Alle indlæg og emner.

Hold øje med denne ingrediens, hvis du har sart/kombineret hud.

Der kommer hele tiden fokus på forskellige ingredienser. De har jo været her i, Gud ved, hvor mange år, men ofte får man øjnene op for nye effekter og virkestoffer. Det er jo fedt. Jeg spår, at denne ingrediens bliver et hit hos de med sart hud, især.

Mandelic Acid.

En AHA syre, der er endnu blidere ved huden, end andre frugtsyrerarter. Mandelsyren har noget større molekyler i sig, og penetrerer derfor ikke helt så dybt og hurtigt ned i huden, som andre syrer gør. Den arbejder primært i overfladen af huden, og arbejder her med: Fine linjer/rynker, ujævn hudtone og acne. Sidstnævnte, da eksperterne siger, at mandelsyren har en ret kraftig antiinflammatorisk effekt på bakterier i huden, der forårsager akne. Mandelsyren er olieopløselig, og kan dermed arbejde nede i porerne, på næsten samme måde, som salicylsyrer, men mandelsyren skaber mindre irritationer på huden, og kan man ikke tåle salicylsyren, fordi ens hud er sart, så er mandelsyren vejen frem. Ingrediensen reducerer også sebumproduktionen i huden. Mange har kombineret eller uren hud, hvor huden stadig kan være utrolig sart, og nogle gange lidt svær at behandle.

Der findes allerede en del produkter på markedet med mandelic acid i – Exuviance laver f.eks produkter med denne ingrediens i.

Man ved at frugtsyrer og salicylsyrer er et godt mix (for nogen – Ikke alle) ifht uren hud. Men salicylsyrer og mandelic acid skulle være endnu bedre sammen. (kilde her) Det synes jeg er super interessant.

Har du hørt om mandelic acid (mandelsyre) før?

-Mette Milan

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *