Alle indlæg og emner.

Solpleje – UVB, UVA og mine favoritter.

Indeholder links til egen virksomhed.

Når vi snakker solfaktor, står mange af. Inklusiv mig selv. UBV, UVA, Bredspektret, miljørigtigt osv osv er nogle af de ord vi får smidt med, når vi skal have huden i noget freaking solfaktor. Hvad er op og ned i det her? Det prøver jeg at svare på nu.

Kort sagt, så udsender solen flere forskellige stråler. Der er UVB, som er de stråler vi kan se på huden i form af rødme. UVA er de stråler, der er “usynlige”, men som er dem der trænger dybere ned i vores hudlag, helt ned til underhuden, hvor det virkelig kan skabe ravage i form af ældning af huden og hudkræft. Det er UVB også med til, men det er som sagt mest solskoldning, den er med til. Så findes der UVC strålerne, de mest alvorlige og farlige, men de når (heldigvis) ikke igennem ozonlaget, så dem taler jeg ikke om her, men de er der og hvem ved? En dag kan de måske trænge gennem ozonlaget.

Hvad betyder UVB?

UVB er de stråler, der forårsager solskoldning på hudens overflade. Det er de stråler, der “ses”. UVB strålerne kan også forårsage hudkræft og modermærkekræft.’

Hvad betyder UVA?

UVA giver også huden farve, men trænger noget længere ned i hudens lag, helt ned i underhuden, hvor de er med til at ændre og ødelægge hele huden DNA. Det er her ældningen af huden går i gang, og værre : kræft.

Samlet set…

Både UVB og UVA stråler er farlige for vores hud, og derfor bør vi altid gå efter solbeskyttelse, der dækker over og beskytter mod UVB og UVA stråler. Og UV-stråler generelt, er omkring os hele tiden. De trænger bl.a. igennem skyerne på en overskyet dag.

Derfor er det aller bedste, at man bruger en dagcreme, serum eller mist dagligt med SPF (solfaktor) i, for at beskytte vores hud mod UVB og UVA stråler hver dag.

Solfaktor er solfaktor.

Mange tror, at man er nødt til at smøre sig ind i en solcreme med spf 50, hver dag, for at være optimalt beskyttet. Tanken om det gør, at mange springer over, for mange solcremer kan være noget så ubehagelige og fedtende at smøre på huden, men hør lige her… Solfaktor er solfaktor, om det så kommer som serum, facemist, BB-cream, CC-cream, foundation eller andet. Man behøver ikke smøre sig ind i 80’ernes fede cremer, for at være dækket ind. Jeg bruger mange andre, gode alternativer, der beskytter helt, som de skal, for det skal de. Står der SPF 20 på min dagcreme, så er det SPF 20. Står der SPF 30 på min foundation, så er det SPF 30. Punktum.

Men det man skal være opmærksom på er, at man skal bruge en ret stor portion solfaktor for at være dækket ind (20 ml pr m2 hud = en mandelstor klat, ifølge kræftens bekæmpelse), så derfor er en pudder eller foundation sjældent nok, da vi ikke smører den mængde på vores hud. I Danmark er SPF 15-30 nok. Er man i udlandet, hvor UV-indexet er højt, skal vi højere op. Så mængden gælder, hvis man vil være dækket godt ind. Til hele kroppen siger man en håndfuld solcreme.

Nu til mine favoritter:

Jeg har en del faktisk, men har prøvet at begrænse mig til dem, jeg bruger aller mest.

 1. Coola make-up setting spray SPF 30 : Den elsker jeg virkelig meget. Nogen hader den. Den indeholder en stor mængde alkohol, og det “dumper” den på hos nogen. Men ikke hos mig. Jeg kan smøre serum, creme og makeup i krydderen, og afslutte med den, og være beskyttet med SPF 30. Hver anden time er det nødvendigt at spraye efter, men det er stadig til at overskue. Har du meget tør hud, vil alkoholen deri muligvis forværre tørheden en smule, og dog, for der er også en god slat hyaluronsyre i. Den er bedst til den kombinerede/fedtede hud, synes jeg. Den koster 319,- lige her.
 2. Coola sun silk drops, SPF 30: Den er ny her hos mig, men allerede elsket! En serum med SPF 30 i. Den er let, ikke fedtende, dufter mildt, og fugtgivende. Den beskytter også mod HEV strålerne (Stråler fra blåt lys = computerskærme, mobiler m.m.) Den bliver klart min sommerfavorit. Den koster 399,- lige her.
 3. Coola body spray – Vi fortsætter i Coola-sporet, denne gang med deres populære bodyspray, som også kan anvendes i ansigtet og på børn. Den er fantastisk med en god dyse, der dækker et godt område af gangen. Den fås i forskellige versioner med forskellige dufte. Den fås også uden duft. De koster 299,- og fås her.
 4. Algenist ALIVE med SPF 15 : Den er ikke helt så let, som jeg ville ønske den var, men den føles rar på huden. Fugtgivende. En smule fedtende i starten, men synes det forsvinder. Den indeholder pro og præbiotika, som sørger for balancen på huden er i orden. Den koster 275,- og fås lige her.
 5. Rodial Vit-C SPF 30 : Her er vi i den dyrere ende af hudplejeskalaen, men vi er i den ende, hvor det virkelig bare fungerer og er drønlækkert. Vi ved, at antioxidanten c-vitamin er en fremragende makker ift sol og de skader den kan forårsage. C-vitamin i kombination med solfaktor, dæmper rødme betydeligt, sørger for, at man ikke får samme skader (pigmenter m.m.) og beskytter huden ekstra godt, så her er et match, der fungerer sindsygt godt for den, der rammes af pigmenter m.m. hver sommer. Den koster 695,- og fås lige her.
 6. Verso daycream SPF 30 : Igen er vi i den dyre, men meget effektive ende af hudplejeskalaen med en unik dagcreme fra Verso med retinol 8 i OG SPF 30. Den indeholder også niacinamid, som er god til porerne og rødme i huden. Med den plejes huden optimalt, samtidigt med, at huden beskyttes mod solens stråler. Den koster 725,- og fås lige her.
 7. Skindivision Facesunscreen SPF 30: Den er prisvenlig og ganske god. Jeg oplever ikke, at den fedter eller føles træls på huden, men den føles heller ikke som lækker luksus, som Rodials f.eks. Der er ingredienser i, som : Karanja Olie, zink oxide, gulerosekstrakt, calendula ekstrakt og lime og appelsin enzymer. Den koster 170,- og fås lige her.
 8. Soleil Toujours Organic Sheer mist med SPF 30: Jeg opdagede dette brand i december måned, hvor vi var på Gran Canaria og holy moly. Det er lækkert! Især denne mist. Den er lavet så smart, at man kan spraye sig selv på ryggen med den også. Den er vidunderlig og UDEN tvivl en keeper hos mig. Den koster 280,- og fås her.
 9. Soleil Toujours Extreme UV mineral sunscreen SPF45 : Denne her er genial til især den lidt mere modne hud. Fugtgivende og beskyttende. Den er antiageing og beroligende. Den koster 440,- og fås her.
 10. TIL ØJNENE – Som vi ofte glemmer – har Soleil Toujours lavet denne geniale eye Glow med spf 15. Den er perfekt til det mere delikate øjenområde, så man undgår svie, men også rynker m.m. Den koster 449,- og fås lige her

Kh Mette Milan

download

 

 

 

9 thoughts on “Solpleje – UVB, UVA og mine favoritter.

 1. Hvordan er Algenist Repairing Tint & Radiance Moisturizer? Jeg har læst om den og den får virkelig ros. Hvad synes du selv om denne?

  1. Hej Helle. Jeg har ikke brugt den særlig meget selv. Kun da jeg lige fik den i shoppen og skulle teste. Den er rigtig fin, men jeg kan bedst lide “ikke-makeup” produkter – Altså uden farve i.

 2. Hvordan forholder du dig til snakken om, at mange amerikanske solcremer eftersigende skulle være håbløst bagud på udviklingen af solbeskyttelse i produkter ift. europæiske mærker? Tænker her på fx Coola. Jeg har læst Pudderdåsernes blogpost om samme emne og tænkte, at det måske også var noget, du havde sat dig ind i og kunne hjælpe med at afklare 🙂

 3. Min udfordring med solcreme til ansigtet er, at når jeg kommer hjem fra en arbejdsdag og vil nyde solen, så vil jeg ikke gerne tage alt min makeup af for at smørre mig ind i solcreme. Jeg vil gerne enten tage en solcreme på fra morgenstunden eller tage en uden på makeup. Har du gode råd? Har du evt. erfaring med den langtids holdbare fra P20 serien? Eller en solcreme jeg kan spraye ovenpå makeup?
  Hilsen Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *