4 luksusvarer der kan være svære at undvære

Der er mange ting, der færreste danskere ville have lyst til at undvære, selv om de helt sikkert kun kan kategoriseres som luksusvarer, der hverken er nødvendige eller for den sags skyld gavnlige for individet eller samfundet. Spørgsmålet er så, om man reelt bør skaffe sig af med de ting, eller om de i sidste ende er bekostningen værd. Det er noget, du selv må vurdere, så du kan træffe den beslutning, der er helt rigtig for lige præcis dig. For at hjælpe dig lidt på vej, ser vi her nærmere på fire luksusvarer, du kan stille spørgsmål ved, om du virkelig har brug for, så du aktivt kan træffe de bedste beslutninger, der kommer dig selv, dine nærmeste og resten af verden til gode.

Den første luksusvare vi vil nævne er noget, du formentlig har i dit hjem. Det er i hvert fald de fleste danske hjem, der den dag i dag har et fjernsyn, hvis der da ikke er fundet plads til to eller tre af slagsen. Tidligere var et fjernsyn ikke så meget en luksusvare, da det var en god kilde til nyheder og andre informationer, men nu til dags er der billigere og bedre måder at få den slags.

En anden vare, der er populær både i Danmark og de fleste andre steder i verden, er vin. Forholdsvis mange danskere har en vinreol eller måske endda en hel vinkælder. Det sidste er selvfølgelig mest noget, man finder hos de 1% rigeste, men med den store middelklasse i Danmark er det ikke umuligt, at endnu flere kan byde på en flaske cava fra deres egen vinkælder.

Lidt i samme boldgade har vi slik, som jo i den grad er en luksusvare. Ligesom de forrige to er det en ting, der generelt er skidt for dig, men som de fleste alligevel ikke har lyst til at undvære ? uanset om formålet med at undvære det er at tabe sig eller redde penge i Afrika ved at donere de penge, man sparer. Hvis du synes, der lyder helt sindssygt, så kan vi da kun give dig ret, men prøv at se på, hvordan du selv bruger dine penge. Det ville være meget underligt, hvis du ikke kunne spare i hvert fald en håndfuld tusindekronesedler hvert år, hvis du droppede alt, hvad det hedder luksus ? og det kan altså gøre en betydelig forskel, hvis du donerede de penge i stedet.

Sidst men bestemt ikke mindst har vi biler og huse. Vi smider de to i samme kategori, fordi det typisk er de to største køb i løbet af en danskers liv. Vi er blevet så glade for at have meget plads per person i husstanden, at vi slet ikke tænker over, hvor mange penge vi ville kunne spare, hvis vi ikke absolut ville leve ?lige så godt? som alle omkring os.