Alle indlæg og emner.

Det her er en rens!

Jeg får utroligt mange beskeder om ugen ifht. rens og renserutiner. Hos mig er aften-renserutinen super vigtig for min hud – Jeg kan se og mærke det, hvis bare jeg springer et par rense over. Min hud går amok i urenheder, grålig tone, og hudorme.

Det er især om aftenen jeg nusser med huden, for der har den opsamlet mest skidt og snavs i løbet af dagen. Der er forurening på huden, der er daggammelt make-up på huden, der er døde hudceller på huden, der er (altid) hudmider på huden – Huden MÅ renses af på bedste vis. Og helt ærligt, i og med, at det er kroppens største organ, fortjener den så ikke også en daglig rens i dybden?

Men nogle gange har man travlt, eller man magter ikke at få det gjort af mange årsager, så man tyr til det absolut værste man kan gøre for sin hud : renseservietter og rensevæsker/rensevand. Det eneste renseservietter har med en rens af huden at gøre, er den måde det er stavet på – Med rens foran servietter. For intet i en renseserviet burde være i nærheden af huden andet end i et absolut nødstilfælde!

En rensevæske er okay til overfladenrens af huden om morgenen efter en nat med sved og bakterier, men uanset hvem der prøver at fortælle mig, at det altså også kan bruges, som en rens om aftenen, så nej. Det kan man simpelthen ikke bilde mig ind. Og helt ærligt, så er det 10 x lettere at smøre en fed lækker rens på huden, massere den let ind og tørre af med en frottéklud, end det er at bruge 10-20 vatrondeller (der iøvrigt belaster vores miljø) og køre skidtet rundt i hele ansigtet, gnide i huden med vat, ind til vatrondellen muligvis er ren. Det er ikke godt nok!

Rens i dybden ÉN gang om dagen er nok – men vi skal også gøre det så ☝?

Konsistensen på en rigtig rens kan være : Olie, gel, skum eller balm. Er det tyndere end en olie, er det somregel rensevæske. Det kan du bruge om morgenen.

Så nu giver jeg mine bud på aftenrense her, ud fra hvad jeg selv kender til og bruger – Nogle er dyre, nogle mellem, og man kan helt sikkert finde en passende rens meget billigere, men som sagt : her er mine bud.

1) Oskia renaissance cleansing gel – I har hørt mig snakke om den 100 gange. I har set mig bruge den 100 gange. Det har I fordi det er min absolutte favorit på renseområdet. Denne rens er ikke bare en middeldyr rens. Det er en unikt sammensat frugtsyrerens, der også fungerer som en blid, mild mini-frugtsyremaske hver evig eneste aften. ✨??Den indeholder MSM, græskarenzymer, kamille og et hav af vitaminer, der spænder fra A til E. Den er god til alle hudtyper og isærdeleshed : tør hud, uren hud og olieret hud. 100 ml koster 325,- og 200,- ml koster 525,- | Den er drøj i brug. 1-2 pump hver aften er nok, og min holder gerne 4 måneders tid – En del længere med 200 ml.

2) Ole Henriksen ‘Find your balance Oil control cleanser – Denne rens fik jeg en luksussample af i en goodieboxdk på et tidspunkt, og blev ret hurtigt glad for den. Jeg har den stående i badet, og bruger den primært der. Den er god til kombineret hud, som min er, og dufter skønt. Den er let, lækker og kølende. Den indeholder AHA, der er med til at rense grundigt. Den koster 195,- for 148 ml.

3) IDUN Minerals ‘cleansing face & eye mousse‘ – Den er for det første virkelig mild, uden parfume og god til alle hudtyper. Den føles ikke så luksuriøs og ‘smørende’ på huden, som de første to, men den gør hvad den skal, og kan som sagt anvendes af den mest sarte hudtype. Den koster 169,- for 150 ml.

4) Akademiklinikens ‘Pure active cleanser‘ – også en meget lækker, cremet rens, der indeholder enzymer fra granatæble og AHA-syrer. En masse antioxidanter fra hindbær og æble. Den er super god til at skabe balance i hudens fedtproduktion og renser i dybden. Den koster 440,- for 200 ml.

5) Cliniques ‘Take the Day off’ balm – En ny sag for mig, som jeg elsker at bruge i de perioder, hvor min hud er tør og umættelig. Den har en vidunderlig konsistens, der forvandler sig til en olie på huden, der renser og nærer huden og som er let at vaske af igen, uden huden efterlades med en hinde. Den koster 245,- for 125 ml.

6) Embryolisse lait creme moussant – En lækker sæbefri rens, der stadigvæk skummer og føles lækker på huden – Den kan også bruges på kroppen. Den er mild, ikke-udtørrende og renser i dybden. Den indeholder mandelolie og sheasmør. Den kan anvendes af alle hudtyper. Den er god til at barbere sig i også. Den koster 199,- for 200 ml.

7) Oskia Perfect cleanser – Den er helt vild lækker og er fed i konsistensen – Som en balm. Den er især god til den tørre/sarte, hormonelle og modne hudtype. Den indeholder : zink, MSM, præbiotika, vitamin A, B3, B6, C, D og E. Den fungerer også som fugtmaske ved, at man lader den sidde på 3-5 minutter ekstra. Den koster 355,- for 125 ml.

8) Beauté Pacifique renseskum – Den minder enormt meget om Embryolisses rens. Den er mild, lækker, cremet – og anvendelig for alle. Den er dog ikke sæbefri, så vidt jeg husker og kan derfor være lidt udtørrende i længden. Men husk altid serummet creme efterfølgende. Den koster 169,- for 150 ml.

9) Oskia CITYLIFE cleansing concentrate – Denne rens er beregnet til at rense huden i dybden med salicylsyrer. Den indeholder MSM, vitaminer og mineraler, der beskytter huden og renser den fri for forurening. Derfor er denne rens især eminent til de, der bor i storbyer og udsættes for forurening i luften dagligt, så vidt som forurening fra tungmetaller, partikler indenfor osv. Den er enormt drøj i brug, så man skal ikke lade sig afskrække af, at den “kun” indeholder 40 ml. Man skal bruge et pump til hele ansigtet + hals. Den efterlader huden gennemrenset og virkelig lækker. Den koster 299,- for 40 ml.

-Mette Milan

2 thoughts on “Det her er en rens!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *