinteren, der er en olie næsten hellig HVER aften i min aftenrutine. Jeg må indrømme, at jeg ikke før har prøvet at hive en olie ind i rutinen sidst i september måned, men efteråret kommer åbenbart tidligt i år. Lige pt bruger jeg mest “Balancing Oil” fra o.Moi.
  • En federe creme – En creme med lidt mere “gods” i, som vi siger her i Sønderjylland. Den skal kunne beskytte hudens barriere EKSTRA godt, og derfor kræver det en tungere ingrediensliste, hvor der er skruet op for f.eks : hyaluron, niacinamid, squalane, C-vitamin m.m og hvor der er skruet ned for : vand. Vand og kulde/frost er ikke en god kombination for huden. Selvfølgelig må der være lidt vand i, men det skal ikke ligge højest på ingredienslisten. Vand skal mest af alt drikkes i efteråret og om vinteren.
  • Syrer – Brug dem om aftenen! Med frugtsyrer, mælkesyrer, salicylsyrer eller dem alle i et kombiprodukt, får du reduceret hudens tendens til at skalle i tørre flager. Derudover forbereder syren huden, så produkterne penetrerer bedre ned i huden og virker, der hvor de skal.
  • Fugtmasken – Invester i en fugtmaske, hvis din hud er meget tør/sensitiv i vinterhalvåret. Fugtmaske 2-3 gange om ugen, gør en kæmpe forskel. En kombineret/uren hud har også stor glæde af en fugtmaske – Man kan få fugtmasker med enzymer i, der peeler huden. Den er hammer effektiv. Det er bl.a Codage, der har lavet sådan en fætter. Den er drøj i brug og kan købes her.
  • Den gode serum – Igen, har Codage lavet en efterårsserum målrettet huden og den tilstand den normalt er i om efteråret. Den hedder : Fall in love, og indeholder alt det en efterårsramt hud har brug for. Ellers sørg for at den serum du bruger, er fugtgivende og lækker for din hud dagen igennem. At den er god som base under creme og make-up, så det ikke krakelerer i løbet af ingen tid. Jeg sparer ikke, når jeg køber serum – Her går jeg ikke på kompromis, fordi jeg ved, hvor meget min hud er afhængig af en god serum (eller fire) ✨

Lidt efterårstips til jeres hud fra mig. ?

-Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *