Alle indlæg og emner.

Hvad kan en olie gøre for dig?

Reklame: Nogle af produkterne jeg anbefaler, er fra egen virksomhed.

Vinteren er her jo, mere eller mindre. Jeg har i hvert fald oplevet at stå op til frost på græs og bilruder, og minus i graderne. Og ligesåvel, som frosten er hård ved natur og alt derimellem, er den også hård ved vores hud. Derfor har mange god glæde ud af en god olie om vinteren.

Kan alle hudtyper bruge olie?

Mange er bange for, at olie tilstopper huden og giver bumser og generelle udbrud. Men faktum er, at der findes mange olier, der ikke tilstopper. De vegetabilske er ofte gode for de fleste hudtyper. Er der en smule silikone i din olie eller mange mineralske olier, kan det være en anden sag og nogle oplever, at deres hud/porer bliver mere tilstoppede, men ellers er langt de fleste olie ikke-tilstoppende og kan anvendes af nærmest alle hudtyper. Er du i forvejen ekstrem fedtet i huden, giver det ikke så meget mening at smøre mere olie på. Din hud producerer jo rigeligt selv. Der skal du få givet huden noget fugt i stedet, fra hyaluronsyren. Fedt og fugt er ikke det samme. Det er vand og olie heller ikke, vel? Jeg vil lige tilføje, at jeg selv bruger produkter med mineralsk olie i på huden i ny og næ, uden følelsen af, at huden tilstoppes yderligere. Tværtimod oplever jeg en beroligende og beskyttende effekt på hudens øverste lag. Mineralsk olie er nemlig ikke designet til at trænge ned i huden og blive optaget i vores celler.

Vil tør hud have gavn af en olie?

I langt de fleste tilfælde vil en tør hud have stor glæde af en olie. Især den tørre hud, der er begyndt at skalle med hvide hudflager. Det er oprigtig tegn på fedtmangel. Andre gange er fugt det, som tør hud har mest brug for. Eller, som jeg mener, begge dele. Fugt og fedt. Jeg smører fugtserum på morgen, og olie på aften. Og det er en perfekt kombibation på min vinterhud lige nu. Om someren bruger jeg slet ikke olie, da min hud selv producerer en del.

Hvornår er det bedst at bruge en olie?

Jeg bruger en olie hele ansigtet hver aften – Om morgenen kan jeg finde på at duppe et par dråber på mine kinder, som bliver tørre hurtigt, eller en dråbe i min dagcreme. Jeg er nemlig ikke vild med olie på huden i dagtimerne, selvom man godt kan bruge olie om dagen også.

Kan du anbefale nogle gode olier, Mette Milan?

Det kan jeg – og som altid – er olierne nogen jeg selv godt kan lide og har prøvet:

Pai hybenkerneolie – En lidt stærkt-duftende af slagsen, men den er så god. Især, hvis du har lidt ar, du gerne vil have reduceret også.

S5 Replenish serum – En af mine personlige favroitter. Selvom der står serum på den, så er det en olie. Den indeholder havtorn og hybenkerneolie og så dufter den af ren kærlighed til huden.

Balancing oil fra o.Moi – Duften fortryller og olien balancerer vitterligt huden. Jeg bruger den 90% af gangene på mine kunder i klinikken, når huden skal masseres og smøres ind i fedt.

IDUN Minerals oilserum – Hvis man er til produkter uden duft, er denne at foretrække. Den er ikke helt olieret, som en almindelig olie, men er lidt tørolieagtig. Virkelig lækker og mild.

Tan Luxe : The Sleep oil – Hvis man gerne vil have de gode fedtstoffer ind i huden, men samtidig også gløden/lidt farve, så er denne min store favorit.

UpCircle Organic Facial serum – Igen står der serum, men den er olieagtig, og det er en af mine nyeste bekendskaber. Den er så dejlig og beroligende, og så dufter den ikke rigtig af noget.

Kh Mette Milan

6 thoughts on “Hvad kan en olie gøre for dig?

 1. Igen har du gjort det, Mette.
  Du formår at få beskrevet og forklaret det, på en måde, så det hele giver mening.

  Jeg har nemlig ikke været fan af olier ( før du skrev om det i tidligere blogindlæg omkring at massere de ikke velkomne bumser) og det virker.
  Nu vil jeg investere i olier, med god samvittighed.

  Tak for endnu et super godt indlæg.

 2. Tak for anbefalingen af S5 replenish serum, den gør virkelig noget godt for min hud. Har ingen problemer med tør hud længere, mine ar er blevet pænere, min hud har fået mere glød og udbrud er mindsket betydeligt og selvom den koster lidt får man virkelig noget for pengene, da der er til laaang tid i en flaske.
  Mvh. Tina

 3. Kære Mette 🙂

  Hvis man har tildens til karsprængninger på næse og kind, er det så også en olie man bør have fat i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.