Alle indlæg og emner.

Siden hvornår, er det blevet moderne at være mat?!

Da jeg var i KBH for nogle uger siden, havde jeg en interessant samtale med Katrine fra Presskontakterna_cph.

Katrine havde en meget flot, glødende, skinnende hud. Simpelthen så flot! Og da hun senere fortalte, at hun elskede, når hendes hud skinnede, og smurte creme og make-up på, der bevidst fik huden til at skinne lidt, kom jeg til at tænke på, hvornår jeg frivilligt har ladet min hud skinne sidst.

Svaret er: aldrig! Jeg har altid gjort et ihærdigt forsøg på at holde huden mat, mat, mat dagen igennem. Jeg smører med matterende seraer, matterende cremer, matterende make-up, matterende alt – Og hvorfor egentligt?

Da jeg så Katrines flotte, skinnende hud og ansigt, tænkte jeg helt og aldeles anderledes omkring det at “skinne”. For mig er det nærmest blevet en vane, at der skal duppes matterende pudder i hele krydderen, før jeg går ud af døren, for Gud forbyde, at der skulle gå glaseret skinke og omvandrende diskokugle i den.

Jeg får mange mails, hvor hovedproblemet er : fedtet/skinnende hud. Og der er naturligvis grænser for, hvor meget fedt, der bør dryppe af huden, og hvor meget opløst make-up man gider i løbet af en dag, men jeg har fået det sådan lidt : Lad den for pokker da skinne i det omfang den kan. Reguler, hvis du vil, men huden er jo, som den er, så ligesom vi hele tiden lærer af os selv og andre, at elske os selv, vores kroppe, rynker, grå hår – Så elsk også den naturligt, skinnende hud!

Jeg dupper stadig lidt matterende pudder på i ny og næ, men det er ikke så “livsnødvendigt” længere. Jeg er så blevet fuldstændig forelsket i Delilahs “Pure touch micro-fine loose powder“, som virker matterende i sig selv, men det er nu den silkebløde, airbrushed fornemmelse, jeg er mest vild med. Min foundation i sig selv, er også lidt matterende – Men det er ikke alene pga. den matterende touch jeg bruger den, det er bare fordi den er pisse hammer god, dækkende og flot. Jeg bruger Maybellines FIT ME matte and poreless. Den giver en fantastisk finish på huden, men ikke særligt meget glød, så derfor blander jeg en dråbe (eller to, alt afhængig af, hvor dewy og lækkert det skal være) “Pure light liquid radiance” i fra Delilah, som virkelig skaber en smuuuuk, bronzing, glowy effekt på huden.  På den måde er huden ikke mat-mat og heller ikke shiny-shiny, men mere glødende. Det kan jeg virkelig godt lide.

Desuden oplever jeg selv, at matterende produkter kan have en uheldig effekt på min hud, hvis jeg f.eks. har en urenhed, eller tør plet. Matterende produkter får de tørre områder til at blive mere fremtrædende, og sætter sig i de tørre flager på kombineret hud. Det undgår jeg gerne ved at bruge mere fugtgivende produkter/foundations.

Er du slet ikke til skinnende hud, så undgå det helt “flade” matte look ved at peppe huden op med lidt bronzer/glød ovenpå. Det giver bare et mere sundt og lækkert indtryk af huden, og den kommer til at se mere levende ud.

Let it shine, let it shine.

-Mette Milan

Giv huden lidt glød med en bronzer. Denne er fra Toofaced.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.