Alle indlæg og emner. · Tips og tricks

Spørgehjørnet!

Jeg synes, at det kunne være sjovt, at mine skønne følgere på instagram kunne stille mig spørgsmål, og at jeg så lavede et indlæg omkring det her på bloggen.

Jeg har fået en del spørgsmål. Det kommer her:

“Først og fremmest er jeg bare helt pjattet med dine storys og så vil jeg spørge, om du kan anbefale nogle virkelig gode solcremer. Jeg bruger SPF 50+ året rundt, da jeg har lidt pigment i panden.”

TAK, fordi du følger med – Det er altid dejligt med lidt ros! Jeg bruger faktisk altid enten Vichys eller Avenes solcremer. De matterende af slagsen. Jeg bruger ikke SPF året rundt, men kun i sommertiden. Det er super godt, at du beskytter din hud, men her i vinterhalvåret, kan du godt nøjes med at bruge SPF 30 eller mindre. Der findes også korrigerende seraer, der reducerer pigmenterne. F.eks denne.

Pudderdåserne har skrevet et godt indlæg lige her ifht dagcreme med SPF i.

“Det er måske ikke så oplagt til et blogindlæg – Måske er det. Men jeg kunne godt tænke mig at vide mere om de der dermarullere? Jeg har en lidt rødmosset hage fra tidligere urenheder og også nogle store porer omkring næsen/under øjnene, men jeg tør ikke springe ud i det.”

Dermaruller er da et godt bud på et blogindlæg. Faktisk har jeg skrevet om det lige her. Jeg ville dog starte ud med en o.2 mm rulle, hvis jeg var dig. Det gør IKKE ondt! Rullen gør en forskel for en hud med ar, store porer m.m.

“Jeg har MEGET tør hud, kan det være rigtigt, at de urenheder jeg har, kan skyldes manglende fugt i huden?”

Tør hud kan sagtens give udbrud, ja. En tør, udhungret hud giver flere urenheder, tilstoppede porer pga. tilstopning af huden med de døde hudceller. Huden har brug for fugt for at være i balance. En balance skabes med fugt og produkter målrettet udbrud. Salicylsyrer er meget effektiv ift. urenheder, da de trænger ned og dræber bakterierne og ikke er så udtørrende.

“Den der M2 Lash ting, hvordan påfører man den? Jeg bliver i tvivl hver eneste aften.”

Den påføres, som en flydende eyeliner nede ved vippernes kant. Den skal ikke smøres ud over vipperne, men bare nede ved vipperødderne UDEN at de kommer ind i øjet, for det svier.

“Hvor mange kunder har du igennem klinikken på månedsbasis?”

Jeg arbejder, som lærer, 32 timer om ugen, og i min shop, så tiden til klinikbehandlinger er begrænset, og mange står pt på venteliste. Jeg har vel mellem 15-20 kunder igennem på en måned pt. I perioder mindre, alt afhængig af, hvor travlt jeg har. Jeg påtænker at holde orlov fra august 2018 og et år frem, og her skal jeg så være i klinikken fulltime.

“Jeg renser, masker og så videre om aftenen, men kunne godt bruge en hurtig, let rens om morgenen inden serum, creme og make-up. Kan du anbefale noget?”

Jeg bruger selv forskellige micellar waters om morgenen. Blandt de bedste (synes jeg) er Beauté Pacifique ONE step. Den er jeg super glad for. Codage micellar water er jeg også glad for, og her de sidste dage har jeg testet IDUN Minerals micellar water, som også er skøn!

“Hvad anbefaler du til tør hud (har ingen udbrud) som fugter huden rigtig meget og måske får foundation til at sidde pænt uden tørre flager.”

Jeg anbefaler et mix af exfoliering af huden og fugtmaske/fugtserum. Jeg kan anbefale følgende:

  • Codage no 1 – SUPER fugtgivende serum, der kan købes her. Indeholder hyaluronsyrer og hexapeptid. Der skal påføres creme henover den, ellers virker den klistrende.
  • Oskia micro exfoliating balm – Sørger for at minimere de tørre flager, men fugter samtidig huden. Den kan købes her. Min absolut favorit scrub.
  • Codage fugtmaske – Bruges 2-3 gange om ugen. Man kan sagtens sove med den. Den indeholder enzymer, der peeler døde hudceller væk. Den kan købes her.

“Tea tree oil – Er det godt eller skidt?”

Jeg synes, at Tea tree oil er alt for udtørrende på huden. Jeg bruger det ikke længere. Det gjorde jeg, da jeg var teenager, men huden bliver udtørret, ødelagt og tager længere tid om at hele. Jeg hælder langt hellere til salicylprodukter.

“Budgetvenlig rutine til kombineret hud.”

Der findes utallige produkter til kombineret hud i budgetvenlige udgaver. Jeg synes, at det er svært at lave “the list” ifht det, men:

  1. En sæbefri rens (ikke noget der udtørrer) Matas laver budgetvenlige af slagsen. Ellers er denne rigtig god og drøj i brug (indeholder 200 ml) Vil man investere lidt ekstra i en rens, der virkelig gør en forskel, er min favorit Oskia renaissance cleansing gel.
  2. Serum – Pudderdåserne t-zone peeling eller Plaisir fix-it t-zone peel. Begge indeholder bl.a. salicylsyre, der er god til kombineret hud. Begge koster under 200,-
  3. Creme – Her findes mange slags, men Embryolisse lait creme concentre fungerer til de fleste – Både som natcreme og dagcreme. Den tilfører fugt til huden! Den koster 199,- for 75 ml. Der er creme til et godt stykke tid.
  4. Maske – 2-3 gange om ugen, vil ansigtet have god gavn af en god maske med aktive ingredienser målrettet kombineret hud. Jeg kan anbefale denne lermaske fra Ecooking, der koster 199,- for 100 ml. Den kan bruges, der hvor dine udfordringer er, men faktisk også, som spottreatment. Den indeholder også salicylsyrer, zinksalt og A-vitamin.
  5. For at løsne hudorme, fjerne døde hudceller osv, bruger jeg selv en scrub 2 gange om ugen. Denne er lækker og billig.

“Kan man have en maske på i for lang tid?”

En fugtmaske : nej.

En peelmaske: JA!

Alt afhængig af ingredienserne i masken, kan man godt have en maske på for lang tid. En maske med frugtsyrer SKAL man være god til at styre, ellers ender man med tomatrød, irriteret og skadet hud.

“Kender du en god spot, som virkelig dræber den der ene enorme bums man får en gang imellem?”

Ja, disse to:

  1. Skyn Iceeland Blemish Dots. De er gode for mig!
  2. Ecooking acneserum.

Hvilken behandling er bedst til en skør hud, der er tør. Men meget hurtigt fedter i t-zonen. Og med tendens til uren hud?

Den “skøre” hud du nævner, betegnes som kombineret hud. Kombineret hud har ca. 60% af os alle, og kan være en bitch at behandle – Vigtigst med kombineret hud er, at man ikke udtørrer den, fordi man bare vil i bund med det fedtede lag/uren hud, man har. En daglig renserutine, fugtserum (gerne med niacinamid og hyaluronsyre) og et produkt med salicylsyre dagligt, samt ugentlige peelinger, det gør en forskel på huden. Men rutinen skal holdes!

Råd til hud, der nemt bliver rød og ser irriteret ud. Ikke eksem og ikke rød, som i “rød i hovedet”, fordi det er pinligt.

Man kan have tilstanden rosacea, der skaber rødme i huden, og ikke kan behandles, men reduceres via madvaner og hudpleje. Men en rød, der føles irriteret siger mig, at den mangler fugt! Denne fra Codage, er god til rød og irriteret hud.

Bedste råd til en hud, der ikke kan holde på foundation.

Mit bedste råd er: Scrub, exfoliering, fugt. Et godt underlag giver en god holdbarhed!

Jeg er lidt forvirret omkring skin tonic. Havde en ide om, at det bare hører sig til.

Skin tonic er IKKE en nødvendighed. Skin tonic er, i mine øjne, et overflødighedsprodukt.

Når det så er sagt, så kan jeg godt lide at bruge en skin tonic eller micellar water hver morgen, for lige at kvikke ansigtet op/ fjerne skidt og snavs. Mange skin tonics indeholder gode ingredienser, der giver huden ekstra fugt m.m.

Men det er ikke nødvendigt, at bruge skin tonic efter rens eller bad. Mange siger : “Man skal bruge skin tonic efter rens / bad, fordi man skal fjerne kalken fra huden, der er i vandet.” eller :”Man skal bruge skin tonic, for det lukker porerne.” Bullshit!

Ja, der er kalk i vand, men det dør din hud ikke af, og porer kan ikke åbnes og lukkes, som var det en dør.

Hvad er din holdning til renseservietter?

Min holdning til renseservietter er, at de er enormt gode til at tørre røven i til festivaler og den slags – De kommer sjældent i nærheden af min hud. Så skal det virkelig være pga. ekstreme forhold i vildmarken eller…. Og hvor tit sker der. Mange fortæller mig, at de jo renser huden hver aften, men stadig har vildt uren og irriteret hud. Når jeg spørger hvilken rens de bruger til hele ansigtet, siger de, at de bruger renseservietter eller make-up fjerner! Så begynder mine hår at stritte, for INGEN af delene er egnet til rens i hele ansigtet. Jeg bruger en gang imellem en renseserviet uden mikroplast, til at fjerne øjen make-up med, men ellers ikke. Renseservietter (mange af dem) indeholder mikroplast, parfume og andet konservering, der irriterer huden mere end det gavner. Brug en make-up fjerner til øjnene og en rigtig rens til resten af ansigtet.

Hvad kendetegner en serum?

Jeg har lavet et fint indlæg om netop det her.

Går du op i hårplejeprodukter og make-up, ligeså meget som hudpleje?

Nej.

Hvordan bekæmper man fedtet hud?

Man kan desværre ikke bare lige bekæmpe fedtet hud, MEN man kan reducere det. Jeg har skrevet et indlæg om netop det her.

Hvad er dine yndlingsmærker i make-up?

Det er Maybelline, Urban Decay og IDUN Minerals.

 

-Mette Milan

 

4 thoughts on “Spørgehjørnet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *