Alle indlæg og emner.

Man kan ikke være vellidt af alle.

De sociale medier er ikke længere, hvad de var, for bare 1-2 år siden. Det boomer med trolls, negativitet, direkte had mod bloggere og influenter, mobbe-apps, osv osv. og alt det, har jeg desværre ikke kunnet undgå også at være ramt af på den ene eller den anden måde.

Jeg er en hård negl på mange måder, men med en blød kerne. Jeg er temmelig ligeglad med negative mennesker og lader det ikke æde mig op længere. Men kan stadig blive lidt ked af det, trods mange års selvudvikling på det område. Jeg kan virke temmelig provokerende på folk og have en hård, sort humor til tider. Nogen forstår mig og min humor – og nogen gør så absolut ikke, og finder mig nedladende og arrogant. To ting, som virkelig ikke eksisterer i min personlighed. Men man kan jo ikke forvente, at alle forstår hinandens måder at være på, vel? Sådan er det og helt fair. Men det fik mig til at tænke over det her med, at man ikke kan være vellidt af alle, selvom det, på mange måder, kunne være rart nok, en gang imellem. Men mennesker misforstår hinanden. Især når man ikke kender dem rigtigt, men kun “kender” den gennem en skærm med lidt optagelser, hist og her, dagligt. Jeg har også fulgt mennesker på Instagram og tænkt :”Kæft en arrogant kvinde”, men derefter stødt på personen i virkeligheden og blevet positiv overrasket. Det er jo ikke hele virkeligheden man ser på Instagram. Det er der bare desværre mange, der tror og ud fra de små glimt de ser, bliver der reageret. Nogle gange temmelig uhensigtmæssigt.

Jeg er én af dem, der siger fra, når jeg føler mig trådt på, irriteret, provokeret, hatet på og uretfærdig behandlet. Det kan virke voldsomt for nogen, når jeg siger fra på min måde, men jeg er ikke konfliktsky og jeg vil ikke finde mig i, at blive behandlet dårligt. Ingen skal finde sig i at blive behandlet på nogen som helst måde, der føles forkert i maven. Jeg bruger min profil til at formidle mine “frustrationer” og følelser. Som en ‘hverdagsdagbog’. Jeg har det sådan, at det er min platform på Instagram, og her bestemmer jeg altså selv, hvad jeg deler og ikke deler, så længe jeg holder det hele på min banehalvdel og ikke udleverer folk. Så er der mange, der mener, at de har en ret til at kommentere på det og indlede en diskussion omkring det jeg siger – på min platform, fordi de er deønuenige.

Man kan sige, at en god, saglig diskussion eller konstruktive tilbagemeldelser, er sundt og fedt for alle til tider – og også velkomment hos mig, for det kan udvikle alle parter og få en til at tænke over tingene, men hate, bagtaleri, grimme vendinger, øgenavne, smålighed og ond misundelse – Det er selvfølgelig ikke okay! Og jeg har det sådan, at hvis man ikke kan se det, så er det altså ikke mig, den er galt med.

Nogen har det med at argumentere med at :”Du er en offentlig person, så du skal kunne tage imod det”. Og der har man misforstået noget : det er simpelthen ikke en valid grund til at svine mennesker til, skælde groft ud eller mobbe. Desuden er jeg et almindeligt menneske, som alle andre. Jeg har bare fået mange følgere henover årene, og det er egentligt ikke noget jeg planlagt, da jeg valgte at oprette en instagramprofil for 7 år siden. Der vidste jeg ikke, at det jeg blev, kaldtes for influent. Jeg er jo bare mig. Jeg nyder det og elsker interaktionen med de skønne, spændende mennesker, der kigger forbi og skriver hver dag. Men forskellen på Frida Hansen med 30 følgere og mig med 16.000 er ikke stor! Vi er begge mennesker med følelser og hverken “Frida Hansen” eller “Mette Milan” skal finde sig i dårlighed.

Jeg har gjort min profil privat pt. Hvor længe, ved jeg ikke. Måske forevigt? Måske ikke. Jeg er et privat menneske, og det har jeg lov til at være, ligesom alle andre.

Tilbage til det med, at man ikke kan være vellidt af alle. Der er 7 milliarder mennesker på jorden. Hvis vi alle var ens, ville det være en kedelig katastrofe. Derfor vil du og jeg virke “tiltrækkende” på nogen og “frastødende” på andre. Det er forskelligheden, der gør det. Jeg støder også på mennesker på min vej, hvor jeg tænker : “Ej, vi er sgu for forskellige”, og det er mere end fair. Men jeg går ikke ind på et medie, som f.eks Jodel, Facebook eller Instagram og skriver et eller andet sårende eller grimt om personen bagefter. Det giver ingen mening for mig. Jeg forstår simpelthen ikke behovet. Så lader man enten være med at følge personen eller mødes med personen igen. Sværere er den ikke. For det er normalt, at nogen ikke kan lide en. Man kan ikke ramme alles personlighed. Man kan ikke være vellidt af alle ?

Og ved I hvad? Det er okay ❤️ Så længe man selv ved, hvordan man er og hvem man er, så er det nok. Jeg er er ordentligt menneske. Jeg er et godt menneske – Jeg er også venlig. Javist, kan jeg have en dårlig dag, men jeg er god nok. Og det er DU også.

Kh Mette Milan

4 thoughts on “Man kan ikke være vellidt af alle.

 1. Jeg syntes du er skøn Mette og elsker din ironi ? syntes det er tarvelig og svine andre til bag en skærm, helt simpelt og enkelt man skal ikke skrive hvad man ikke ville kunne sige til en face to face!!!!!! Dem som gør handler vel i bund og grund om at de tror de hæver sig selv ? og øv øv at man kan have det sååå dårlig med sig selv at man har behov for det ? men tak for dig Mette keep op the good Wibs ?

  1. Mange tak for dine søde ord ♥️ Ironi kan forstås forskelligt – Nogle forstår ikke min. Og nogle gange forstår jeg ikke deres ??‍♀️Og det er jo fair – men det, der ikke er fair, er at man skal høre for det på andre medier og tales ned til og grimt om. Det synes jeg er unødvendigt. Og et eller andet sted, mangel på empati og opdragelse. Men det er jo bare min mening ?
   Jeg er altid frisk til konstruktivitet, men jeg gider ikke grimme gloser og svinske kommentarer. Der bliver jeg selv provokerende og siger fra på min måde ❤️

 2. Mette du har den skønneste personlighed og humor ? amen for oprigtighed og ærlighed! Det er SIMPELTHEN så hyggeligt at følge dig og din hverdag i små glimt ?
  Øv for folk der ikke har andet at gå op i, end at hate og kritisere… så skål for din dejlige ironi ❤️

  1. Altså, jeg synes jo også, at jeg er oprigtig og har en ok-humor ??‍♀️?Men vi er jo så forskellige, så man kan ikke forvente, at alle ser det samme. Synes bare det er mega mærkeligt, at folk finder mig arrogant, men ja. Sådan er det ? Så længe man ved, at man er godt nok, skal man ikke bruge så meget energi på hvad andre synes ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *