Alt du skal vide om fransk vin

Frankrig er ledende inden for vin, og landet producerer massevis af vin, som distribueres til hele verden. Historisk set har Frankrig altid været med til at sætte standarden for vindyrkning og kvalitetsrig vin i det hele taget. Dette skyldes, at Frankrig har et fordelagtigt klima, der egner sig særligt godt til vindyrkning. I Frankrig er der nemlig hverken for varmt eller for koldt, og det har franskmændene i sandhed formået at udnytte igennem de seneste 2.600 år. Interesserer du dig vine og kunne du godt tænke dig at lære mere om fransk vin, kan du læse med her.

Populær fransk vin

I Frankrig dyrkes nogle af de allerbedste vine, som vi kender dem herhjemme. Heriblandt finder vi de klassiske Merlot, Chardonnay og Sauvignon. Druerne, der benyttes i disse vine, betragtes som de mest kendte og mest brugte druer verdenen over. Den mest populære franske vin vil dog være kendt som en Bourgogne, som du højst sandsynligt har smagt før.

Fransk vindyrkning og produktion

Franskmændene har som sagt stor succes med deres vinproduktion grundet deres gunstige klima. Gennem årene har franskmændene fundet ud af, hvor i landet og hvilke områder, der egner sig bedst til at vindyrkning, og dette er oftest de områder, som vi ser på bagsiden af vinens etikette.

Fransk vin produceres i mange forskellige typer og kommer med adskillige smagsvarianter, alt fra de helt krydrede vine til søde og tørre vine.

Franske druesorter

De mest kendte druesorter kommer som sagt fra Frankrig, og alle internationale. Blandt sorterne findes Cabernet, Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay, hvorfor de klassiske og populære vin også har fået sit navn af. Det er den franske lovgivning, som dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes i et givent område. Derfor er de druesorterne ofte knyttet til en region i stedet for at være fordel over hele landet.

Frankrig var de første til at indføre en lovgivning omkring deres klassifikation af vin, og har til formål at sikre, at en vin afspejler det område, som den er blevet dyrket i. Fransk vindyrkning hviler på stærke traditioner, der forsøger at besvare franske vindyrkningsmetoder- og områder.