Alle indlæg og emner.

Facts og solbeskyttelse.

Let’s be honest… Kunne man ikke være bedre til at få sig smurt ind i SPF hver dag? Jeg kunne. Jeg er blevet MEGET bedre de seneste år, men man kunne stadig få det så meget ‘automatiseret’, at det blev en helt naturlig del af ens daglige rutine. Året rundt. Ligesom at børste tænder.

Mit problem var i mange år at finde en solcreme, som jeg synes var rar at have på. De kan altså være svære at finde. Nogle varianter giver et hvidt eller blåligt skær i hele krydderen. Andre fedter så meget under makeuppen, at man ligeså godt kunne have smurt smør i hovedet altså, og så er der den slags, som kan virke mere tilstoppende, end gavnlige.

Med andre ord, så er det ikke helt let at finde den rette solbeskyttelse til huden.

Vigtigheden af SPF

Vigtigheden af SPF kan vi jo godt blive enige om. Ret hurtigt endda. Flere og flere rammes af modermærke og hudkræft. Faktisk stiger antallet med mellem 1080 og 1250 nye tilfælde hvert år (se mere på Kræftens Bekæmpelses side) og over 1700 kvinder alene, lever med modermærkekræft. Ud af de 1700 dør 121. Så det er ikke for sjovt, at man bør have respekt for, især solen, og dens dejlige, men skadelige stråler. Vi ved fra undersøgelser, at SPF bl.a. sænker risikoen for modermærke/hudkræft gevaldigt. Derudover er den rette tildækning i solen (Sommerhat, sjal osv.) også vigtig.

Man anbefaler, som minimum, solfaktor 15 i Danmark og spf 30-50 i udlandet. Bager solen herhjemme i sommertiden, kan man godt toppe den med faktor 30 eller 50 også.

Når kroppen skal smøres ind, bør man bruge en håndfuld creme, for at mængden er den rette til at dække hele kroppen. Til ansigtet siger man, at der skal en god mandelstørrelse til. Det handler om mængde. Den rette mængde, er det der gør udfaldet ifht den optimale beskyttelse. Husk nakken, ørene, øjenlåg, hårgrænsen. Det hele!

De solbeskyttere, jeg hiver frem

Jeg har heldigvis fundet mange gode solbeskyttere gennem året, så på listen her, vil der være gamle kendinge og nye “poptøser” – Jeg har kombineret hud, og derfor er min liste af solbeskyttelse præget af min kombinerede hud – Det vil, blandt andet, sige: fedtet t-zone!

  1. Coola cucumber matte – Denne dame er en “ny” solcreme, der står fast på min hylde. Coola er ikke nyt for mig, men denne cucumber matte variant er. Banditten her er med SPF 30, den er matterende på huden, vandfast i op til 40 minutter, indeholder antioxidanter fra hybenolie, den er sågar vegansk og fuldstændig lækker at bruge under makeup, eller alene! Min kombinerede hud ELSKER den, og den milde, men stadig friske duft af agurk. Den koster 299,- og kan købes lige her.
  2. Vichy Idéal Soleil Face Dry Touch har været en favorit hos mig i flere år. Denne sag er også effektiv til os med kombineret/fedtet hud, da den matterer og ikke giver et hvidt skær. Eneste “ulempe” ved denne er, at jeg synes den er meget tør under makeuppen, så bruger man den under makeup, så husk en god fugtgivende serum under. Den koster 132,- og kan købes lige her.
  3. Sidste år var Avène Sun Cream – Réflexe fast i mit sortiment. Den var med SPF 50 og fungerede rigtig godt. Den er lille og let at have med alle steder. Den er mere “fedtende” end de to øverste, men fungerede godt under min foundation, husker jeg. Den koster 89,50 lige her.
  4. Coola makeup setting spray er genial! Ja, den indeholder alkohol og tør hud bør måske ikke lige springe ud i dem, men til den kombinerede og fedtede hud, er den altså genial. Alkoholen fordamper i løbet af sekunder, og huden beskyttes med SPF 30 ved at spraye den henover makeup og hele baduljen. Det bliver ikke lettere. Makeuppen holder bedre og man er beskyttet. Den indeholder bla. hyaluronsyrer og grøn te. Den koster 319,- og kan købes lige her.
  5. Coola bodysprays kommer vi ikke udenom. Det er spray til krop og ansigt, og den fungerer til alle hudtyper. Den er ikke matterende eller andet, men let at anvende og sprøjter en fin, velduftende mist udover krop og ansigt til børn og voksne. Den fås i flere varianter lige her.
  6. Vil man gerne kombinere makeup/farve og SPF, er Algenist Repairing Tint Radiance Moisturizer perfekt! Her kombineres din CC-creme/foundation med SPF 30. Den er cremet og den dækker naturligt og flot. Den koster 280,- og fås lige her.

-Mette Milan

2 thoughts on “Facts og solbeskyttelse.

  1. Kender du en go måde at beskytte skilningen i håret. Jeg bliver altid rød der ???‍♀️.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *