Alle indlæg og emner.

Der er kun få af os på Instagram.

Da jeg startede min make_everything_up instagramprofil op i 2013, var det med fuld fokus på, at man fremover kunne følge mig og min vej mod pænere hud gennem test af produkter osv.

I dag i 2019 er det stadig den gennemgående røde tråd på min profil – Hudpleje, produkter, makeup og skønhedspleje. I mine storys viser jeg hvad jeg vil lige fra hverdag til tryouts med tøj, og her er alt frit, men på min profil har jeg sgu holdt stilen med 95%. Og ved I hvad? Dem findes der kun ganske få af på instagram efterhånden. Jeg taler udelukkende influent – og bloggermæssigt.

Jeg har ikke tal på, hvor mange influenter/bloggere, der starter op med at ville vise hudpleje, forklare om hudpleje og teste hudpleje, og som skriver til mig :”Hvordan starter man op? Hvad gør man?” osv, og så går der max et år, og profilen er i stedet plastret til med tøj, børn, bolig eller selfies. Og det er der INTET i vejen med, men det har fået mig til at tænke… Hvorfor hopper de fra det med hudpleje? Hvorfor er det svært at holde den røde tråd?

Det er for svært.

Jeg er kommet frem til, at det er for svært. Og det er det – Selv jeg synes det kan være ufattelig svært med ingredienser, hudens reaktionsmønstre, typer af hud, hvorfor virker det og hvorfor virker det ikke osv, MEN også ufattelig fascinerende, og derfor fortsætter jeg med at nørde i det, men jeg har en oplevelse af, at mange stopper op og tænker :”Puha, det er for svært. Jeg vil hellere vise noget mere ukompliceret.” og det er da ganske forståeligt, for ift. hud, så skal man sgu være klar i mælet og med på beatet. Det er ikke nok bare at sige : “Den er god” eller “Den føles dejlig“, som jeg hører hos mange igen og igen. Så er det virkelig let at få lov til at teste produkter, hvis man bare kan slippe af sted med at sige det 🙂

Det bliver for kedeligt.

Forleden faldt jeg over en story hos en “eksbeautyblogger”, som nu udelukkende lægger billeder op af sig selv, der havde fået spørgsmålet :”Hvorfor viser du ikke hudpleje og makeuprutiner længere?

Hun svarede, at det var kedeligt for hende og da især for hendes følgere, at stå og se på hendes hudpleje og makeup rutiner hver dag. Jeg faldt fra. Det gjorde jeg fordi jeg fandt det kedeligt, at se den ene selfie efter den anden hver dag. Sådan er vi jo så forskellige.

Det gode ved instagram, og de sociale medier generelt, er, at ingen behøver være ens. Det synes jeg er dejligt, men jeg har ofte modtaget beskeder fra hudplejebloggere, der med tiden ændrede deres profiler til alt andet end hudpleje, der spørger : Hvorfor følger du mig ikke længere?

For det første ved I godt, hvordan jeg har det med, at man vælger at spørge fremmede mennesker om det. Stop det dog.

For det andet, så synes jeg da, at det er fuldstændigt legalt at skifte stil undervejs på ens eget medie, men dermed også forvente, at nogen hopper fra pga. den manglende fællesnævner. Jeg vil da ikke være overrasket, hvis nu jeg skrifter stil fra hudpleje til katte i morgen og et par 1000 falder fra. Sådan er det jo.

Der er ganske få, som jeg startede med at følge for 6 år siden, der stadig holder den røde tråd på deres profiler.

Det er disse:

@krea_pernille – Hun blogger ikke om hudpleje, men bolig og har holdt hendes profil ligesom min de sidste mange år. I story lærer man personen at kende, men i profilen skinner hendes store force og interesse fuldstændig igennem, så man præcist ved, hvem hun er! Hun er ikke én af dem, der skifter stil, som vi andre skifter strømper.

@Ibbyheart – Hun har altid holdt en tredimensionel profil med : Hendes kærlighed til dyr, hendes store passion og viden indefor hudpleje og helse, og hendes store kamp mod sclerosen. Jeg har den største respekt for Ib.

@Pudderdåserne – Det kan godt være, at det er selvsagt, at de er “nødt” til at holde fast i den røde tråd, som et par af danmarks største skønhedsbloggere, men alligevel er man jo ikke bundet af noget, som helst. Den røde tråd er der konstant. og det synes jeg er fantastisk! Her er nogen, der nørder med hudpleje, på samme måde, som jeg.

@Beautyspace – Som skribent på børsten og fast inventar på ‘Go’ morgen Danmark‘ og med flere bøger i bagagen, er Annette ikke en, der afviger fra det, hun kender til og fortæller om : huden! Jeg har fulgt hende fra day 1, og 6 år efter, er den røde tråd stadig helt klar og tydelig på hendes profil.

@Kimiefalk – Hun har holdt en rød tråd lige siden jeg begyndte at følge hende – Primært indenfor boligindretning med flere artikler i store boligmagasiner. I story viser hun hverdag og sig selv. Super fedt.

@Silkegrane – Skønhedsredaktør på ‘Alt for damerne‘, ved man også hvor man har. Hun har en fantastisk rød tråd igennem hele hendes profil. På story kommer vi bagom. Hun har fingeren på pulsen i forhold til hud og makeup.

@Nuriablum : Hende har jeg også fulgt i længe. Og hun har også altid haft fokus på den røde beautytråd på hendes IG. Hun viser stemningsbilleder fra events og fra hudplejeverdenen generelt.

Igen er det vigtigt for mig at sige, at man må have præcist den profil man ønsker sig herinde, MEN vil man give sig i kast med blogger/influentverdenen, og man starter med at stå for noget, som beauty, indretning, tøj eller hvad ved jeg, så synes jeg virkelig man skal huske på den røde tråd af flere årsager:

 1. Troværdighed
 2. Loyalitet
 3. Gennemsigtighed
 4. Ærlighed

Måske tre ord, der minder om hinanden på mange måder, men tre ord, som jeg selv kigger efter og også står for.

God søndag.

-Mette Milan

2 thoughts on “Der er kun få af os på Instagram.

 1. Ved du hvad jeg finder også alt det hudpleje kedeligt… Og fulgte ikke nogen før jeg rendte på dig..
  Jeg tager mig selv i, at jeg lytter faktisk til dig…
  Men et skridt vildere er,
  at jeg for 14 dagen siden havde min første ansigst maske på nogensinde.. Og en dag talte jeg med min mor i telefonen.. Og pludselig snakkede jeg om serum… Wtf min mor grinede, for det havde hun ikke hørt mig sige før.. Hun er sådan en som har brugt Elisabeth arden så længe jeg kan huske..
  Men søde Mette.. Så længe du er der, er du den røde tråd, jeg har brug for.. Din måde at tale i dine story’s gør,
  at en person som jeg bliver tryg og bliver hængende.. Jeg har altid haft en frygt for at tale med en Matas pige, for ville ikke vide hvad jeg skulle sige.. Så tak fordi du er spade for en spade typen. Det forstår jeg ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.