Alle indlæg og emner.

Ansigtsmasker.

Surprice! Jeg elsker lermasker og lækre masker generelt. Lige pt har jeg fem masker liggende blandt sortimentet af produkter (Nærmer man sig en form for “samler-mani” volume 4?) som jeg bruger af.  
Fælles for alle fem er, at de generelt er gode til den ‘kombinerede/problematiske’ hudtype. Hvad de ikke har tilfælles er prisen 🙂 Og det er heller ikke dem alle, jeg er lige begejstret for. Her er min egen personlige holdning og anmeldelse af disse. 

1) “Masque Matité – Deep pore cleansing mask” fra Beauté Pacifique. 
Denne hvide lermaske fra ét af mine yndlingsmærker, fik jeg købt for et par år siden efterhånden. Den ser lidt småkedlig ud – Hvid apoteker-agtig tube med blå afmærkninger i bunden og i toppen, men med et sølvlåg, som så lige får den til at se en smule mere “eksklusiv” ud, men det lidt konservative udseende snyder altså på dette mærke og det gør duften også, for virkningen er fantastisk (i hvert fald for min hud). 
Jeg havde fedtet hud, især i T-zonen, samt store porer på næse og hage. 
Denne maske går simpelthen ind og renser huden og opsuger fedtstoffer fra huden (regulerer fedtindholdet) den afhjælper også mild kløe, og er god til at dæmpe irritationer (som f.eks urenheder) i huden.  
Den indeholder også ‘Camphor’, som har en let bedøvende effekt på huden. 
Jeg elsker denne maske – Den har tydeligt reguleret olie og fedtet i min hud. Jeg bruger den minimum en gang i ugen. I perioder bruger jeg den også, som “bumse-udrydder” ved at duppe lidt på urenheder før sengetid. Leret udtørrer bumsen og næste dag er rødme og hævelse minimeret.  Desværre har den ikke den helt store effekt på porerne som sådan. 
Denne maske vil jeg dog altid være glad for, og kan ikke undvære den, da den er god for så meget i min hud. Elsker at den kan bruges på flere måder og ikke kun som en maske til hele ansigtet.
Den kan købes til 119,- her, ellers er normalprisen 149,- og der er til mange gange i denne tube på 50 ml. 

2) “Out of trouble” fra Origins. 
Denne maske er mit nyeste køb faktisk. Der var tilbud i Matas (Tilbud er en undskyldning for alle køb i mit liv. Fnis!) og den skulle prøves. 
Duften minder mig om det, vi på godt jysk kalder “kopat-salve”, men som på rigsdansk hedder : kamfer. “Sjovt” nok indeholder denne maske også Kamfer, så egentligt ikke en overraskelse at den dufter deraf. Kamfer absorberer fedtet i huden, fjerner døde hudceller og overskydende talg. Masken indeholder også : Zink-oxid og sulfur, som begge er gode mod uren hud. 
Denne maske er rar at have på – Den strammer ikke, når den tørrer, eller kradser/river i underhuden. Den har ikke haft den store effekt på min hud i de tre uger jeg har anvendt den (tre gange i ugen) Den reklamerer med at kunne redde problemhud på 10 minutter og mindske forekomsten af nye urenheder, men igen : ikke specielt meget hos mig. 
Masken bliver ikke genkøbt igen, selvom den som sagt er dejlig at have på. Det er også vigtigt at huske, at nogle produkter virker for nogle, andre virker ikke. Sådan er det.
Den kan købes til 220,- her for 100 ml. 

3) “Spring Clean – deep cleansing mask” fra Amie. 
Denne maske var med i en goodiebox for en del måneder siden. Jeg faldt med det samme for duften, som bare er så lækker og frisk. Ret kraftig, men super behagelig på samme tid. Konsistensen er også perfekt synes jeg – Lidt cremet, men stadig fast og at farven er en lys pastelgrøn, er også lidt hyggelig 🙂
Den er parabenefri, og indeholder : Hvidt ler, organisk pebermynte og lime smør. 
Da jeg smurte den på min hud den første gang, var jeg ved at dø af chok, og måtte skylle den af efter få minutter. Den kradsede, sved og stikkede i huden. Ikke bare sådan lidt “nå, den virker da vidst nok siden den stikker-agtigt“, men “F%¤%!0+(y/=)/%/ OGSÅ, jeg dør, hvis det ikke kommer af! NU!” 
Jeg skyllede masken af, hurtig som en ninja, kan jeg godt fortælle jer, og min hud så heldigvis normal ud bagefter. Huden var faktisk også blød og ikke nær så fedtet, så den må jo gøre et eller andet godt, bare på en ualmindelig skrap måde på min hud. Jeg har testet den i en periode på tre uger også (Tre gange i ugen) men jeg har ikke kunnet vænne min til “smerten” ved at have den på, selvom den virkelig dufter skønt og også virker til at rense huden og regulere olien og fedtet i huden. 
Man må lide for skønheden, meeen det kan også lige blive for groft! Så vil anbefale alle med sensitiv hud om at holde sig laaaangt væk fra denne smerte-maske. Har man en mindre sensitiv hud, så er denne maske absolut værd at prøve. 
Den kan købes her til 99,- for 100 ml. 

4) “Herbal clay clarifying mask” fra LING. 
I kender det sikkert godt… Man afprøver et produkt og så siger det bare “ding ding diiiing” ,fordi det produkt bare er perfekt! Det er denne maske. Helt perfekt.
Ferskenfarvet, cremet konsistens, let at smøre på, let at få af, virker bare. Lækkert!
Denne maske detoxer huden (og det mærkes tydeligt, for den er varm at have på – Huden sveder) forfiner porerne og teksturen, behandler ophobningen af fedt og olie i huden, samt er perfekt til tilstoppet og problematisk hud. Masken fra LING indeholder blandt andet : naturlig urte-troldhassel (kendt for at have en beroligende og meget virksom effekt på uren hud) og ler. Denne maske gør det hele for mig og det elsker jeg den for og så er den bare fuldstændig afslappende og skøn at have på huden. Jeg kan tydeligt se en minimering af mine porer, minimering af problemhud (urenheder) og regulering af fedt i huden, efter brug af denne maske blot to gange i ugen. Denne maske passer min hud, som hånd i handske. 
Herbal Clay clarifying mask” er min favorit-maske og kan købes her til 315,- for 60 ml. Der er til en del gange i tuben. Spashop leverer super og har god service! 

5) “Blue corn 3-in-1 deep cleansing mask” fra The Body Shop. 
Som jeg før har sagt, er jeg generelt fan af produkter, der kan bruges til mere end bare en ting, meeen der er en grænse.
Denne maske eksfolierer, dybderenser og blødgør på én og samme tid. Konsistensen er “hård” i forhold til, hvad jeg er vant til og så er jeg rigtig ked af, at denne maske kommer i en bøtte. Hader bøtter. Tuber eller pumper er meget bedre. 
Masken dufter dejligt og farven er spøjs (blålig) og skal sidde på 10-15 minutter og er bestemt behagelig at have på. Den svider ikke osv, så der er ikke noget at komme efter der, men den indeholder alkohol, hvilket ikke er det bedste for min hud (Virker altid meget udtørrede) så jeg bruger for det meste denne maske, som en mild scrub i badet og skyller hurtigt af, fremfor at bruge den som en direkte maske. Jeg er ikke tosset med denne, og jeg synes ikke den gør det store for min hud (porerne, urenhederne og olien i huden) i det lange løb. Jeg kommer ikke til at investere i denne igen, når den en dag er opbrugt, i hvert fald. 
Den kan købes her til 125,- for 100 ml. 

Hvilken maske kunne du tænke dig at prøve??

– Mette Milan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.