Alle indlæg og emner. · Hudplejeprodukter · Tests. · Tips og tricks

IDUN Minerals skincare.

IDUN Minerals har i nogle år været mit favoritbrand indenfor make-up. Ingen laver smukkere blushes end IDUN Minerals. Tag et kig på Tranbär og Åkerbär ved lejlighed. Mine to favoritter.

Nu har IDUN Minerals lanceret hudpleje – Og jeg har testet sagerne i 14 dages tid, og jeg må sige, at jeg er overrasket….

“Endnu en parfumefri produktserie, gaaaab.” Det var helt ærligt min første tanke, da jeg læste om IDUNs nye hudplejeserie. Åhh, hvor synes jeg ofte, at parfumefrie produkter er røvkedeligt – Der er bare ikke interessante ingredienser i, der sparker røv, når en serie skal være allergivenlig, økologisk, parfumefri, parabenefri, fri-for-alt-fri!

Men sådan er det dælme dytme ikke med IDUNs nye serie – Hatten af for den fantastiske ingredienssammensætning, de har formået at lave i deres produkter – Vi har altså med en god portion niacinamid (B3) at gøre (ingrediensen står næsten øverst på deres ingrediensliste) i deres ‘Rich moisture serum’, samt en masse hyaluronsyrer, glycerin og PCA. Og det er altså noget, der kan mærkes på huden!

Jeg har brugt følgende produkter:

  • Rich Moisture serum med niacinamid, PCA, glycerin og hyaluronsyrer.
  • Rich night cream med glycerin, PCA, kakao og sheasmør, vitamin C og E, mineraler og niacinamid.
  • Moisturizing day cream med glycerin, PCA, vitamin C, E, B9, havreolie og mineraler.
  • Enriched day cream med vitamin C, E, PCA, Glycerin, niacinamid, og mineraler.
  • Moisturizing eye cream med fokus på fugt. Indeholder : niacinamid, B9,E-vitamin og PCA.
  • Cleansing face and eye mousse, der er super mild og lækker.
  • Cleansing face and eye lotion – Også mild og har en cremet konsistens.
  • Moisturizing cleansing micellar water – Jeg elsker, at den er på spray. Den er mild, fugtgivende og lækker på huden.

Serien er 100% vegansk og parfumefri. Priserne ligger fra 169,- og op til 299,-

Jeg spår, at det bliver en voksende og populær serie, og sær hos de 2-4%, der lider af parfumeallergi. Serien kan anvendes af alle hudtyper, men jeg mixer og matcher jo stadigvæk, men da min hud er kombineret med tendens til udbrud, er serien ikke nok i sig selv. Jeg skal stadig have fokus på salicylsyrer og frugtsyrer, men jeg skal love for, at produkterne har givet min hud ro og fugt. Virkelig!

Jeg er, især, helt vild med øjencremen, micellar wateren, serummen og den fugtgivende dagcreme. Jeg har brugt det dagligt siden jeg fik det ind ad døren.

Ingrediensen niacinamid, er ikke en ny ingrediens i produkter, men er blevet en mere anvendt og velset ingrediens, da man har fået øjnene op på de egenskaber den har. Niacinamid (B3) har en positiv effekt på forstørrede porer, ujævn hudtone, fine linjer/rynker, rød, irriteret hud og trist, tør hud. Niacinamid booster huden, arbejder i dybden og skaber balance.

Hyaluronsyrer binder fugten i huden, fylder huden ud og genopretter fugtbalancen igen. Jeg kan ikke undvære denne ingrediens i mine produkter. Det er kilden til fugt, spændstighed og blødhed.

-Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *