Den Nye Playstation Vil Overraske os Alle

Sony lancerede deres nyeste Playstation i November 2020, og den blev hurtigt revet væk fra alle hylder. Spilleglade mennesker verden over har nemlig længe ventet på den nye playstation 5, og de stod klar til at købe den, så snart det blev muligt. Men hvorfor var de egentligt så sultne efter den? Hvad kan den nye Playstation, som den gamle Playstation 4 ikke kan?

Det er faktisk det forkerte spørgsmål at stille. Lige efter lanceringen var det nemlig ret begrænset hvilke nye muligheder der blev åbnet op for én som spiller, ved at opgradere fra en Playstation 4 til en Playstation 5. Selvfølgeligt var der et par nye spiltitler der blev lanceret samtidig med den nye konsol. Det var måske imponerende nok at se på, men de var ikke som sådan revolutionerende. Der var stadig mange Playstation 4 spil der var både sjovere, mere udfordrende og mere interessante at se på, end de første titler til den ny konsol. Så hvorfor bruge penge på en ny konsol?

For nogle mennesker handler det selvfølgeligt bare om altid at have den nyeste model. Sony har rigtigt mange loyale fans, som står klar til at købe den næste konsol de lancerer, uanset hvad den måtte have at byde på. De skal bare have den nyeste Playstation uanset hvad.

Det er dog et fåtal af køberne der tænker sådan. Resten ved derimod ? ofte fra erfaring ? at Sony?s spillekonsoller altid ender med at overraske os på sigt. Det er rigtigt at de første spil der er udkommet til Playstation 5 ikke ser super imponerende, i forhold til de bedste titler på Playstation 4. Men det er en meget overfladisk måde at anskue tingene på. Hvis vi kigger nærmere på den hardware der er i den nye Playstation så er det nemlig tydeligt, at det her er en maskine, der har meget mere at byde på, end forgængeren.

Den nye Playstation har betydeligt kraftigere hardware. Det betyder at den kan starte ting langt hurtigere, og håndtere grafik i meget bedre kvalitet. De første spil der er blevet lanceret benytter sig ikke fuldt ud af denne nye kapacitet endnu, og de afspejler derfor ikke fuldt ud hvor meget bedre den nye Playstation er.

Det tager tid at udvikle spil der kan benytte sig af de nye muligheder. De fleste spilfirmaer fokuserer på at udvikle spil der kan køre på de konsoller, som folk allerede ejer. Det giver dem nemlig det størst mulige marked at sælge til. De kan forholdsvist let tage et spil, der er udviklet med en Playstation 4 i tankerne, og så lancere den til den nye Playstation 5. Spillet kører måske endda en anelse hurtigere, og det kan være de benytter en ny funktion eller to. Men spillet er ikke designet fra bunden med Playstation 5 i tankerne: det kan ikke betale sig.

Så den nye Playstation vil sandsynligvis overraske os alle, når først den er blevet så udbredt, at alle spilfirmaerne begynder at udvikle direkte til den. Det er nemlig først på det tidspunkt, at alle dens nye funktioner og kræfter får mulighed for at blive brugt.