Alle indlæg og emner.

Pas på huden! Don’t burn it off…

Jeg bruger max et syreprodukt om dagen (enten frugtsyrer eller salicylsyrer, og en gang imellem i kombination, fordi min hud kan tåle det) F.eks bruger jeg gerne én peelpad om dagen. De dage, hvor jeg ikke bruger en peelpad, bruger jeg, som regel, en anden form for syre. Milde syrer. Er der lidt frugtsyreenzymer i rensen, som den jeg bruger fra Oskia, tæller det da, som en syre, men ikke af “kraftig” slags, så derfor kan jeg sagtens bruge en peelpad efterfølgende, da rens f.eks kun er på huden i 10-20 sekunder og skylles af igen.

Men gang på gang ser jeg skræmme-eksempler på nettet, især på Instagram, som får mig til at skrive lidt om netop syrer.

Jeg er fan af syrer på min hud. Det har en fantastisk effekt på min hud i form af mere glød, færre urenheder og hudorme. Især salicylsyren bruger jeg næsten dagligt.

Jeg er blevet vanvittig glad for et maskemix, som jeg har “opfundet”. 20 minutter på huden med Oskia renaissance mask, der er spækket med frugtsyrer og enzymer, som så skylles/tørres af, og herefter afslutter jeg med 3-5 minutter med peelmasken fra Ecooking med salicylsyrer og mælkesyrer og skyller ansigtet grundigt og efterfølger med en røvfuld hyaluronsyre på (hyaluron er ikke en syre, selvom den hedder det), der giver fugt og beroliger. Min hud stråler og jeg har i de måneder, hvor jeg har brugt dette mix, set en markant reducering i udbrud – endda af de hormonelle slags. MEN dette mix er ikke til alle hudtyper, og har man brugt netop det mix en aften, er syrekvoten for dagen ligesom opbrugt, medmindre man eftersøger irritationer i huden, tynd hud, sart hud og karsprængninger, så skal man da bare fortsætte…. Brænd da, for Guds, skyld den hud af. Sålænge det ikke er min hud.

Mine øjne sved forleden, da en af mine følgere brugte dette lækre maskemix, og derefter, altså efter næsten 30 minutter med syrer på huden, brugte atter et ret kraftigt syreprodukt, som hun svøbte huden ind i ? Jeg gider ikke blande mig i, hvad folk gør og skal være sådan en, der retter på noget, men det var sgu tæt på der, at jeg var ved at skrive : “Hov. Stop stop stop!??” – Men igen, det er folks eget valg og uvidenhed, og ja, nogle gange må man lære det på den hårde måde. Jeg hader bare, at andre kigger på, når det bliver ekstrem på den måde og når man ikke advarer!

Mange siger : “Jamen, det skal prikke og stikke i huden, og det skal blive rød – ellers virker det ikke.”

Hvad er det for en gang fis! Bliver man ikke rød af en syremaske, f.eks. den fra ecooking, så er det absolut ikke ensbetydende med, at den ikke virker. Man bør faktisk bare være glad for, at man slipper for at ligne en tomat i 20-30 minutter efter masken.

Og prikker og svier det ikke – Hvad så?! Ingredienserne taler for sig selv, så ro på. Det er ikke et dårligt tegn, når det ikke prikker og stikker – Nærmest modsat, vil jeg sige, for en prikke/stikke følelse på huden er vel noget nær en lille irritation i huden, at huden aktiveres ret meget. Det kan være fint for mange hudtyper, men dælme også skidt for nogen, fordi vi alle har forskellig hud og måder at reagere på.

Jeg oplever, at nogle produkter stikker på mig. Især i gamle sår/urenheder. Jeg kan også blive rød. Men jeg kan også skelne. For begynder en maske at brænde, så er det af med den – hurtigt. Mange skelner ikke mellem lidt prikkeri og mellem decideret brændefornemmelse. For det skal jo gøre ondt, før det virker, ikke? ? Nej, det skal ikke gøre ondt, før det virker!

Så brug syrer – men brug det med respekt og forsigtighed, for det KAN gøre mere skade end gavn. Maskemixet jeg bruger, skal en sart, eksemramt hud nok ikke bruge – men har man en grov, uren, stærk hud, så vil det måske være perfekt. Prøv dig frem på små områder og hav øjnene på din hud KONSTANT i spejlet. Hvordan reagerer den? Hvordan mærkes det? Prikker det eller brænder det?

Hold øje – og husk : et syreprodukt ad gangen er rigeligt!

-Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *