Alle indlæg og emner.

Det her æder dit kollagen!

Reklame for Oslo skin Lab

Det kommer nok ikke, som et kæmpe chok, når jeg fortæller jer at flere af de ting vi udsætter vores hud for dagligt, kan æde og ødelægge vores kollagen hurtigere end hvad der er nødvendigt.
Inden jeg går videre med det emne, vil jeg lige hurtigt genopfriske, hvad kollagen egentligt er og hvorfor det har en betydning for vores hud.


Kollagen.
Kort fortalt : “kollagen er hudens grundsten. Kollagenet findes i 80% af vores hud – Nede i hudens andet lag, kaldet dermis, ligger kollagenerne og elastinerne og hygger sig sammen. De er ret gode venner faktisk og sørger sammen for, at huden holdes elastisk og fast. Lige ind til en vis alder. Så går det altså nedad og det er faktisk med 2% kollagentab om året. Det er så her, vi kan sige ”goddag” til de første fine linjer og med tiden de dybere rynker. Huden begynder at hænge lidt, elastikken er lidt for blød, og holder ikke længere huden ”oppe”.
Dette udsnit er fra mit tidligere indlæg om kollagen og du kan læse hele indlægget lige her.


De største kollagen-grovædere.
Hvis vi tager et kig på listen over de største syndere, får en stor ting en meget stor første plads. Nemlig solen. Solen er jo skøn – Vi elsker den sgu da, men faktum er at UVA og UVB har store konsekvenser for huden. Udover større risiko for hudkræft og hyperpigmentering, så æder solen altså også hudens kollagen og elastin, og huden ældes hurtigere end normalt. Fastheden, som kollagen blandt andet står for, ødelægges. Man antager, at 90% af de hudskader man har, kommer fra UV. Derfor: husk solfaktor!


Hvis vi tager endnu et kig på de største kollagengrovædere, så står rygning også højt oppe på listen. Jeg tænker faktisk ikke, at det overrasker nogen at rygning ikke er verdens sundeste vane, men måske tænker ikke alle over, hvor skadeligt det også kan være for huden. Jeg kan fx spotte en hverdagsryger på flere meters afstand. Hvordan? Munden. Den er 100% sikker hver gang. Det er de linjer/rynker man får omkring læberne af at lave de samme mimiske bevægelser flere gange dagligt, der afslører det. Men de kommer også hurtigere, fordi rygning, generelt, æder kollagenet meget hurtigere.


Alkohol er også en grovæder, når vi kommer til kollagentab og tidlig aldring. Både det at indtage det, men også at være i miljøet. Altså forurening generelt.


Men hey – Vi skal også leve! Tager man et glas rødvin eller er festryger, eller elsker en halv time i solen, så er det jo bare alt med måde, som alt andet. Ja, og så hjælper jeg kollagenniveauet på vej ved at indtage Oslo Skin Lab kollagen, og har taget det i 14 måneder nu. Man kan spise sig til mere kollagen igennem mad, men det er temmelig omstændigt og ikke noget, jeg nogensinde kommer til. Derfor er jeg glad for mit daglige tilskud af kollagen nu og på også sigt.


Vil du prøve kollagen i din hverdag, så kan du bruge min kode : MILAN. Den giver 60% rabat på din første pakke og 30% på de efterfølgende pakker. Du kan trykke lige her og læse meget mere om Oslo skin lab, og hvordan det hele foregår. 


Kh Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *