Alle indlæg og emner.

Tør hud?

Jeg tror, at mange af os har oplevet tør, trist og semiflaget hud på et eller andet tidspunkt i vores liv. Enten i ansigtet eller på kroppen.

Tør hud kan på mange måder være ligeså generende som uren hud, eller rosacearamt hud. Er huden meget tør, føles den flere størrelser mindre end den skal være. Den kan klø, være flaget, grå, irriteret og sandpapirsagtig. Make-uppen kommer til at se klaset og klumpet ud.

Hvordan kommer man så i bund med tør hud? Faktisk er tilgangen “simpel”. Mere simpel end andre hudtilstande, for det handler egentligt i bund og grund om én ting. Fugt. (og exfoliering, men det kommer vi til)

Nu tænker du måske nok :”Fugt? No shit, Sherlock!” For hvad er fugt? Er det vand? Er det olie?

Tja, det er ingredienser, der gør tricket. Ingredienser som : Hyaluronsyrer, squalane, niacinamid, olier til dels. Olier er mere med til at give huden noget fedt. Nogle omegasyrer. Hyaluronsyre binder væsken i huden, der dermed holder på fugten og fylder vores hud ud. Hyaluronsyre binder op til 1000 gange sin egen vægt i vand i huden.

Fugt skal bruges daglig – morgen og aften. En god rutine til tør hud kan se således ud:

  1. Rens hver aften end en mild, sæbefri (sæbe udtørrer og stripper huden for ens naturlige fedtbarriere) rens – Olierens eller en gel er at foretrække!
  2. Fugt med en fugtgivende serum og creme henover. De to bedste fugtseraer til tør hud er : RAZspa hhserum og/eller Codage no 1. Begge indeholder hyaluron og hexapeptide, de begge arbejder med at skabe fugtbalance i huden og fylde huden/tæthedslinjerne ud.
  3. 2 gange om ugen exfolieres huden med en maske med enzymer i. En god en til alle hudtyper er “Oskias renaissance mask”, der peeler døde hudflager væk, og udtørrer ikke huden.
  4. 2 gange om ugen anvendes en god, fed fugtmaske. Her kan jeg nævne maskerne : “Codage Hydra masque, som én af de mest effektive til tør hud på markedet. Udover at gennemfugte, indeholder den også milde enzymer, der giver huden en ny glød og jævnhed på huden.

Og så handler det om at holde rutinen hver dag, og ikke springe over hist og her.

-Mette Milan

One thought on “Tør hud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *