Alle indlæg og emner.

Silikone, parabener, sulfater, parfumer….

Jeg fik et super relevant og godt spørgsmål i går.
En sød følger fra instagram spurgte: “Hvad er egentligt din holdning til silikone og sulfater?”
Bum, bum – Så blev det sørme lidt teknisk 😉

Jeg er jo ikke en ekspert indenfor dette felt – Men jeg har en meget stor interesse indefor skønhedspleje, og jeg har prøvet mange ting på egen krop og hud, og jeg har læst så meget inden for feltet. Jeg er måske “erfarings-ekspert“, men så er den heller ikke længere. Jeg er lærer og uddannet inden for det felt. Derfor prøver jeg på, ikke at virke “bedrevidende”, når vi kommer til produkter, men agerer mere vejledende ud fra, hvad jeg ved fra min egen hud og hvad jeg ellers har erfaret gennem årene.
Men derfor kan jeg godt svare på, hvad min holdning til : silikone, sulfater, parabener deslige er : Nemlig: “alt med måde“.

Jeg har læst artikler om silikone i produkter, make-up og hudpleje. Mange eksperter langer ud efter producenter, der anvender silikone i deres produkter, da det angiveligt både skulle kunne udtørre hud og hår, skabe allergi, lukke huden inde osv… Men der er også andre eksperter, der siger, at silikone ikke udgør nogen sundhedsfarlig risiko, og at der ikke er direkte belæg mod, de negative holdninger dertil. Silikone siges faktisk at kunne beskytte huden også.
Men silikone opdeles også i tre grupper : Ikke-vandopløselig, næsten-vandopløselig og vand-opløselig. Her er det bedste valg : Vandopløselig silikone, da man så kan skylle det ud af håret, af huden osv og derved tilstoppes hud og hårbund ikke.

Sulfater findes i mange producenters hårshampoo, showergels, og sågar tandpasta. Ser jeg tilfældigvis, at der står “sulfat-fri” på f.eks shampooemballagen, jamen så tager jeg da måske den, ser jeg det ikke, så ryger den muligvis i vognen alligevel. Hvad skal jeg sige? Jeg kigger ikke så meget på det. I hvert fald ikke hver gang eller på den fanatiske måde. Sidst jeg var ved frisøren, købte jeg en shampoo fra Joico, som er sulfatfri. Jeg mærker ikke nogen forskel på mit hår, om jeg bruger den sulfatfrie eller den fra Tigi med sulfat i.

Det er det samme med aluminium i deodoranter – Det er der altså i min sanex. Og jeg elsker den! Det er den eneste deo, der holder svedlugten væk og får mine armhuler til at dufte af frisk himmel, dagen lang.
Jeg tænkte lige over det i en periode, hvor der var meget fokus på dette emne, men jeg er endnu ikke stødt på en deo uden aluminium i, der har kunne få mig til at dufte af frisk himmel dagen lang, endnu. Og så ryger mit “princip” eller nærmere forsøg på at undgå aluminium.

Parabener er et konserveringsmiddel, som siges at være kræftfremkaldende blandt andet. Med hensyn til netop parabener, er jeg lidt mere obs. Jeg kan i hvert fald godt lide at smøre noget på mit ansigt og krop, som højst sandsynligt ikke er kræftfremkaldende, men jeg ejer garanteret også make-up, eller andet, med parabener i. Kan man helt styre sig uden om? Ja, sikkert, men hvad med effekten? Og er det nødvendigt at være direkte hysterisk omkring det? Der er ikke noget galt i, at vide, hvad der er godt for én selv og jeg kritiserer ikke folks valg, men jeg synes efterhånden ikke, at jeg kan købe noget længere (det gælder mad såvel som produkter) uden at der er “et eller andet farligt” i. Der opstår jo et eller andet nyt kemisk halløj, man skal vige udenom, næsten hver dag.

Igen, alt med måde, tror jeg. Er man super glad for sin facescrub med parfume i, og kan huden fint tåle det, jamen, hvorfor skifte det hele ud med noget uden parfume? Det handler om, at prøve sig frem med små mængder og lære sin hud at kende. Igen : tror og fornemmer jeg 😉

Hvad er jeres holdning til det hele? Er I enige, lidt enige eller helt uenige? Lad mig høre. 

– Mette Milan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.