De Unge Kræver Bedre Forhold på Arbejdspladsen

Der er en helt masse snak om, at du unge mennesker i dag er forkælede. Det sjove er, at hvis vi kigger igennem historien, så har den ældre generation altid brokket sig over den yngre. Det er nærmest en slags naturlov, og den bunder sandsynligvis ud i, at vi mennesker altid har været bange for forandring. Det er bare lettere og mere trygt, når tingene forbliver det samme altid. Det er bare sådan, at vores samfund ikke fungerer på den måde: vi er drevet til at forbedre og forandre, og det er specielt i skiftet fra én generation til en anden, at denne fremdrift virkelig bliver tydelig. Der er et skel i værdier og prioriteter fra den yngre generation og til den ældre, og det har der altid været: det er ikke noget nyt, og den unge generation i dag er ikke værre end alle ?unge? generationer der kom før den.

Et af de steder vi kan se den enorme forbedring, og hvor tolkningen af det slører hvad der i virkeligheden sker, er ude på arbejdspladserne. Den ældre generation har en tendens til at kalde de unge mennesker for forkælede eller krævende: men det der i virkeligheden sker er, at de unge kan se problemer med de gamle strukturer, og ønsker at forbedre dem. De er ikke bange for at introducere noget nyt, så længe de tror på, at det vil skabe et bedre miljø. Den ældre generation har allerede vænnet sig til status quo, og er bange for hvad der sker, hvis de lader nogen ændre på tingene: også selvom de selv var ligeså rebelske på visse områder, da de var unge.

Så lad os slå det fast: de unge har gode intentioner, og de er drevet af fremdrift og fornyelse. De er ikke forkælede, de har bare højere standarder og mindre frygt for forandring. Hvis vi tænker os lidt om, så kan vi også godt se, at de har ret. Hvem er for eksempel ikke træt af uproduktive møder, og den håbløst ineffektive måde de planlægges og udføres på? Her har du unge nogle skarpe krav til mødeplanlægning, og de har ikke tænkt sig bare at acceptere hvordan tingene er. Planlægning af møder er bare starten: de unge stiller spørgsmål ved alle de etablerede strukturer. Hvorfor er arbejdsugen på 5 dage? Hvorfor skal man møde op på et kontor, når internettet gør det muligt at arbejde hjemmefra? Der er masser af den slags spørgsmål fra de unge. Nogle gange stiller de spørgsmål som de ældre og mere erfarne kan svare på, og så stopper det ligesom der. Men når der ikke er nogle gode svar, så vågner den her såkaldte ?dovne? generation altså op, og skaber forandring. Der vil altid være unge mennesker, og der vil altid ske forandringer ? sådan er det bare.