Alle indlæg og emner.

Fra pøllebrunt 80’er katastrofe til lige linjer i sort og hvid.

Det er nu over en måned siden, at vi flyttede om i vores andet hus. Læs mere her.

De af jer, der har fulgt med på IG ved, at det har krævet lidt renovering, før vi ligesom var på plads. Altså, badeværelset var pøllebrunt fra gulv til loft. Helt klart populært i 1980’erne, men dælme ikke i 2020. I hvert fald ikke hos mig. Men sagen var den, at vi ikke ville brække hele lortet ned, for vi er nødt til at mærke efter, om vi vil blive boende her eller ej, og den slags tager mere end en måned, har jeg fundet ud af. Vi var enige om, at vi ikke ville bruge vores formue nu, men mærke efter, renovere let og billigt, og bliver vi glade for det, brækker vi, mere eller mindre, det hele ned indenfor og laver nyt om 3-5 års tid. Også badeværelset, som så skal være endnu større.

Vi fattede så malerpenslen, investerede lidt i maling og gik i gang.

How to – Badeværelse.

Jeg tror faktisk at mange af jer har samme udfordring. Brune, grønne eller røde70-80’er flisere, som man ikke helt ved, hvad man skal gøre ved. Et nyt badeværelse koster kassen, og det er ikke altid man lige har 50-100.000,- til rådighed til det projekt.

 • Kan man så bare male fliserne? Ja, det kan man.
 • Er det bare almindelig maling? Nej, det skal være maling målrettet vådrum/fliser. Få vejledning, der hvor I køber malingen.
 • Er det holdbart? For en stund ja, men ikke for evigt. Det er maling, og på et gulv, især, slides det.
 • Er det skrøbeligt? Ja, det er det. Man skal være med på, at der skal duppes lidt i ny og næ afhængig af, hvor “hård” man er ved gulvene osv. Det kommer også an på farven man vælger. Jeg farvede hår forleden dag og vaskede det af i badet. Lidt af farven i vandet ramte den hvide væg og trak ind i løbet af 2 sekunder. Det kunne ikke fjernes igen, kun ved at male henover.
 • Er det let nok? Ja, forholdsvis. Kræver mest af alt tid og tålmodighed.
 • Er det dyrt? Det bestemmer man selv, men kvalitet holder selvfølgelig bedre, hvis man vil slippe for for meget duppe dup.
 • Kræver det meget forarbejde? En del ja, med både grundrens og eddikesyrer og svamp.
 • Bliver det pænt? Det er vores blevet. Meget pænt endda.
 • Er det pænt her to måneder efter? Ja, det synes jeg, men der er blevet duppet en smule de sidste to måneders tid.

Det gjorde vi først:

 1. Vi gik i gang med at vaske det hele ned med skuresvampe og grundrens i varmt vand. HUSK at tage handsker på, da grundrens er en skrap kemikalie. Vi skrubbede grundigt, især furerne.
 2. Skyl efter / vask efter med varmt rent vand.
 3. Gentag det hele – Bare med eddikesyrer i vand denne gang.
 4. Skyl efter / vask efter med varmt rent vand.
 5. Lad rummet tørre et par timer.
 6. Nu er du klar til næste skridt.

Det gjorde vi efter:

 1. Køb en god hæftegrunder – Vi brugte hvid hæftegrunder, som dækker godt og får malingen til at hæfte bedre efterfølgende + farven ikke trænger igennem. Vi penslede det på i hjørner og rullede det ud med en middelgrov rulle på de andre flader. Vi lod det tørre 4-6 timers tid, og så malede vi med maling for første gang.
 2. Herefter er det klart til det første lag maling. Vi købte en god maling målrettet vådrum fra Dyrups til både vægge og gulve. Væggene fik en helt almindelig, hvid farve, mens gulvet blev malet i en knækket sort (‘Black Jaguar’ fra Dyrups) Første lag lod vi tørre 8-10 timer, og så fik det anden gang og 8-10 timer efter det fik det hele tredje og sidste gang.
 3. HUSK: Få vejledning der hvor I køber malingen. Få de rette informationer.
 4. Da gulve og vægge var færdigmalede fik det hele ro 2-3 dage, før vi begyndte at gå på det og stille ting på gulvet m.m.

Hvordan er status her snart 2 måneder efter?

Status er den, at vi stadig er super glade for løsningen i badeværelset, omend vi har duppet gulvet og væggen i brusekabinen et par enkelte gange. Og det er bare duppet – med en lille vatpind, hvor der var kommet nogle enkelte ridser, hvor man kunne skimte det brune pølle-liv igennem. Det kan overskues. Heldigvis, for gulvet er mere sart, end et almindeligt flisegulv. Der kommer hurtigere lidt ridser efter støvsugning osv, men vi er stadig meget tilfredse og glade for resultatet. Væggene oplever vi ikke noget med, men der er også minimal slid på vægge generelt.

Kh Mette Milan

One thought on “Fra pøllebrunt 80’er katastrofe til lige linjer i sort og hvid.

 1. Det ser simpelthen så flot ud. Hvordan ser vægge og gulve ud her små to år senere?

  Vi kunne godt finde på at gøre det samme. Måske det vil kræve mindre reparationer med en lysere farve på gulvet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *