Den Praktiske Gartner ? Funktion over Form

Jeg er ikke den store designer, og den eneste grund til mit hjem ikke ligner ét stort kontor er, at min kone har de egenskaber jeg mangler når det kommer til æstetik. Når jeg indretter et værelse, eller placerer kopper i køkkenet, så gør jeg det ud fra hvad der er praktisk. Det er til gengæld noget, jeg har et rigtigt godt øje for. Jeg sætter stor pris på det æstetiske, og er utroligt glad for at min kone kan skabe en rigtig hjemlig følelse, i stedet for de kolde pragmatiske rum jeg ville have sat op var jeg uden hende. Jeg kan da af og til blive frustreret over, at man skal åbne en skabslåge for at få fat i den kop, jeg som vanedyr altid tager fat i som det første om morgenen. Det ville være langt mere praktisk, hvis den stod ude i det fri og var klar. Men jeg kan godt se, hvor rodet det ville se ud, og er villig til at leve med kompromiset.

Et sted min kone ikke bevæger sig hen er vores urtehave. Hun mener selv, at hun har ti tommelfingre når det kommer til havearbejde, og det vil jeg ikke udfordre hende på. Jeg kan nemlig godt lide at have mit eget lille sted, hvor jeg kan nusse om tingene og gå rundt i mine egne tanker. Det betyder dog også, at min urtehave er designet ud fra mit eget ultra praktisk orienterede sind: intet er tilfældigt, intet er udvalgt eller sat op fordi det er ?pænt?. Urtehaven er ikke noget vi viser frem til gæster for at behage deres øjne ? men det den producerer, er noget de kan sætte pris på med flere sanser.

Jeg har nemlig udvalgt grøntsagsfrø der passer perfekt til det danske klima, og har stort set noget groende året rundt. Jeg har diverse krydderurter, og er endda gået med på bølgen og har plantet nogle chilifrø i år. Jeg har researchet hvilke planter der kan assistere hinanden i deres vækst, og hvad man bestemt ikke bør have stående ved siden af hinanden. Det lyder måske som hårdt arbejde, men det er i virkeligheden en hobby der får mig til at glemme en eller stresset hverdag. Mange slapper af ved at holde hjernen i gang med noget ikke-kritisk ? nogen bruger timer på kryds-og-tværs eller Sudoko. Det kan jeg dog ikke få mig selv til ? nok løser det et rent praktisk problem (en overaktiv hjerne der ikke vil slippe arbejde), men hvorfor ikke bruge tiden på noget fornuftigt? Ved at passe og pleje en urtehave slår jeg to fluer med ét smæk: jeg giver mig selv en pause fra hverdagen, og sætter mad på bordet til min familie. Det er en utroligt givende oplevelse, og jeg kan kun anbefale det til andre derude, der er villige til at se om de har grønne fingre.