Alle indlæg og emner.

Hud tager tid. Men det er aldrig for sent.

Reklame for Oslo Skin Lab.

Siden slutningen af januar måned 2021, har jeg taget et brev kollagenpulver fra Oslo Skin Lab HVER morgen. Jeg har prøvet forskellige måder at indtage det på. I juice, smoothies, i yoghurt og vand, men kaffen fungerer bedst for mig. Det er det, som jeg går først til hver morgen, så derfor husker jeg det. Brevene står lige ved siden af instantkaffen i min ”Kaffe & pik” krus. Ret svær at overse 🙂


Jeg har ikke været hooked på at prøve det der kollagenpulver førhen, da det lige kom frem. Jeg syntes ikke, at det lød spændende eller at der var nok evidens på området. Alligevel er det spørgsmål, der er gået igen flest gange fra mine følgere på instagram: ”Har du prøvet kollagenpulver? Virker det?


Det irriterer mig faktisk, når jeg ikke kan svare på et hudrelateret spørgsmål. Jeg ved meget, fordi jeg afprøver meget – På egen hud. Kollagenet kom så endeligt til hos mig for 8 måneder siden, og nu skal du høre, hvad jeg fortryder aller mest ved det hele… At jeg ikke startede på det for flere år siden!


Lidt om kollagen generelt.


Altså, hvad er det der kollagen, og er det nu så ”vigtigt” i huden? Kort fortalt : kollagen er hudens grundsten. Kollagenet findes i 80% af vores hud – Nede i hudens andet lag, kaldet dermis, ligger kollagenerne og elastinerne og hygger sig sammen. De er ret gode venner faktisk og sørger sammen for, at huden holdes elastisk og fast. Lige ind til en vis alder. Så går det altså nedad og det er faktisk med 2% kollagentab om året. Det er så her, vi kan sige ”goddag” til de første fine linjer og med tiden de dybere rynker. Huden begynder at hænge lidt, elastikken er lidt for blød, og holder ikke længere huden ”oppe”. Noget af det, der æder vores kollagen rigtig hurtig er, blandt andet: Sol og rygning. Det er de to helt store syndere for hudens kollagen.


Hvad er Oslo Skin Lab så helt præcist?


Det er, helt enkelt, et kollagenpeptid, der består af 100% hydrolyseret kollagen udvundet fra kvægbov. At Oslo Skin Labs kollagenpulver er hydrolyseret, er faktisk ret interessant, for det gør, at der kun skal 2,5 gram til dagligt for at skabe resultater. Kollagenpulver modvirker aldringstegn og reducerer fine linjer og rynker ved dagligt indtag. At det er hydrolyseret betyder, at det er brudt ned i bitte små partikler, lettere opløselige aminosyrer, som så optages i vores krop og hud.

Et omdiskuteret pulver.


Som med alt andet, så er kollagenpulver vældig omdiskuteret. Og spørgsmålet, der går igen er: virker det?
Nu taler jeg for mig selv og min hud, men et stort og rungende JA! Det virker, hvis du tager det. Det har gjort en enorm forskel for min hud. Endda med resultater, som jeg ikke kan snakke om, fordi det ikke er dokumenteret af Oslo Skin Lab, og de er helgarderer sig, hvilket jeg virkelig godt kan lide. De har lavet de nødvendige tests omkring rynker og appelsinhud og de er godkendte. Dem kan du læse her. Så den del kan ikke diskuteres. Der er lavet placebokontrollerede undersøgelser, og der er tydelige resultater, der bandt andet viser, at rynkedybden blev reduceret med et gennemsnit på 20,1%. Det er da til at tage og føle på.


Der er nogle, der efter at have taget det i 1-2 måneder siger, at det ikke virker. Det er alt for kort tid at konstatere det på. Hud tager tid. Optagelsen af kollagen er en langsommelig proces for mange af os. Personligt så jeg ret hurtig en effekt på min hud, all-over, og altså ikke kun i ansigtet. En glattere, mindre struktureret hud. Men jeg står også med ansigtet ind i et lupspejl og hidsigt lys HVER dag. Jeg registrer alt. Men som udgangspunkt vil jeg mene, at man mindst skal give det 4-6 måneder. Man skal tage gode før/efter billeder (Ren hud, close-up med blitz på), mærke på sin hud og vigtigst af alt, tage kollagenpulveret dagligt. Tager man det sådan lidt semi-løst i perioder, kan man selvfølgelig ikke regne med et konkret resultat, og det er det, der sker for mange. Derfor kan jeg anbefale det her med at ligge
pakkerne med kollagen et sted, hvor du ved, at du ser det og får det indtaget hver evig eneste dag.


Vil der være nogen, der ikke opnår det ønskede resultat, trods korrekt anvendelse? Muligvis. Sådan er det med mange ting i verden. Fx havde jeg det sådan med vitaminpiller en gang, da jeg startede op med dem for 15 års tid siden. Jeg kunne da ikke mærke en skid anderledes og tænkte, at jeg bare kunne spare de penge så. Men jeg kunne, i aller højeste grad mærke det, da jeg stoppede med dem igen, meget tydeligt endda med træthed og svækket immunforsvar, og siden da, har jeg taget vitaminer fast i vinterperioden og nu året rundt. Nogle mærker først, at man mangler det, når man er stoppet med det.


Kollagen er en investering af huden.


Nogle mennesker spiser sig til kollagen – Det betyder, at kosten skal være temmelig sund og varieret, især med fokus på fisk, bov og forskellig slags kål, nødder, bælgfrugter. Det er jo på ingen måde realistisk i mit liv. Jeg kommer ikke til at kunne spise mig til den mængde kollagen, der skal til, for at forhale ældningsprocessen. Der findes også marinekollagen, men som mange fortæller har en grim bismag af, surprise, fisk. Jeg kan ikke fordrage fisk og spiser det ikke.

Det jeg godt kan lide ved Oslo Skin Lab er, at det er pakket i smarte pakker, som man også kan have med sig på tur. At det bliver leveret til ens postkasse hver måned. At det er smagsneutral. At der forelægger konkrete undersøgelser på Oslo Skin Labs kollagenpulver.


Uanset, om du vil prøve det eller ej, så husk tålmodighed og ihærdighed. Det er hver dag det skal indtages. Stopper man med det, stopper effekten naturligvis også.


Min kode til Oslo Skin Lab er : MILAN. Den giver 60% på den første pakke og efterfølgende 30% på alle de pakker man får. Prisen for første pakke er så 199,- første gang og efterfølgende 349,- i måneden. Det er en ganske fair pris, synes jeg, og jeg kan godt fortælle jer, at jeg fortsætter – Også selvom jeg ikke har et samarbejde med Oslo Skin Lab en dag.

Kh Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *