Alle indlæg og emner.

Mundbind-rutine.

Indeholder affiliate links

Mundbind er, mere eller mindre, blevet fast beklædningsdel hos os – I hele verden, og en del bemærker en ændring af huden på grund af det.

“Maskne” rammer ikke alle…

Nogen oplever forværring af udbrud, perioral dermatitis, rosacea m.m, men de med normal hud, der ikke før har haft problemer med huden, oplever ikke rigtigt noget anderledes, så det er altså os, der i forvejen har nogle udfordringer, der kan opleve endnu større udfordringer i forbindelse med mundbind. Den varmefriktion, der opstår – Det fugtige miljø – er perfekt grobund for bakterier og irritationer generelt, især når de er der i forvejen. Vi skal være “glade” for, at vi går en kold tid i møde, for det er ikke helt så hårdt for huden med maske på, som i de varme sommermåneder.

Fokus på rutinen!

Før du putter mundbind på, skal du få renset din hud med en IKKE udtørrende rens (balm, olie, eller dejlig gel) og tilført fugt i form af serum og creme efterfølgende. Efter du har smidt mundbindet; rens huden, påfør et let eksfolierende produkt (med salicylsyre i) og på med en blanding af fugt (hyaluron og gerne noget beroligende niacinamid. Bliver du mærkelig tør under masken, skal du måske tilføre lidt olie til din creme.

Produktanbefalinger.

(Links er indsat for hvert produkt, så du kan læse mere om dem.)

En god rens kunne være Oskia renaissance cleansig gel, Clinique take the day of, Elemental Herbology harmonising cleaning oil, eller nourishing cleanser.

Ifht et eksfolieringsprodukt, kunne du tage et kig på Skyn Icelands peel pads, Paulas Choice BHA toner eller SkinDivisions toner.

Fugtmæssigt er jeg glad for Codage no 1, Embryolisse hydra serum, Antiblemish fra Lernberger stafsing eller Oskias Isotonic serum.

Det vigtigste er at holde rutinen – Før og efter maske – Hver dag.

Vil man give en mere intens behandling et par gange om ugen, kan jeg anbefale dig at investere i en god fugtmaske, som f.eks denne fra Rodial eller denne fra Codage. På den måde får man givet huden et intents fugtboost, der får tid og mulighed for at genoprette og reparere.

Kh Mette Milan

2 thoughts on “Mundbind-rutine.

  1. Jeg har mundbind på måske 20 gange hver dag- af og på fordi jeg er sygeplejerske.
    Forsøger virkelig at spritte hænder før jeg rører mig i ansigtet, tager mundbindet af og på. Men jeg tænker det er udfordrende at skulle påføre noget hver gang jeg tager det af… sådan noge face mist- kan det være en løsning eller tørrer det mere end det fugter? Jeg tænker om det kan være en”ond cirkel” ligesom nogen mener læbepomade er??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *