Alle indlæg og emner.

Om at være en højrøvet stram tante…

Jeg får mange beskeder i løbet af en dag. 98% af dem er positive, respektfulde og skønne. De resterne 2% er lort. Ligefra negativitet, der dræner én helt ind i knoglerne, til sure miner generelt. Jeg har vel vænnet mig til, at der findes 2% mennesker, der bare ikke er normale. JA, det er et hårdt udtryk, men jeg mener det. Det er ikke normalt, når man har et behov for at angribe et andet menneske. Når man har et behov for at svine. Skrive negative beskeder. Det.er.ikke.normalt.punktum. 

I går aftes blev jeg så kaldt en “højrøvet stram tante“… Faktisk nogle ganske fine ord, for vi kan vel blive enige om, at ‘højrøvet’ er bedre end ‘fladrøvet. ‘Stram’ er bedre end ‘slap’, og at være en tante, generelt, er en fantastisk ting at være. Sådan valgte jeg at se på sætningen, der dog er taget ud af kontekst.

Kvinden bag denne meget modne besked, har fulgt mig i længe. Jeg har også fulgt med hos hende. Vi har endda skrevet sammen en gang imellem, og haft en ok-god kemi. Lige indtil, at hendes beskeder fornyligt begyndte at blive vildt negative til mig. Jeg er glad for, at jeg har delt disse beskeder med en håndfuld af mine “insta-kolleger“, når hun har skrevet, for at høre, om det virkelig var mig, der misforstod hende hele tiden, som hun mente jeg gjorde. Vi diskuterede også til sidst på hver besked, fordi jeg blev voldsomt provokeret af hendes negative, misundelige tone i beskederne, selvom jeg ofte undlod at svare hende til sidst. Jeg unfollowede hende for nogle uger siden, og hun spurgte, hvorfor jeg havde gjort det. Hele tiden et ambivalent menneske, der svingede i beskederne, og her i aftes stillede spørgsmålstegn ved mine tidlige storys omkring falske følgere, og omkring de mennesker, der vælger at købe følgere via en app. Altså robotter, der bliver BETALT for at følge med hos én, så det ligner, at man har mange følgere og dermed har langt flere muligheder – På et falskt grudlag.

Hun mente, at man på mange måder kunne sammenligne falske følgere med, at jeg har sagt til mine følgere i mine storys i sidste uge, at HVIS de havde LYST, og synes det er fedt at følge med hos mig på IG, måtte de da gerne anbefale mig til andre. Det kunne være via deres storys, mundtligt eller hvad de nu kunne tænke sig. Det var på ingen måde tvang, og jeg har heller ikke købt nogen til at følge mig. Faktisk anbefalede denne her ambivalente kvinde mig selv i hendes story senere på dagen. Jeg brænder for at få SWIPE på min profil, så jeg kan føre mine skønne følgere ind på min blog eller linke til de produkter jeg bruger og de spørger så ofte til. Man skal nemlig (latterligt nok) have 10.000 følgere, for at kunne SWIPE. 

Nu sætter jeg lige nogle af mine synspunkter på dette i punktform:

 1. Jeg har aldrig tvunget, og kommer aldrig til at tvinge folk til at følge mig. Ingen pistol mod panden. Ingen lovning om penge eller guld og grønne skove. Hun mente, at jeg havde påduttet hende det ved at spørge, som jeg havde spurgt i mine storys. Det er også synd for hende. (indsæt tudekiks-smiley)
 2. Jeg regner med, at folk/følgere er voksne nok til at mærke efter, om man har lyst til at hjælpe mig lidt på vej eller ej, og ikke føle sig tvunget af eller til en hujende fis. Men åbenbart ikke hende. 
 3. Hvis man elsker at følge med hos mig ift. hudpleje, og gerne vil dele sin begejstring med andre, ser jeg da absolut ingen hindring i, at man deler sin begejstring, hvis man, vel at mærke, har lyst. Jeg deler ofte andre på IG, fordi jeg er vild med dem og nogle af mine følgere bliver ligeså inspireret af personen, og begynder at følge med der. Gør det os så … falske?
 4. Jeg er en kvinde, der hjælper andre – Jeg sidder ikke bare og taler ligegyldigt ind i min mobil om ingenting (Ej, okay, en gang imellem er det ligegyldig snak) Jeg mener selv, at flere vil kunne få glæde af mine råd på instagram. Her er jeg pisse ligeglad med janteloven. Jeg kan noget, som andre ikke kan! 
 5. At bede om en reel anbefaling, for at flere skal følge med, få gode råd, inspiration osv, GRATIS, vel at mærke, er vel ikke værre end at afholde giveaways, hvor man faktisk bliver bedt om, som en del af kravet, at man SKAL følge med hos én. Den måde jeg spurgte om det på i story, var og er frivilligt.
 6. Jeg synes forskellen på, om man køber sig til 10.000 robotter, eller spørger om en anbefaling og får nogle hundrede glade, ægte følgere, er enorm.
 7. Jeg synes, at man bør unfollowe lige den man vil, hvis man ikke længere finder det interessant at følge med. Det gælder også hos mig! 
 8. Jeg har været på insta i over 6 år. Med andre ord : Jeg har taget det stille og roligt og gør det stadig. At jeg så ønsker mig 10.000 følgere til SWIPE lidt hurtigere, end de første 6 år tog, er vel ikke en kriminel handling af mig, er det? Ellers må I ringe 112-insta og få mig arresteret ASAP!

