Alle indlæg og emner.

Sukkerstop!

For et par uger siden, trådte jeg op på vores vægt. Den stiger jeg op på 1 eller 2 gange om året. Jeg lader mig ikke styre af vægten, overhovedet, men en gang imellem er man jo liiiige nødt til at se, hvordan det “står” til, for jeg har et tal i hovedet, som jeg skal holde mig under, for min krops skyld. Og… Jeg var to kilo fra det tal, som jeg IKKE vil lande på. Og så må man jo gribe sig selv i nakken og komme nedad på skalaen igen. Andre kan jo ikke gøre det for dig (desværre) fedtfrysning er for dyrt (ironi kan forekomme) og man må starte et sted, så det ikke bliver surt for en selv. Jeg ved, at julen er rundt om hjørnet og en uges luksusferie med all-inclusive på Gran Canaria og skal der være “plads” til det, må man skære lidt ned på de søde sager i en periode?

Jeg hader motion og jeg elsker en friskbagt bolle og en iskold Pepsi max, så i første omgang er det et sukkerstop jeg er gået i gang med, for ikke at blive træt i denne proces. Vil hellere tabe de 5 kilo over længere tid end at køre død i det og bare stoppe. Det er nemlig ret “let” at tabe sig, i virkeligheden, men pisse svært at holde det skide vægttab. Derudover har jeg naturligvis lidt fokus på kalorieindtaget i dagligdagen og holder mig lidt under det, som man anbefaler for kvinder. Men primært er det sukker fra slik, kage, is, chips og chokolade, der har måttet ladet livet ?? (Ja, også min kinderchokolade – Vræææl) og det har skåret 2,3 kilo (sikkert mest væske) af min krop de sidste 13 dage.

Jeg er IKKE fanatisk og bliver det aldrig. Jeg skaber bare lidt mere balance. Her til aften spiste jeg en lækker, hjemmebagt bolle med smør på, skyllet ned med kaffe, gulerødder og en pære. Jeg havde ikke nået at få frokost i dag, så kaloriemæssigt i MIT regnskab, er der masser af plads til en fuldfed hvedebolle – det skider jeg på ? for det SKAL der være plads til.

De første 5-6 dage uden sukker var “super” lette faktisk – Kun med en smule hovedpine og svimmelhed ? men så blev det svært. Især om aftenen! Der har jeg lyst til ALT med sukker i. Så i går bestilte jeg lidt forskelligt fra Easis til skuffen de næste 3-4 måneder. På den måde kan jeg spise en lille småkage om aftenen (uden sukker) eller en marcipanbar (uden sukker) for ikke at vække sukkerlysten, for med det samme man giver sin krop bare en lille smule sukker, kommer lysten igen. Så for mig, er det en super god løsning.

Jeg er sulten HELE tiden, og snacker den med gulerødder, knækbrød med hytteost, mandler/valnødder, frugt generelt, og det hjælper på det.

Og så bevæger jeg mig lidt mere end normalt. Jeg når ikke op på 10.000 skridt hver dag, men jeg får mig bevæget mere!

Jeg var faktisk i tvivl, om jeg gad dele det med andre, for folk er altid så kloge på andres vegne på de sociale medier, og skal komme med “velmenende” råd eller fortælle, hvordan man skal gøre og ikke gøre, og det gider jeg simpelthen ikke. Jeg gør det på min måde og ikke på andre folks måde! Men jeg valgte at dele og det håber jeg ikke, at jeg kommer til at fortryde.

Det kan briste eller bære, det her lille projekt jeg har gang i. Jeg er SÅ tilfreds med min krop, som er blød og rund, så jeg er ikke ude i et slankeflip, men der skal lige skæres lidt fra og så kører det sgu igen. For jeg ved, at sukkerstoppet ikke holder forevigt med min rygrad, der er blød som dellen på maven ?

Det var bare lige lidt om det her sukkerstop, som jeg, af alle, har gang i. Jeg giver det en måned mere og så sidder jeg nok med hovedet begravet i kinder igen – den tid, den sorg ?

Kh Mette Milan

5 thoughts on “Sukkerstop!

 1. Det er skidt godt gået, Mette ?? I går da jeg lyn hurtigt kiggede dine stories igennem på Insta, tænkte jeg faktisk, at du så anderledes og mere frisk ud. På det tidspunkt havde jeg ikke lige fanget den med dit ‘sukkerstop’, men det ser altså ud til at virke ??
  Selvom sukker i alle former er fantastisk (og især igennem chokolade), så ved man godt at det ikke er sundt, og inderst inde ved man jo også godt hvor trætheden og hovedpinen stammer fra. Det er bare ikke nemt at vinke helt farvel til det, så det er fint at finde sin egen måde at gøre det på. Måske jeg selv skulle give det et forsøg ???‍♀️ Måske….

  1. Jamen, jeg er også ret stolt af mig selv. 2 uger i dag uden sukker fra de fem ting! Heller ikke en gang i de to weekender, som der har været.
   Jeg spiser stadig en hvedebolle, eller drikker min pepsi max. Jeg får også marmelade på mit ristede rugbrød en gang imellem, men som udgangspunkt er sukkeret skåret fra i 90% af tilfældende. Det vigtigste er, at man gør det og gør det på ens egen måde 🙂

 2. Sådan Mette ❤️ Det pokkers sukker er så svært at slippe af med, det kravle jo nærmest op af armene og sniger sig ind i munden ?
  Jeg er selv der, hvor det sukkerflip jeg er på SKAL stoppe, og det inspirere mig at du kan, så kan jeg også ?? Ja og du har ret, der skal være plads til julehyggen og hvad der følger med, så det må være nu ??
  Som en klog sagde til mig omkring vægttab, man skal kunne se sig selv leve sådan om 10 år, for ellers er man nemt tilbage igen, så ingen grund til fornægtelse ?
  Jeg vil som dig, passe på, og prøve at undgå sukkeret ? ja og jeg har et skab fuld af easis produkter, de er jo himmelske når lysten er for stor ❤️ Har du prøvet deres chokolademousse? Nem at lave og ret så lækker ?
  Kh Tina

  1. Det er pisse svært at slippe, og derfor er det kun de fem ting jeg har sluppet ind til videre, så livet ikke bliver surt for mig, for så giver jeg op i det og bliver ligeglad.
   Der skal være plads til en bolle til aftensmad eller beanaise på bøffen. Det er sukkeret jeg mest har obs på, og det har også givet fint pote 🙂
   Jeg har ikke prøvet meget fra Easis, for at være ærligt, men tænker, det kan hjælpe mig i de helt svære stunder 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *