Alle indlæg og emner.

Derfor virker C-vitamin!

Indeholder reklamelinks

C-vitamin er én af mine yndlings ingredienser indenfor hudpleje. Det er det fordi at jeg kan se og mærke forskel natten over, når jeg har smurt min hud ind i et godt c-vitaminprodukt.

Der findes forskellige produkter med forskellige opløsninger af c-vitamin. Man siger, at før det sådan virkelig batter, skal man have produkter med minimum 10% c-vitamin i, og gerne mere. Jeg bruger produkter med færre procenter og med rigtig fin effekt også. Men det er klart, ønsker man en stor effekt på f.eks. pigmentfejl, bør man gå efter de højere koncentrationer.

Jamen, hvad gør C-vitamin så helt præcist?

C-vitamin kommer fra syregrupperne, og har derfor en peelende effekt på huden. Derfor er c-vitamin super effektiv, når vi kommer til ujævn hudtone, pigmenter og manglende glød. C-vitamin minimerer også fugttab i huden og booster kollagenniveauet i huden, så vi ikke får så tydelige rynker 😉

Hvordan bruges c-vitamin?

C-vitamin kan mixes og matches med andre ingredienser og produkter. Jeg kan bedst lide at bruge c-vitamin om aftenen, hvor huden får ro, men der findes flere cremer og seraer med c-vitamin i også, til dagbrug. Man prøver stille og roligt ud de første gange for at se, om man tåler det, og så kan man bruge det oftere og oftere.

Tåler alle c-vitamin?

Der vil altid være nogen, der ikke tåler koncentrationen, eller ingrediensen. Derfor skal man altid starte forsigtigt ud med et produkt generelt. Man kan opleve irritation og/eller rødme, og fortsætter det, er c-votamin måske ikke det man skal gå efter. Jeg oplever selv at få røde kinder, når jeg bruger 12% c-vitamin, men det hverken irriterer eller brænder – Det arbejder, og derfor tåler jeg det fint, trods lidt rødme i kinderne.

Mine c-vitamin favoritter.

Jeg har ikke så mange, men dem jeg har været glade for og er glade for, er:

Kh Mette Milan

2 thoughts on “Derfor virker C-vitamin!

  1. Jeg er vild ned dine artikler og din blog. Tal for rigtig god og nyttig information. Jeg har hele tiden troet at det var A vitamin som gik ind og modvirkede pigmentforandringer og de fine rynke linjer. Hvad gør A vitamin så?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 2 =