Efter flere irriterende, energidrænende beskeder med denne her negative insta-følger, skrev jeg simpelthen, at hun skulle stoppe sig selv og unfollowe mig fra nu af, for hun bidrog KUN til dårlig energi, hver gang hun skrev en besked til mig.

Så var jeg jo en højrøvet stram tante, og hun fattede hat af, hvad hun havde gjort mig, og hun havde da altid talt positivt om mig og smidt penge efter produkter, som jeg solgte (eller måske TVANG hende til at købe. Gisp!) Suk! Hun havde såmænd ikke gjort mig andet, end at pisse irritere mig én gang for meget, og her er det bare så dejligt, at det er MIN platform, og på MIN platform bestemmer jeg sgu, hvem der skal følge med og ikke følge med.

Kan jeg så ikke tåle kritik fra mine følgere? JO! Mere end de fleste, og udsættes også for det mere end de fleste – Men er det ensbetydende med, at man skal finde sig i alt, og at man bare skal indånde dårlig energi fra alle? NEJ! Så jeg skrev farvel, blokererede hende og smider hende nu, efter dette indlæg, ud til højre, hvor hun hører til. 

Konstruktiv kritik er godt – Men negativitet, diskussionsliderlighed, misundelige skinker og folk med så lav et selvværd, at det skal gå ud over alt og alle, har jeg vitterligt ikke brug for. Her må man altså lære at hanke op i sig selv, og få den nødvendige hjælp på anden vis, i stedet for at rase ud på mig. Det har jeg ikke fortjent. Læs f.eks. dette indlæg, som jeg skrev for et års tid siden. Det var det værste jeg endnu har oplevet fra et fremmed menneske. (Klik iøvrigt KUN ind, hvis I har lyst:-)

De 2%, der har været så “søde” at skrive ovenstående “dejlige” beskeder til mig, forstår ikke, hvad de har gjort galt. Det er skræmmende med den tendens på de sociale medier. At nogen kan være så ufatteligt snæversynede og slet har det her helikopterperspektiv på sig selv og eget liv. Og faktisk synes jeg, at det er skræmmende, at et voksent menneske kan finde på at skrive :”Du er en højrøvet stram tante” til et fremmed menneske, der blot beder hende unfollowe og stoppe sig selv og som ikke er enig med hendes udmeldelser. Trist, trist udvikling. Trist, trist menneske. 

Hvis det er at være en højrøvet stram tante, fordi man kender sig selv, sine egne værdier, hvilken form for bullshit man ikke gider finde sig i, så er det helt okay med mig!

Nå, når det så er sagt, så elsker denne højrøvede, stramme tante at være på instagram. Jeg elsker at dele fif, tips og nyheder med jer. Jeg elsker jeres søde, konstruktive beskeder og spørgsmål. Bliv ved med at være jer. I giver mig energien til at glemme de 2% triste mennesker, og giver mig lysten til at forsætte.

Tak for jer!

-Mette Milan

6 thoughts on “Om at være en højrøvet stram tante…

 1. Jeg kan lide dig, fordi du er dig selv Mette ? Du har sgu altid hjulpet mig, været der for mig, inviterede mig med til dit bryllup (OG! For ej at glemme, at du altså lige hjalp mig på vej mht. At score mit kæmpe crush dengang ?) Jeg elsker at følge dig, du er en kæmpe humør-bombe og jeg ELSKER det ?

 2. Det er meget voksent og ansvarligt at vælge FOR SIG SELV, hvad man have til at fylde i sit liv, og ikke vil have til at fylde i sit liv. Du har alt min respekt og beundring sødeste Mette ❤️
  Jeg synes faktisk det her er så vigtigt at jeg nærmest dagligt lærer min 5 årlige om det her. ‘Stå fast i dig selv..’ verden er så fin og så grim samtidigt. Forbliv tro mod dig selv. 1 dårlig kommentar eller ondskabsfuldhed skal opvejes af 100. Så er det jo heldigvis nemt at sortere den enkelte knoldsparker fra, som altid dukker op ??‍♀️???

  1. Det er sgu utroligt. Hende her har i hvert fald et stort problem med sig selv og sin egen situation i livet, og det må jo så gå udover mig og min “succes” i livet. At jeg bevæger mig fremad, igennem depressioner osv, men hun sidder bare stille et sted. Sådan forestiller jeg mig det må være. En form for jalousi, for ellers fatter jeg intet af hendes grimme, barnlige opførsel. Hun bør skamme sig! Hun er aldrig velkommen hos mig igen i hvert fald.
   Og som du selv siger, så er man selv ansvarlig for, hvad der skal fylde i ens liv – Hu skal ikke fylde så meget som en krumme i mit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *